Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejlepší koupaliště v Praze podle cen: Které je nejlevnější a kde můžete být nazí?

  • Hostivařská přehrada; zdroj: hostivarskaprehrada.cz
    11. srpna 2023 | 05:00

    Praha není jen historickým středobodem, ale i místem, které nabízí pestrou škálu vodních radovánek. Přijdou si na své zdatní i rekreační plavci, rodiny s těmi nejmenšími, ale i nudisté. Kde naleznete přírodní oázy klidu či bazény s působivými výhledy na pražské dominanty? Račte se inspirovat naším předem vyzkoušeným seznamem, kam se zařadilo 7 nejlepších! Jaká místa se tedy umístila do TOP výběru a na kolik vás jejich návštěva vyjde?

  • ŽLUTÉ LÁZNĚ: 100 Kč

    Písečná pláž ve Žlutých lázních; zdroj: zlutelazne.cz

    Tohle je místo, kam se budete rádi vracet. Nenabízí toho totiž pramálo a zpodobňuje dokonalou relaxaci pro lidi všech kategorií. Areál si ale dosyta užijí zejména party přátel, které mohou poměřit síly na beach volejbalu, stolním tenise, ve venkovní posilovně či při vodních sportech. Nabídne odpočinek všem, kdo milují horký písek či traviny s výhledem na řeku.

    Osvěžení přímo ve Vltavě je však na vlastní riziko vzhledem k nejrůznějšímu znečištění, avšak mnohé možná uchlácholí informace o vzorcích z roku 2019: „Jako každou sezonu jsme nechali laboratorně prověřit vzorky vltavské vody u Žlutých lázní, zda splňuje normy povrchové vody ke koupání (přírodní koupaliště a vodní plochy ke koupání). Vltava prospěla na jedničku, přesněji řečeno na skvělou nulu; průhlednost 1,1 m, vodní květ za 0, znečištění odpady za 0, přírodní znečištění za 0.“ Pokud se ale – byť jen malého – svlažení v řece obáváte, k dispozici vám budou sprchy.

    Ve večerních hodinách se pak pro změnu Žluté lázně proměňují v letní kino. Za zmínku rozhodně stojí i restaurace Pizza Napoletana, která nabízí tu nejlepší neapolskou pizzu z fermentovaného těsta a kvalitních surovin široko daleko! A cena? Lístek pro dospělého stojí 100 Kč.

  • BIOTOP RADOTÍN: 150 Kč

    Biotop v Radotíně; zdroj: Facebook Biotop Radotín

    Pokud chcete zapomenout na všechny všední strasti, věřte, že na koupališti v Radotíně se vám to alespoň na chvíli podaří. Biotop Radotín je v rámci Prahy vskutku ojedinělý, umělá vodní nádrž totiž disponuje přírodním systémem filtrace, takže si letních vodních radovánek mohou bezstarostně užít i všichni alergici, které sužuje chlor v bazénech. Samotná voda je absolutně nezávadná a plně vyhovující. Její kvalitu měří každých 14 dní hygienická stanice.

    Areál, který je plný zeleně, evokuje opravdové místo v panenské přírodě, ačkoliv se nachází nedaleko smíchovského nádraží. Odtud je tedy nejlepší se na biotop dopravit. Autobusová linka č. 244 vás za 15 minut přiblíží na zastávku Nádraží Radotín a odtud pak cesta do finální destinace trvá okolo 10 minut klidné chůze. Doporučujeme ale v případě velkých veder dorazit časně v ranních až dopoledních hodinách. Areál je přirozeně limitován počtem míst, a tak může v odpoledních hodinách dojít k jeho naplnění. Aby tak nedošlo k jistým mrzutostem, ideální je sledovat jejich oficiální facebookové stránky, kde o kapacitě informují.

    Nejen z vody a zeleně budete nadšeni. Ale i co se jídelní nabídky a nápojů týče. Potěší vás studené točené domácí limonády nebo čaje, maso a zelenina z grilu, na své si přijdou i milovníci párků v rohlíku, které mají opravdu poctivé! Celodenní vstupné pro dospělou osobu pak činí 150 Kč.

