Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Test masek na vlasy: Která vlasy vyživí a dodá jim lesk?

21. září 2023 | 06:00

Pokud maska na vlasy ve vaší kosmetické výbavě chybí, rozhodně byste si měla jednu pořídit. Vašim vlasům totiž dodá potřebnou výživu, a to mnohem více než běžný šampon a kondicionér. Které masky na vlasy u nás obstály na výbornou?

Maska na vlasy by měla být nepostradatelnou součástí péče o vaši korunu krásy. K tomu, aby vaše vlasy byly zdravé, lesklé a vyživené, masku zkrátka potřebujete. Obsahuje totiž výživné a hydratační látky a jejich účinky působí ve vlasech několik umytí. 

Nanášejte ji vždy po umytí do ručníkem vysušených vlasů. Vlasy pročešte, aby se maska dostala opravdu všude, a nechte ji působit přibližně deset až patnáct minut. Můžete ji ve vlasech nechat ale klidně déle, aby prospěšné látky měly více času prostoupit do hlubších vrstev vlasu. Své kadeře můžete zabalit do ručníku, masku nechat působit a následně ji důkladně z vlasů vymyjte. Příliš to s ní ale nepřehánějte. Pokud ji totiž budete používat často, může se stát, že vaše vlasy zatíží. Aplikujte ji na vlasy jednou týdně.

VIDEO: Jak si vytvořit krásné účesy pomocí jedné trojkulmy

Video se připravuje ...
Jak si vytvořit krásné účesy pomocí jedné trojkulmy • VIDEO: Kristýna Juřicová

V redakci jsme jich otestovaly několik. Které nás nadchly a které bychom už nepoužily?

Regenerační maska s olivovým olejem, Ziaja, 79 Kč (200 ml)

Koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách

Krásně voní, příjemně se nanáší, dá se snadno vmasírovat až ke kořínkům. Vlasy mám po této masce s olivovým olejem a provitaminem B5 uhlazenější, jinak ale nepozoruju žádný velký rozdíl a pocitově to je, jako kdybych použila kondicionér. Na druhou stranu, vlasy mám sice barvené, ale od přírody zdravé a žádný problém s nimi řešit nemusím.

Známka jako ve škole: 2

Maska na vlasy ve spreji, Prosalon, 149 Kč

Koupíte na www.hebe.com

Maska ve spreji pro mě byla velkou novinkou a musím říct, že mi vyhovovala víc, než klasická v kelímku. Balení je velmi praktické a díky rozprašovači je aplikace snadná. Masku jsem ocenila hlavně při cestování, kdy se nemusíte se bát, že se vám vylije v tašce. Trošku jsem se bála toho, že produkt nabízí hned 12 benefitů v jednom balení. Moc takovým přípravkům nevěřím. Nakonec jsem však byla celkem spokojená. Maska se neoplachuje, což někomu nemusí vyhovovat. Za mě to ale bylo v pohodě, vlasy byly hezky hydratované a jemné na dotek. Cena je taky velice fajn.

Známka jako ve škole: 2

Přírodní vyhlazující maska na vlasy, Anwen, 209 Kč (200 ml)

Koupíte na www.hebe.com

Moc se mi líbil obal a přírodní složení, které maska nabízí. Nenajdete v ní ani gram silikonů, což rozhodně potěší. Maska slibuje vyhlazení, a to splňuje na 100 %. Občas mám vlasy po umytí krepaté a nemají tvar, ale po aplikaci tohoto produktu byly krásně lesklé a uhlazené. Vůbec jsem tuto značku neznala, ale překvapila mě natolik, že ráda vyzkouším i další produkty. 

Známka jako ve škole: 1

Maska pro suché a narušené vlasy Alcina Nutri Shine, 470 Kč (200 ml)

Maska pro suché a narušené vlasy Alcina Nutri Shine, 470 Kč (200 ml), koupíte ve vybraných salonech
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Co se vlasové kosmetiky týče, je Alcina dobrou volbou. A ani u této masky tomu není jinak. Tedy v případě, že máte suché, zničené nebo poškozené vlasy. Maska obsahuje arganový olej a je opravdu výživná. Vlasy se po ní lesknou, jsou pevnější a hladké, ale zdravé vlasy nebo ty se sklonem k plihnutí a rychlejšímu maštění se by zbytečně zatížila. Příjemnou vůni doplňuje poměrně hezký design.

Známka jako ve škole: 1

Hydratační maska Maria Nila True Soft, 649 Kč (250 ml)

Hydratační maska Maria Nila True Soft, 649 Kč (250 ml), koupíte na www.notino.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz

Tahle značka je sázka na jistotu. Pokud jsou vaše vlasy suché, krepatí se a občas nevíte, co s nimi, rozhodně vyzkoušejte tuto masku. Díky arganovému oleji budou vaše vlasy po umytí nádherně hebké a vyživené. Maska se nechává působit pět až deset minut, ale nic se nestane, když ji necháte ve vlasech déle. Navíc má krásnou, nevtíravou vůni. 

Známka jako ve škole: 1

Hydratační maska Innersense, 800 Kč (118 ml)

Koupíte na www.curlymyself.com

Moje vlasy jsou vlnité, v poslední době navíc na péči opravdu náročné, a tak musím produkty vybírat opravdu bedlivě. Často se mi stává, že jsou po umytí zatížené, nevlní se tak, jak by měly a zkrátka jim chybí život. Do ruky se mi dostala hydratační maska Innersense, která je určená pro vlnité vlasy a musím říct, že splnila má očekávání. Nechala jsem ji na hlavě působit asi deset minut a po vysušení měly vlny krásnou texturu, byly hydratované a vyživené. Dostaly zkrátka to, co potřebovaly. Pokud i vy máte suché vlasy, které potřebují zachránit, tahle maska bude to pravé.

Známka jako ve škole: 1

Maska na vlasy Olaplex No.8 Bond Repair Moisture Mask, 799 Kč (100 ml)

Koupíte na www.notino.cz

Tenhle zázrak si musím pořídit znovu, protože to co dělá s vlasy je pecka. Je dobré si udělat čas, abyste mohla mít masku na vlasech aspoň čtvrt hodiny, čím horší poškození vlasů, tím delší dobu si nechtě masku působit. Dokonce výrobce doporučuje nechat klidně přes noc, to jsem nezkoušela, ale i po dvaceti minutách a pravidelném používání jsem viděla skvělý efekt. Vlasy vypadají a především na omak jsou mnohem příjemnější, živější a méně vysušené. Díky tomu, že mám krátké vlasy, vydrželo mi i tohle malé balení docela dlouho. Moje léta odbarvované vlasy vrněly blahem. Vřele doporučuji vyzkoušet!

Známka jako ve škole: 1

Regenerační maska na vlasy Nutritive Masquintense, Kérastase, 1309 Kč (200 ml), koupíte na www.notino.cz

Koupíte na www.notino.cz

Masky Kérastase patří mezi mé oblíbené. Každá naprosto dokonale voní a moje vlasy je milují. Jedná se o většiní investici, ale produkt vydrží opravdu dlouho. Masky stačí opravdu jen trošku, pokud to přeženete, jsou pak vlasy zatížené a bez života. Regenerační masku nanáším alespoň jednou týdně, vlasy zabalím pak do ručníku a klidně půl hodinky nechám produkt účinkovat. Suché vlasy jsou rázem pryč a jsou zacelené jako "po barvě". Za mě super.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...