Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Domácí masky: Rychlá záchrana pro suchou pleť

Díky doma vyrobeným pleťovým maskám ušetříte.
16. září 2023 | 10:00

Jak dát pokožce, která přes léto trpěla, dostatek vláhy? Nemusíte kvůli tomu utrácet za drahé preparáty, prostě jen sáhněte po kuchyňských zásobách, které máte doma.

Výživná avokádová maska

Nedělní relax si můžete zpříjemnit ošetřující maskou na obličej. Výtečná pro pleť je avokádová maska z půlky avokáda a lžíce olivového oleje. Směs utřenou do hladké kašičky naneste na pokožku a 20 minut nechte působit až do hloubky. Pak omyjte teplou vodou.

TIP NA VIDEO: Vyrobte si domácí masku na kruhy pod očima a otoky.

Video se připravuje ...
Vyrobte si domácí masku na kruhy pod očima a otoky! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Zklidňující heřmánková maska

Potřebujete pleť zklidnit a navrátit do pohody? Přesně to zařídí heřmánková maska. Na voňavou masku budete potřebovat 100 g sušeného heřmánkového květu, ty zalijte malým množstvím uvařené vody tak, aby vznikla jakási kaše. Nechte odstát 15 minut a naneste kašičku na gázu, tu přiložte na obličej a nechte asi 20 minut působit. Omyjte vlažným heřmánkovým čajem a vodou.

Hydratační banánová maska

Jsou na vaší pleti patrné šupinky, svědí vás a je napjatá? Tak to potřebuje opravdu důkladnou hydrataci, kterou jí dokáže dát obyčejný zralý banán. Na banánovou masku budete potřebovat půlku zralého banánu, 1 lžičku bílého jogurtu a 1 lžičku mletých ovesných vloček. Banán rozmačkejte a smíchejte s jogurtem a vločkami do jemné kaše. Naneste na 20 minut na očištěnou pleť a omyjte vlažnou vodou.

Žloutková hydratační maska

Vysušená pokožka je často přecitlivělá a potřebuje opravdu jemnou péči. Banánovo-olejová domácí maska pro ni tak bude doslova hydratačním pohlazením. Jednoduše si ji vytvoříte z půlky banánu, lžíce olivového oleje a jednoho žloutku. Banán rozmačkejte a smíchejte s dalšími ingrediencemi do hladké kaše, kterou nanesete na obličej. Nechte působit 20 minut a omyjte vlažnou vodou.

Jogurtová maska s droždím

Potřebujete dostat svoji pleť do pohody? V tom případě sáhněte po droždí a bílém jogurtu, ze kterých vykouzlíte opravdu výživnou hydratační masku. Droždí rozdrobte do mističky a společně s olivovým olejem umíchejte dohladka. Přidejte bílý jogurt a citronovou šťávu a naneste na suchou očištěnou pokožku. Působit nechte tak dlouho, dokud nezačne droždí na pleti osychat a praskat. Opláchněte vlažnou vodou a nakonec vodou studenou, která uzamkne póry pleti.

Velký výběr pleťových masek za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.