Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Mladší do pár dní: Díky těmto vychytávkám omládnete, a ještě ušetříte!

  • krása
    10. listopadu 2023 | 06:00

    Zapomeňte na drahé doplňky či estetickou medicínu a omládněte díky těmto vychytávkám.

    Také nechcete utrácet zbytečně peníze za to, abyste vypadala co nejlépe, a muset potom šetřit na ostatních výdajích? Nemáte na to, vydávat horentní částky za injekce, které podporují mladistvý vzhled, abyste odolala účinkům gravitace? Máme pro vás tipy, jak se udržet stále svěží a mladá, aniž byste pocítila v peněžence značný průvan. 

  • Nehrbte se

    „Pravidelné prodlužování páteře je s přibývajícím věkem velmi důležité. Až budete mít příště pocit, že se hrbíte, prodlužte si páteř tím, že si představíte balonek na provázku připevněný ke koruně vaší hlavy,“ říká pilates expertka Lynne Robinson.

    Tip na video: Lekce jógy zaměřená na sebelásku.

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Doplňujte kolagen

    Tento protein udržuje naši pokožku pružnou, jenže jak stárneme, je potřeba ho doplňovat, protože pro naše tělo je stále obtížnější vytvářet si přirozeně nový. Naštěstí jeho tvorbu můžete podpořit peptidy, které jsou jeho stavebními kameny. Na našem trhu je množství krémů s kolagenem, zvolte takový, který vám bude nejlépe vyhovovat.

  • Zmírněte zátěž

     

    Věděla jste, že dámská kabelka váží v průměru jako tři balení cukru? Tak si dávejte pozor na to, kolik toho s sebou denně vláčíte a zda by nebylo lepší nechat některé nezbytnosti doma či v práci. Pokud však zjistíte, že nejste schopná snížit svou denní zátěž vyřazením nějakých věcí, vsaďte na batoh, který váhu rovnoměrněji rozloží.

  • Snižte čas u obrazovek

    Modré světlo vyzařované elektronickými zařízeními, mezi která patří i naše chytré telefony či počítače, proniká kůží a způsobuje její předčasné stárnutí a vrásky, a to kvůli volným radikálům. Je pro vás obtížné omezit projíždění sítí? Změňte si nastavení v telefonu a zablokujte si přístup k těmto aplikacím na určitý časový úsek. 

  • Hledejte vnitřní klid

    „Chronický stres totiž zrychluje proces stárnutí, a to přece nechcete. Když je tělo přetížené, uvolňuje stresové hormony, jako je kortizol, což může vést k rozpadu kolagenu, oslabení kožní bariéry a snížení elasticity pokožky,“ varuje dr. Radmila Lukian. Dýchací techniky jako například krabicové dýchání, mohou pomoci dostat více kyslíku do krevního řečiště, což nám umožní cítit se klidněji.

    JAK NA TO?

    - Nadechněte se nosem na čtyři.

    - Zadržte dech a počítejte do čtyř.

    - Vydechněte nosem na čtyři.

    - Zadržte dech a počítejte do čtyř. Celé několikrát zopakujte.

  • Používejte SPF

    Sluneční záření je jednou z hlavních příčin předčasného stárnutí. Používejte proto širokospektrální opalovací krém s SPF 30 denně po celý rok, a to i v zimě, a až poté aplikujte na svou pleť make-up.

  • Zvedněte poprsí

    „Správná velikost podprsenky vám může ubrat roky. Špatně padnoucí podprsenka totiž neposkytuje vašemu poprsí správnou podporu, což časem vede k jeho poklesu,“ říká dr. Lukian. Nedostatečná podpora více zatěžuje Cooperovy vazy, které pomáhají udržovat tvar prsou, což způsobuje ztrátu jejich pružnosti.

  • Spěte lépe

    Spánek má na krásu větší vliv, než byste možná čekala. „Během hlubokého spánku totiž tělo produkuje a uvolňuje růstové hormony, které pomáhají opravit poškozené buňky a tkáně,“ vysvětluje dr. Lukian. Nedostatek kvalitního spánku může vést ke zdůraznění známek stárnutí, včetně jemných vrásek, tmavých kruhů pod očima a mdlé pleti. Správně byste měla za noc naspat 7–9 hodin. V tom vám můžou pomoct pravidelný čas uléhání ke spánku, horká koupel či to, že si po 14. hodině už nedáte další kávu.

  • Pečujte o zuby

    Naše zuby a úsměv jsou podle zubaře dr. Okoye důležitou součástí toho, abychom vypadaly mladší. „Představte si své zuby jako lešení, které podporuje vaše rty a tváře, společně tak mají vliv na váš mladistvý vzhled.“ Zařaďte tedy pravidelné kontroly a návštěvy u zubaře a dentální hygienistky do své běžné rutiny se stejnou samozřejmostí, jakou je pro vás čištění zubů dvakrát denně po dobu dvou minut a používání zubní nitě alespoň jednou denně.

  • 3 nej potraviny pro pokožku

    BORŮVKY: Ty obsahují antokyany – fialové/modré pigmenty, které pomáhají zachovat pružné tepny a udržují váš mladistvý vzhled tím, že chrání množství kolagenu ve vaší pokožce.

    RAJČATA: Jejich červený pigment zvaný lykopen chrání pokožku před UV zářením, které je primárním zdrojem předčasných vrásek. Vařená rajčata jsou měkčí, takže se lykopen získaný z nich lépe vstřebává. Přidejte je tedy do salátů, omáček na těstoviny nebo do polévek.

    MASTNÉ RYBY: Patří mezi ně losos, makrela či sardinky. Tučné ryby obsahují omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají při obnově a hojení tkání. Snažte se je tedy jíst aspoň dvakrát týdně.

    Velký výběr přípravků proti vráskám za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

    Další zajímavé články naleznete v tištěném Blesku pro ženy. Zakoupit si ho můžete na vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE. 

Autor: Lucija Veselá
Klíčová slova:  krása, trendy, zdraví, zdraví a nemoci
Diskuse ke článku
.