Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

9 kosmetických chyb, které vás dělají zbytečně starší

  • ....
    10. ledna 2024 | 06:00

    Každá z nás chce vypadat skvěle. Často se však při honbě za dokonalým vzhledem dopouštíme omylů, které nám na kráse ubírají, a dokonce nás dělají starší. Kterých kosmetických chyb se nejspíš dopouštíte i vy a měla byste s tím okamžitě přestat?

     

    Přidat si líčením pár let navíc? O to nestojí žádná z nás. Vše se dá ale napravit, a pokud se v některém bodě najdete, je nejvyšší čas to změnit, a pár let si tak zase ubrat!

  • Opalování

    Snědá pokožka je sice opravdu sexy a často se díky opálení nemusíme vůbec malovat, přílišné vystavování se slunci ale naší kůži akorát tak škodí. Pokud si přejete uchovat si svěží pleť co nejdéle, před sluncem se raději schovejte. Vedle podpory vzniku vrásek a pigmentových skvrn jde i o vážné ohrožení zdraví. A pokud to bez sluníčka nemůžete vydržet, vždy používejte krémy s ochranným SPF faktorem.

    Jak se bezpečně opalovat a jaký krém s kterým faktorem si vybrat?

    Video se připravuje ...
    Jak se bezpečně opalovat a jaký krém s jakým faktorem si vybrat? • VIDEO: Videohub

  • Špatné čištění pleti

    Alfou a omegou krásné pleti bez nedokonalostí je důkladné a pravidelné odličování, a to i v případě, že se vám opravdu nechce. Během dne se na našem obličeji usazují různé nečistoty, které spolu s make-upem naší pleti škodí. Večer si proto vždy dopřejte malý kosmetický rituál, svou pleť zbavte všech zbytků líčidel a dalších nečistot a dopřejte jí potřebnou péči. Během noci totiž pleť regeneruje a přijímá všechny aktivní látky obsažené v sérech a pleťových krémech. Pokud svou pleť nebudete pravidelně čistit, brzy se objeví vrásky, bude zašedlá a mdlá.

    5 kroků k dokonalému odlíčení make-upu? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    5 kroků k dokonalému odlíčení makeupu • VIDEO: Martin Molliy

  • Používáte stále ty stejné produkty

    Natrefila jste na kosmetické produkty, které vám vyhovují, a tak máte pocit, že je nemusíte měnit? Chyba. Pleť se neustále mění, zraje, stárne, a vyžaduje tak jinou péči. Pokud si lámete hlavu s tím, co vaše pleť přesně potřebuje, navštivte kosmetický salon a svěřte se do rukou odborníka, který vám poradí. 

  • Nechodíte pravidelně na kosmetiku

    Jednou za měsíc byste měla navštívit kosmetický salon, protože právě zde dostane pleť mnohem intenzivnější péči, než jakou jí poskytujete doma. Kosmetičky jsou navíc schopné identifikovat aktuální změny vaší pleti – v souvislosti se změnou počasí, se stresem, nemocí, změnou stravovacích návyků nebo hormonálními změnami – a podle toho určit péči. A navíc si užijete dokonalý relax. 

  • Přeháníte to s make-upem

    Mějte na paměti, že v jednoduchosti je krása. Navíc dnes se mnohem více do popředí staví přirozenost než silný make-up, který připomíná masku. Vždy pečlivě vybírejte odstín make-upu, není vhodné používat příliš tmavý. Vybírejte vždy takový, který ladí s odstínem vaší pleti na krku. Pozor si dejte také na korektor, který nanášíte kolem očí. Ten by měl být lehčí konzistence, aby se do pleti hezky zapracoval a působil co nejpřirozeněji.

  • Používáte lesklé oční stíny

    Lesklé stíny byly léta velký hit a hlásí se o slovo i nyní. Nejsou však pro každého. Starším ženám, pokud je navíc trápí spadlá víčka, ale bohužel nelichotí. Volte tedy raději matné stíny neutrálních a zemitých tónů, které se dají mezi sebou hezky kombinovat a váš pohled rozjasní. Zároveň se vyhýbejte příliš tmavým kouřovým očním stínům. 

  • Pozor na řasenku a oční linky

    Oční linky nikdy nevyjdou z módy. Díky nim si totiž během chvilky vytvoříte sexy pohled, kterému neodolá žádný muž. I v tomto případě je s přibývajícím věkem lepší vyměnit klasickou černou barvu například za hnědou. Linku nanášejte vždy na horní víčko, nikoliv na spodní. Opticky totiž způsobí, že vypadáte unaveněji, a tím pádem starší. Při nanášení řasenky platí stejné pravidlo: nanášejte ji pouze na horní řasy. Nalíčené spodní řasy vypadají nepřirozeně, a navíc přitáhnete pozornost ke kruhům pod očima.

  • Na výběru rtěnky záleží

    Rtěnku vždy vybírejte pečlivě. Odstín, který sluší vaší kamarádce, nemusí vůbec sedět vám. Obecně platí, že brunetkám sluší tmavší barvy, blondýnky by měly sáhnout po růžových či červených odstínech a všem ženám sluší rudá rtěnka. Vyhýbejte se konturkám na rty, které přidávají léta, a pokud netrefíte odstín, vypadají navíc ještě nevkusně. Pokud na konturovací tužce trváte, vybírejte vždy stejný odstín, jaký má vaše oblíbená rtěnka.

  • Špatný výběr tvářenky

    Používáte už léta stejný odstín tvářenky? Tak to je jedna z největších kosmetických chyb. S přibývajícími léty volte světlejší odstíny, které vás rozzáří. Budete tak vypadat mnohem mladší. Pozor si dejte také na místa, kam tvářenku nanášíte. Vždy patří pod lícní kosti, směrem od koutku úst k uchu.

  • V hlavní roli vlasy

    Několik let navíc vám můžou přidat také nevhodný účes a nelichotivá barva vlasů. S přibývajícím věkem kadeřníci doporučují světlejší odstíny a kratší délku. Oba faktory dodají vlasům na objemu a vy rázem omládnete o několik let. Než se ale pustíte do razantnější proměny, poraďte se se svým kadeřníkem, který přesně ví, co vám bude nejvíce slušet.

    Velký výběr kosmetických produktů za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.