Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Péči o krk a dekolt nepodceňujte, prozradí váš věk! Víme, jak zastavíte čas

  • ...
    10. května 2023 | 06:00

    Zatímco svému obličeji věnujeme péči denně, na krk a dekolt většinou zapomínáme. Přitom kůže je na těchto místech velice jemná a "háklivá" a při nedostatečné péči prostě prozradí váš skutečný věk. Jak se o tato místa správně starat?

    Kůže na krku a dekoltu je o poznání tenčí a je v ní mnohem méně mazových žlázek. To znamená, že se sama nedokáže udržovat v kondici, a proto byste se o tyto části těla měla starat dvakrát tolik. Poradíme vám, jak na to!

  • Spěte na zádech

    Právě tato poloha je pro váš krk a dekolt to nejlepší. Pokud spíte nejčastěji na boku, nebo dokonce na břiše, hrozí vám vznik zbytečných rýh a vrásek. Volte raději nižší polštář, protože ty vysoké často způsobí to, že se vám hlava během spánku sesune směrem k hrudníku. Dejte si pozor i na to, jak chodíte. Hlavu se snažte mít co nejvíce vztyčenou.

    VIDEO: 5 kroků k dokonalému odlíčení make-upu

    Video se připravuje ...
    5 kroků k dokonalému odlíčení makeupu • VIDEO: Martin Molliy

  • Používejte vhodný krém

    Kůže na krku je opravdu citlivá, a proto potřebuje intenzivní hydrataci. Stejně jako se staráte o svou pleť na obličeji a čistíte ji, nezapomínejte ani na krk a dekolt a tyto části pořádně promazávejte ráno i večer. Vhodné jsou speciální přípravky, které přispívají ke zlepšení pevnosti a pružnosti pokožky. Taková péče vyhlazuje jemné vrásky, odstraňuje nerovnosti kůže a poskytuje buněčnou obnovu v oblasti krku.

  • Dopřejte si masáž

    Nejúčinnější je masáž ledovou sprchou, ale ne každá z nás to vydrží. Otužování a ledová masáž ale patří k nejlepším věcem, které pro svou pleť můžete udělat – pokožku tím dokonale vypnete. Pokud je to na vás moc, můžete začít alespoň s ledovými kostkami. K masáži můžete ale použít jenom ruce nebo masážní válečky, které pleť prokrví a krásně rozzáří.

  • Pozor na parfém a cigarety

    Parfémy byste nikdy neměla nanášet na krk a dekolt, protože obsahují alkohol, který pokožku vysušuje. Vůně obsahují navíc látky, které zvyšují citlivost pokožky a zvyšují i riziko výskytu pigmentových skvrn. Raději proto parfém nanášejte na ušní boltce nebo na stranu zápěstí.

    Další zlozvyk, který neprospívá krku, dekoltu ani ničemu jinému, je kouření. To totiž způsobuje předčasné stárnutí kůže. Látky obsažené v cigaretovém dýmu poškozují elastická vlákna v pokožce, narušují ochrannou bariéru, a pleť tak ztrácí pružnost i vláhu. Na cigarety proto raději zapomeňte.

  • Vsaďte na kolagen

    Proč je kolagen pro naše zdraví tak prospěšný? Nejenže přispívá k lepší funkci kloubů, ale také naše pleť díky němu jenom kvete. S přibývajícím věkem kolagenová vlákna, která tvoří strukturu pokožky a udržují její pevnost, slábnou. Pokožka tak začíná být sušší a tak trochu "uvadá". Proto je potřeba kolagen doplnit vhodnými potravinami, jako jsou například tučné ryby nebo čerstvé ovoce a zelenina. Kolagen můžete doplnit také vhodnými doplňky stravy.

    Náš tip: Kolagenový drink s kyselinou hyaluronovou, Hemnia, 699 Kč (30 sáčků)

    Velký výběr kosmetiky pro mladistvý vzhled najdete za skvělé ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.