Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Chyby při používání řasenky: Děláte je také?

  • ...
    21. října 2020 | 06:00

    Když ráno zaspíte, nemáte rozhodně náladu dělat si kompletní líčení s kočičími linkami. Pokud chcete i během pěti minut vypadat stylově, měla byste vyčistit obličej pleťovou vodou, nanést na sebe BB krém, který vás hydratuje, a hlavně nezapomenout na řasenku. Dávejte ale pozor, abyste při jejím nanášení nedělala ani jednu z těchto zásadních chyb!

    Možná si říkáte, že u tak jednoduché věci, jakou líčení řas je, nemůžete udělat chybu. Přesvědčíme vás ale o opaku! Jakmile se vyvarujete těchto chyb, budou vaše řasy vypadat dokonale!

  • Začínáte na horních řasách

    ...
    Autor: istock.com

    Nepsaným pravidlem pro řasenky je: horní řasy na denní nošení, horní a spodní na večer. Pokud ale máte řasy krátké nebo světlé, klidně si je zvýrazněte i na den. V takovém případě začínejte líčením spodních řas. Pokud totiž nalíčíte nejdříve ty horní, nehezky se vám obtisknou pod víčko, jakmile sklopíte oči při líčení spodních řas.

    Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika? Podívejte se na video!

    Video se připravuje ...
    Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika? • VIDEO: Facebook

  • Moc pumpujete

    ...
    Autor: istock.com

    Častým zlozvykem při práci s řasenkou je, že štětečkem uvnitř několikrát "pumpujete" nahoru a dolů, abyste ho co nejvíce obalila barvou. Problém je, že takto dovnitř řasenky dostanete spoustu vzduchu, kvůli kterému rychleji vysychá. Místo toho vytahujte aplikátor krouživým pohybem a na konci z něj jen otřete přebytečnou barvu.

  • Špatně pohybujete řasenkou

    ...
    Autor: istock.com

    Přehnaným nebo nešikovným nanášením řasenky si řasy snadno slepíte, a vytvoříte tak nevzhledné řasy jako "pavoučí nožičky". Abyste se jim vyhnula, řasenku naneste maximálně ve dvou vrstvách. Raději než směrem nahoru s ní pohybujte cik cak, hezky od kořínků. V ideálním případě je pak pročešte speciálním hřebínkem na řasy.

  • Používáte starou řasenku

    ...
    Autor: istock.com

    Jistě víte, že každá kosmetika má své datum spotřeby. Kromě toho vyraženého na obalu naleznete na produktu také obrázek krému s údajem, kolik měsíců po otevření jej můžete bez pobav používat. U řasenky je to 6 měsíců po otevření. Poté ji raději vyhoďte. Nejen proto, že má tendenci vysychat a mohla by se vám z řas nevzhledně drolit, ale hlavně z důvodu rizika oční infekce.

  • Neděláte z toho vědu

    ...
    Autor: istock.com

    Vypadá to jako naprosto snadná věc – projedu řasy řasenkou a jde se. Ve skutečnosti byste ale měla brát v potaz kvalitu svých řas a používat nejen odpovídající řasenku, ale i techniku. Máte-li řasy příliš krátké, zaměřte se na dlouhé tahy prodlužující řasenkou. Řídké zase nalíčíte lépe několika mikro pohyby do stran. Pozornost věnujte hlavně řasám u vnitřního koutku oka a naličte je opravdu pečlivě. Máte-li ale oči blízko u sebe, řasy u vnitřního koutku oka vynechte úplně a věnujte se jen těm u koutku vnějšího. Oči se tak opticky oddálí.

  • Bojíte se kleštiček na řasy

    ...
    Autor: istock.com

    Kleštičky na řasy jsou nejlepším přítelem (skoro) každých řas. Pokud je tedy nepoužíváte, nebo dokonce nevlastníte, měla byste to urychleně napravit. Vynechat je můžete jedině v případě, že máte řasy dlouhé a přirozeně natočené – jako mrkací panenka. Jinak vám ale použití kleštiček pomůže řasy natočit, takže se opticky prodlouží a doslova vám otevřou a rozzáří pohled. Nikdy ale nepoužívejte kleštičky na již nalíčené řasy, abyste si je nepoškodila.

  • Používáte voděodolnou řasenku

    ...
    Autor: istockphoto.com

    Voděodolná řasenka je skvělá na dovolenou u moře nebo tehdy, pokud si jdete zaplavat do bazénu. Používat ji ale ke každodennímu líčení místo "normální" řasenky, to řasy nepřirozeně zatěžuje. Aby totiž byla opravdu voděodolná, je potřeba ji citlivě odličovat přípravky na olejové bázi. Micelární voda vám ji totiž neodlíčí dokonale a řasy by vám mohly začít vypadávat.

  • Odličujete se špatně

    ...
    Autor: istock.com

    Na kompletní odličování make-upu, včetně toho očního, jsou nejlepší odličovací oleje, které vám jako jediné odlíčí pleť skutečně dokonale. I s nimi ale musíte vědět, jak správně řasenku odličovat. Zapomeňte okamžitě na tření očí tam a zpátky! Raději odličovací tamponek navlhčete teplou vodou, dejte na něj olej nebo speciální odličovač očního make-upu a na 1 až 2 minuty ho přiložte na zavřené oko. Přípravek se tak dostane do líčidla, začne ho rozpouštět a vy jej pak z řas dostanete několika jemnými, krouživými pohyby. Nezničíte si tak řasy ani nevytvoříte mimické vrásky na citlivé kůži v očním okolí.

    Náš tip: V aktuálním čísle magazínu Blesk pro ženy najdete výsledky testování řasenek i s fotkami redaktorek, které je vyzkoušely! Nechte se inspirovat! Máme pro vás spoustu zajímavého čtení a tentokrát i speciální přílohu Bramborová kuchařka, to si nenechte ujít – dva časopisy za jednu cenu! Seženete je na novinových stáncích nebo si je můžete objednat v tištěné i elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

    titulka Blesk pro ženy
    Autor: red

Autor: red
Diskuse ke článku
.