Sháníte recept na velikonoční perníčky, které jsou hned měkké a nepotřebují čas, aby se rozležely? Máte štěstí. Tyto osvědčené perníčky si jistě zamilujete.
Na velikonoční perníčky budete potřebovat:
- 150 g másla
- 400 g hladké mouky
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- 1/2 lžičky skořice
- 150 g medu
- badyán
- polévková lžíce kakaa
- špetka anýzu
- 1 lžička jedlé sody
- 150 g cukru krupice
Postup:
Med, cukr, máslo a žloutky dejte do mísy a dobře je promíchejte. Pak přidejte mléko a všechno koření. Směs znovu promíchejte, přidejte mouku a sníh z bílků. Těsto dobře zpracujte, aby bylo vláčné, udělejte z něj bochník, vložte ho do moukou vysypané mísy a nechte nejméně dvanáct hodin odpočívat v lednici.
Další den těsto vyválejte na plát tlustý asi 4 mm. Vykrajujte z něj různé tvary a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 175 stupňů dozlatova. Pokud je hodláte zdobit, před vložením do trouby je nepotírejte!
Zdobení:
Jak perníčky nazdobit potahovací hmotou? Postupujte podle videa.
Hotové perníčky je možné zdobit klasickou bílkovou polevou. Recept na polevu, která nezasychá a nehrudkuje, naleznete ZDE >>>
Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka, najdete ZDE >>>