  • HOSTIVAŘSKÁ PŘEHRADA: 150 Kč

    Hostivařská přehrada; zdroj: hostivarskaprehrada.cz

    Všechny přírodní nadšence také potěší Hostivařská přehrada uprostřed lesoparku, která se pyšní největší vodní plochou v hlavním městě. Vedle hlavní písčité pláže s pozvolným vstupem do vody přehrada nabízí i pláž pro nudisty, která je od té hlavní zcela separována. Areál je vhodný i pro všechny nadšence do vodních sportů, kteří si mohou zapůjčit kajaky, paddleboardy, ale i lodičky či šlapadla. Hlavní novinkou letošní sezony je pak hlídání dětí každou sobotu i neděli. Jednorázové vstupné na celý den pro dospělou osobu stojí 150 Kč.

  • KOUPALIŠTĚ DIVOKÁ ŠÁRKA: 150 Kč

    Koupaliště Divoká Šárka; zdroj: koupaliste-sarka.webnode.cz

    Koupaliště v Divoké Šárce dostojí svému sloganu „nejklidnější koupaliště v Praze“. Vedle klidu a panenské přírody tu naleznete dva bazény pro plavce, které vás příjemně ochladí. Voda do obou bazénů totiž přitéká přímo ze Šáreckého potoka. Radost z koupaliště budou mít i vaše ratolesti, které se zabaví v brouzdališti, na houpačkách, trampolíně nebo dětském hradě. Cena za dospělou osobu na celý den činí 150 Kč.

  • KOUPALIŠTĚ PRAŽAČKA: 180 Kč

    Koupaliště Pražačka; zdroj: prazacka.cz

    Jeden z nejhezčích výhledů z koupaliště nabízí Pražačka – jak příznačné! Ačkoliv se zde nachází pouze jeden letní bazén, disponuje na délku 26 metry a 14,5 metru šíře, jeho plocha je efektivně rozdělena do tří zón – na plaveckou, relaxační a rodinnou s atrakcemi pro děti. Na své si přijdou i sporťáci tělem a duší, pro které rekreační areál nabízí hřiště pro volejbal, tenis, nohejbal, basketbal či fotbal. Základní celodenní vstupné je 180 Kč.

  • KOUPALIŠTĚ PETYNKA: 220 Kč

    Koupaliště Petynka; zdroj: koupalistepetynka.cz

    Obdobně jako Podolí je i Petynka pražským sportovištěm. Její chloubou je totiž také dlouhý 50metrový bazén, který nezavání přílišným chlorem. Vyřádí se tu i děti, a to nejen na trampolíně a tobogánu dlouhém 103 metrů, ale i na dětských čtyřkolkách, dokonce i aquazorbingu. Abyste si dopřáli větší komfort při opalování, zapůjčit si můžete slunečník spolu s lehátkem. Celodenní vstupenka pro dospělého činí 220 Kč.

  • PLAVECKÝ STADION PODOLÍ: 280 Kč

    Bazén v Podolí, zdroj: profimedia.cz

    Nálepku velmi oblíbeného bazénového komplexu jednoznačně získává Plavecký stadion v Podolí. Pyšní se totiž dvěma padesátimetrovými bazény – vnitřním a vnějším. Dále tu najdete 33metrový odpočinkový bazén, ale i dětské venkovní brouzdaliště či malý vyhřívaný bazének. Vedle bazénů se Podolí dostává do obliby i vzhledem k velké travnaté ploše pro opalování, doplňkovým odpočinkovým službám, jako jsou sauna, rehabilitace, pára nebo solárium, ale také díky velké nabídce pití a jídla. Bufet nabízí minutky v přibližné ceně 150 Kč, nechybí ani typická letní smažená jídla nebo kebab. Návštěva stadionu obehnaného skalami poblíž historického komplexu Vyšehrad vyjde dospělého na 280 Kč za den, přičemž sportoviště akceptuje kartu MultiSport, která vám vstupné značně sníží.

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  volný čas, léto, koupání
Diskuse ke článku
.