Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lázně Luhačovice lákají na Vincentku, medical wellness i drahé kameny

22. ledna 2019 | 10:56

Nejrozlehlejší moravské lázně se rozkládají v údolí, které obklopují kopce Vizovické vrchoviny a Bílých Karpat. Specializují se tu na léčbu dýchacího ústrojí. Lákavé je ale i jejich medical wellness, které kombinuje relaxaci a nejmodernější léčebné metody.  

Do lázní přijíždějí pacienti, kteří mají astma a další potíže s dýcháním, léčí tu ale třeba i revma, bolesti páteře, cukrovku nebo neplodnost. Specializují se tu ale také na děti od 1,5 roku až do osmnácti, které trápí například problémy s dýcháním, trávením nebo kožní nemoci

Vodoléčba a další procedury

K vodoléčbě se tu využívají jedny z nejúčinnějších léčivých pramenů v Evropě. Každou hodinu tady vyvěrá na povrch 15 tisíc litrů minerální vody. Nejznámější je jistě Vincentka, která do lázní ročně přiláká návštěvníky z celého světa. Kromě uhličitých koupelí, pitných kůr a další vodoléčby se tu provádí desítky dalších procedur – např. elektroléčba, magnetoterapie, oxygenoterapie, kinezioterapie, obklady, masáže… K tomu zde maji k dispozici množství saun a moderních bazénů.

Medical wellness: trend současnosti

Lákavý je i koncept medical wellness, což je lázeňský pobyt s procedurami, které vám na základně vstupní konzultace doporučí lékař. V Luhačovicích můžete vyzkoušet i různé exotické procedury. Oblíbená je třeba Madagaskarská masáž, kdy se na tělo přikládají drahé kameny a používají se přírodní oleje. Uvolňuje stres a napětí, tlumí bolesti kloubů a detoxikuje organismus. Harmonizačních účinků drahých kamenů využívá i Svatojánská masáž, při níž se pleť vyživí domácím lipovým olejem.

Adrenalin, sport i meditace

Po lázeňských procedurách lze vedle kolonády absolvovat prohlídku luhačovických secesních staveb architekta Dušana Jurkoviče. K odpočinku a meditacím v lesním tichu láká Jezírko lásky, což je velmi romantické místo s upraveným okolím, lavičkami a altánem. Milovníci adrenalinu mohou vyzkoušet zorbing na umělé zorbové dráze. Sportovní nadšence a rodiny s dětmi potěší areál Golf s nově vybudovaným minigolfem, tenisovými kurty, kuželkárnou i vyhřívanou halou.

Kam na výlet v Luhačovicích a okolí? Podívejte se do fotogalerie, kde jsou naše tipy. 

 

Autor: red

Lázně a wellness

Lázně v ČR Nárok na lázně Kolik stojí lázně Wellness pobyty

Ve speciálu lázně a wellness najdete vše, co hledáte. Co zajímavého nabízí Karlovy VaryMariánskéFrantiškovy nebo Konstantinovy LázněTřeboňLuhačovicePoděbradyLibverdaMšené nebo třeba Toušeň? Víte, kdy máte nárok na lázně, pokud jste např. po operaci kolene, máte astmaartrózu nebo cukrovku? Chcete relaxovat? Našli jsme to nejlepší wellness pro ženypáry i seniory. Projděte si naše tipy na wellness v ČR i na Slovensku.

Video se připravuje ...