Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Volá vaše pleť SOS? Zázračné pomocníky najdete v kuchyni

  • ...
    28. dubna 2023 | 06:00

    Akné, suchá, mdlá a podrážděná pleť nebo hluboké vrásky. To je jen zlomek problémů, které ženy často řeší při pohledu do zrcadla. Také máte pocit, že vaše pleť volá o pomoc, přestože jí dopřáváte péči v podobě kosmetických produktů? Pak je možná nejvyšší čas zaměřit se na to, jak jí pomáháte zevnitř.

    Pleťové krémy, séra, masky. To všechno ve své skincare rozhodně potřebujete. Neměla byste ale zapomínat na to, že tvář je často odrazem toho, jak se o své tělo staráte také zevnitř. Pokud vaší pleti chybí jiskra, zkuste do jídelníčku zařadit tyto potraviny. Výsledky zaručeny!

  • Červená řepa pro lepší texturu pleti

    Pokud si přejete zdraví a krásu pleti podpořit vedle nezbytné kosmetické péče i zevnitř, zkuste do svého jídelníčku zařadit třeba červenou řepu. Nejenže báječně chutná, ale poděkuje vám za ni i vaše kůže. Tato nasládlá zelenina totiž obsahuje látku betain, která má schopnost vázat vodu, skvěle hydratuje, a výrazně tak zlepšuje texturu pleti. V řepě se navíc ukrývá řada dalších prospěšných látek jako hojivý zinek či třeba vitaminy skupiny B, C nebo E.

    VIDEO: Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? 

    Video se připravuje ...
    Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Játra a žloutky proti kožnímu mazu

    Játra, hovězí maso, žloutky, fazole, ústřice, dýňová semínka. Tyto potraviny mají významného společného jmenovatele, a tím je zinek. Tento minerál je zkušenostmi prověřený pomocník v boji za krásnou a zdravou pleť. Podporuje totiž hojení ran, včetně těch po akné, a má protizánětlivé účinky. Zinek je také oceňován pro svou schopnost snižovat nadměrnou produkci kožního mazu. Ne každý si však rád pochutnává na játrech či ústřicích, zároveň není vždy jednoduché dodržet dostatečný denní příjem tohoto minerálu. Nejsnazší cestou je proto sáhnout po vhodných doplňcích stravy.

  • Mandle podporují tvorbu keratinu

    Oblíbené mandle obsahují vysoký podíl antioxidantů, díky nimž bude pleť skvěle hydratovaná. Jsou také výborným zdrojem vitaminu E, který pokožku chrání před poškozením volnými radikály a pomáhá s její obnovou. Mandle navíc obsahují látku biotin, jež pomáhá podpořit tvorbu keratinu. Tato stavební bílkovina je pro zdravý vzhled vlasů, pleti a nehtů nepostradatelná, chrání totiž buňky před stresem a poškozením.

  • Tvorbu kolagenu podpoříte pomocí vývaru nebo kapusty

    Pokud máte pocit, že by vaše pleť mohla být pružnější, zkuste do jídelníčku zařadit poctivý vývar z kostí a chrupavek, lososa, kapustu a špenát nebo třeba kiwi. Podpoříte tak tvorbu kolagenu. Tento klíčový protein, který tvoří většinu tkání v lidském těle, dodává pleti pružnost, pevnost a zdravý vzhled. Příjem kolagenu může tedy viditelně zlepšit strukturu pleti. Pokud chcete mít jistotu, že dodržíte dostatečnou denní dávku, můžete sáhnout po vhodných doplňcích stravy.

  • Kvalitní čokoláda hydratuje

    Tohle může být pro řadu lidí překvapení. Čokoládě je negativní vliv na pleť připisován neprávem, ten je totiž minimální a daleko větší negativní vliv má hormonální dysbalance. Nebojte se tedy čokoládu využít i v péči o pleť. Má to ale háček – musíte zvolit kvalitní, která obsahuje alespoň 70 % kakaa a má nízký obsah cukru. Taková pochoutka pak může být zdrojem flavonoidů, což jsou antioxidanty, které chrání buňky. Pleť bude odolnější proti poškození vnějšími faktory. Kakaové máslo obsažené v čokoládě pak může pomoct udržovat pokožku hydratovanou.

    Kosmetické produkty za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.