Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

13 tipů, jak vypadat mladší. Stačí změnit jen pár maličkostí!

...
11. března 2020 | 06:00

Každá z nás by si občas přála zastavit čas. To však nikdo z nás nedokáže a místo toho, abychom si dělaly hlavu z přibývajících vrásek, pojďme společně udělat něco pro to, abychom jejich vznik trochu zpomalily. Stačí změnit jen pár návyků a výsledky budou vidět!

Určitě jste už několikrát v životě slyšela, že věk je jenom číslo a že jste vlastně tak stará, na kolik se cítíte. S tímto tvrzením sice souhlasíme, ale pohled do zrcadla nás někdy utvrdí v tom, že ať se cítíme jakkoliv, čas je na naší pleti vidět. Díky těmto maličkostem ho ale můžeme alespoň trochu zpomalit. 

1. Investujte do krémů

Možná si říkáte, že je zbytečné vlastnit denní a noční krém, k tomu speciální krém na oční okolí, peeling na pleť a k tomu všemu ještě i pleťovou masku. Opak je ale pravdou! Zralejší pleť potřebuje mnohem více výživy. Investujte proto do kvalitní kosmetiky a vybírejte krémy vhodné pro váš typ pleti. 

2. Na kruhy pod očima použijte korektor

Korektor s rozjasňujícím efektem by ve vaší kosmetické taštičce neměl chybět. Tento malý šikovný pomocník totiž dokáže rozzářit tmavá místa, dodá vaší tváři přirozený jas a především si poradí s kruhy pod očima. 

3. Nepřehánějte to s make-upem

Méně znamená občas více, a přestože toužíte své vrásky zamaskovat, rozhodně to neznamená, že byste na sebe měla spotřebovat celou lahvičku make-upu. Naopak se vyhýbejte těm hutnějším a raději volte make-upy tekuté, které se dobře roztírají. K aplikaci používejte štětec nebo houbičku na make-up, aby opravdu došlo k pořádnému rozetření, a pleť tak byla sjednocená. 

4. Používejte kleštičky na řasy

I taková malá věc dokáže velké divy. S pomocí kleštiček budou vaše řasy vypadat delší, hustější a silnější a váš pohled bude najednou rozzářenější. Podržte kleštičky na každém oku po dobu patnácti sekund a poté použijte řasenku. 

5. Chraňte se před sluncem

Opálená pleť vypadá sice hezky a většina z nás po ní touží po celý rok, sluneční záření naší pokožce ale příliš neprospívá a stárnutí pleti spíše urychluje. Následně pak vznikají vrásky, pokožka je suchá a objevují se pigmentové skvrny. Používejte proto ochranné krémy s UV filtry, a to nejen v letních měsících.  

6. Oční make-up odličujte jemně

Každá z nás to zná. Naneseme na tamponek odličovací mléko a oči drhneme, jak to jen jde. Pokud navíc máme na očích voděodolnou řasenku, drhneme dvakrát tolik. Oční okolí je opravdu jemné a citlivé a špatným odličováním si ho můžeme podráždit, a navíc tak přispíváme k tvorbě vrásek. Odličovací tamponek proto na pár sekund na oko přiložte, nechte přípravek působit a make-up jemně setřete.

7. Zdravé vlasy

Vaše vlasy jsou korunou krásy a suché, polámané konečky vám roky zrovna neuberou. Používejte proto kvalitní hydratační a regenerační přípravky, jednou týdně si dopřejte masku na vlasy, tu nechte působit klidně i hodinu. Pravidelně navštěvujte svého kadeřníka, který si se suchými vlasy poradí.

8. Buďte ležérní

Vyhýbejte se natupírovaným zlakovaným účesům, které působí zbytečně moc přísně, a zvolte raději ležérní rozcuch. 

9. Změňte účes

Pokud jste celý život nosila dlouhé vlasy, kterých ale už máte dost, a toužíte po změně, tak se nebojte a udělejte ji! Nemusíte se hned stříhat na ježka, stačí vlasy zkrátit o pár centimetrů. Uvidíte, že se ve svém novém účesu budete cítit skvěle a hlavně omládnete! Inspirovat se můžete také u svých oblíbených celebrit. 

10. Nepřehánějte to s výraznou barvou

Místo toho, abyste své kadeře zahalila do platinové blond, havraní černé nebo sytě zrzavé, zvolte raději něco přirozenějšího. Nechte si svou původní barvu doplnit jemným melírem nebo můžete zkusit metodu balayage, která ve vlasech udělá velkou parádu. Vypadá to opravdu přirozeně. 

11.Dopujte se vitaminem C

Vitamin C je silný antioxidant, který neutralizuje volné radikály. Chrání pleť před slunečním zářením, před znečištěným ovzduším a důsledky kouření. "Céčko" pomáhá zvyšovat množství kolagenu v pleti a zajistí vám mladistvější a pružnější pokožku. Navíc brzdí tvorbu vrásek a účinně bojuje proti akné a pigmentovým skvrnám.

12. Pijte

Pokud si přejete mít krásnou, zdravou a zářivou pleť, musíte dostatečně pít. Jedním z příznaků dehydratace je suchá, popraskaná pleť, která je velice citlivá a často svědí a pne. Dehydratovaná pokožka má pak tendence slábnout, je zašedlá a zároveň dochází k předčasnému stárnutí a výskytu černých teček. Přehánět byste to neměla ani s alkoholem, který pleť vysušuje.

13. Mějte více sexu

Výzkumy potvrdily, že sex prodlužuje život! Tělo díky němu produkuje větší množství hormonu štěstí endorfinu, a díky tomu vypadáme skvěle! Během milování dochází k prokrvení, zvyšuje se přísun kyslíku a z těla se rychleji dostávají odpadní látky. Zároveň sex funguje jako prevence proti celulitidě a křečovým žilám.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová