Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test tělových mlék a másel pro suchou pokožku: Která pleť hydratují a dobře se vstřebávají?

4. března 2019 | 06:00

Pokud vám přijde používání tělových mlék, krémů a másel jako zbytečná věc, pak jste na velkém omylu. Vaše pokožka potřebuje neustálou péči, a tu jí dodáte právě kvalitními kosmetickými přípravky. Jenom díky nim získává vaše kůže potřebné živiny a je krásně hydratovaná. Která tělová mléka a másla u nás obstála na výbornou?

Pokožku je potřeba hydratovat v každém ročním období. V létě se naše kůže působením sluníčka vysušuje, v zimě ji tělová mléka chrání proti vnějším negativním vlivům. Proto byste po celý rok měla pokožku mazat, mazat a mazat. Jedině tak nedojde k jejímu vysušování a bude nádherně hebká a sametová.

Nezapomínejte používat tělová mléka po každém sprchování nebo koupeli. Některé sprchové gely a mýdla mohou pokožku vysušovat. Hydrataci jí navrátíte právě díky tělovým mlékům. Vyzkoušely jsme jich několik v různých cenových kategoriích. Která nás opravdu nadchla?

Mandlové tělové mléko Body Tip, 89 Kč (400 ml)

Mandlové tělové mléko Body Tip, 89 Kč (400 ml), www.vivaco.cz
Autor: archiv firem

www.vivaco.cz

Tělové mléko je poměrně řídké, a tak se snadno roztírá. Rychle se vsáklo a pokožka po něm byla hebká na dotek. Za co ale musím snížit známku, je jeho vůně. Mléko je příliš parfemované a voní opravdu až moc. Po chvíli mi vůně přišla otravná. Z tohoto důvodu bych mléko znovu nepoužila.

Známka jako ve škole: 3

Indulona Original, 105 Kč (250 ml)

Indulona Original, 105 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Indulona je klasika, která vás málokdy zklame. Za málo peněz dostanete totiž hodně muziky. Tělové mléko se krásně roztírá, je jemné a během chvilky se vsákne. Suchou pokožku hydratuje a nijak nedráždí, a jeho vůně je navíc opravdu příjemná. 

Známka jako ve škole: 1

Lehké tělové mléko Nivea Aloe and Hydration, 109 Kč (250 ml)

Lehké tělové mléko Nivea Aloe and Hydration, 109 Kč (250 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Nivea je stálicí na kosmetickém trhu a ještě se mi nestalo, že bych s výrobky této značky byla nespokojená. Jinak tomu nebylo ani v případě tohoto tělového mléka, které je určeno pro normální až suchou pleť. Není nijak mastné, spíš opravdu jemné a krásně se roztírá. Přestože není nijak hutné, pokožku zjemní a hydratuje. Vůně je jemná a příjemná. 

Známka jako ve škole: 1

Přírodní tělové máslo Avocado Oil Nature Box, 139 Kč (200 ml)

Přírodní tělové máslo Avocado Oil Nature Box, 139 Kč (200 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Přírodní tělové máslo s avokádovým olejem neobsahuje žádné silikony ani umělá barviva. Má hutnější konzistenci než tělová mléka, ale snadno se roztírá a dobře promastí i suchou pokožku. Po namazání je kůže krásně hebká a voňavá.

Známka jako ve škole: 1

Vyživující tělové mléko Dermacol, 139 Kč (250 ml)

Vyživující tělové mléko Dermacol, 139 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Mandlové tělové mléko Dermacol určené na suchou pokožku obsahuje deset procent mandlového oleje. Proto jsem měla strach, jestli nebude příliš těžké. Jeho konzistence je ale velmi příjemná, mléko se dobře roztírá a rychle se vsákne, kůže je po namazání vláčná, sametová. Nelepí ani nemáte pocit mastnoty. Vadila mi na můj vkus příliš intenzivní vůně, jinak jsem s mlékem byla spokojená a myslím, že je to kvalitní produkt za příznivou cenu.

Známka jako ve škole: 2

Regenerační krém s kokosovým olejem Avon, 149 Kč (400 ml)

Regenerační krém s kokosovým olejem Avon, 149 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.avon.cz

Jelikož miluju kokos, tak jsem si tento produkt hned zamilovala. Sice mi více vyhovuje praktičtější dávkování pomocí pumpičky, je to nakonec jediné malé minus. Krém se velmi dobře a rychle roztírá na těle. Příjemně hydratuje a rychle se vstřebává, což je skvělé, hlavně když pospícháte a nechcete si zamastit oblečení. Pokožka mi zůstala po namazání celkem dlouho hebká a hydratovaná. Dokonce na místech, která mívám neustále suchá, jako jsou lokty. Určitě tedy doporučuju. Za velmi příznivou cenu získáte velké balení a krém můžete použít na celé tělo.

Známka jako ve škole: 1

Hydratační tělové mléko Fenjal Floral Fantasy, 159 Kč (200 ml)

Hydratační tělové mléko Fenjal Floral Fantasy, 159 Kč (200 ml), koupíte ve FAnn parfumériích
Autor: archiv firem

Koupíte ve FAnn parfumeriích.

Tělové mléko má krásnou květinovou vůni, která zanechává pokožku nádherně provoněnou. Snadno se roztírá a vstřebává. Pokožka je vláčná a příjemná na dotek.

Známka jako ve škole: 1

Regenerační tělové mléko s bambuckým máslem Garnier, 159 Kč (400 ml)

Regenerační tělové mléko s bambuckým máslem Garnier, 159 Kč (400 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Regenerační tělové mléko Garnier s bambuckým máslem je primárně určeno pro velmi suchou pokožku, proto jsem se bála, že bude hodně hutné a bude se těžko roztírat. Opak je pravdou, je lehounké a neuvěřitelně voňavé. Kůži mi provonělo na několik hodin. Když se jím ráno namažu, tak ho ze sebe ještě po obědě cítím. Pokožku zanechává hebkou a jemnou na dotek. Samozřejmě pokožka nebude vyživená a hebká věčně, pokud se jím přestanete mazat, tak se suché šupinky opět vrátí.

Známka jako ve škole: 1 

Bio tělové máslo Purity Vision, 249 Kč (150 ml)

Bio tělové máslo Purity Vision, 249 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.organictime.cz

Jeho konzistence opravdu připomíná pěkně měkké máslo, krásně se roztírá a pleť dobře vyživí. Po jediném, hodně silném namazání mi hodně zlepšilo tvrdou kůži na palcích u nohou. Dobře se jím i masíruje, což se mi hodí, protože každý den dělám synovi léčebné masáže. U přípravku se také uvádí, že se dá přidat lžička do koupele. To mě ale nenadchlo, protože máslo má neutrální, skoro neznatelnou vůni. Do koupele si raději dávám voňavé oleje.

Známka jako ve škole: 1-

Hydratační sametové tělové mléko s výtažky z rebarbory a divoké třešně Manufaktura, 239 Kč (255 ml)

Hydratační sametové tělové mléko s výtažky z rebarbory a divoké třešně, 239 Kč (255 ml), koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách

Mléko mě uchvátilo hned na první přičichnutí. Nádherná vůně třešní a rebarbory vás donutí okamžitě se mlékem namazat. Výsledkem byla hebká hydratovaná pokožka, která tak nádherně voněla, že jsem k ní musela neustále přičichávat. Nádhera!

Známk jako ve škole: 1

Tělové mléko Klorane Cupuacu, 279 Kč (200 ml)

Tělové mléko Klorane Cupuacu, 279 Kč (200 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Mléko se před rozetřením do pokožky trochu lepí, pro mě je to jeho jediné minus. Po nanesení se poměrně rychle vstřebá a po lepení už není ani známka. Krásně voní a pokožku zanechává opravdu sametově hebkou. 

Známka jako ve škole: 2

Konopné tělové mléko Ryor, 293 Kč (200 ml)

Konopné tělové mléko Ryor, 293 Kč (200 ml), koupíte na www.ryor.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.ryor.cz

Tohle mléko české značky pro mě bylo příjemným překvapením. Dokázalo si totiž rychle poradit s nepříjemně vysušenou šupinatou pokožkou, která mě především teď v zimě trápí. Už po první aplikaci byla pokožka hladší, zklidněná, prokazatelně vyživená, hydratovaná a jemná na dotyk. Mléko se navíc opravdu rychle a dobře vsakuje, nezanechává mastný film, nelepí. Jediné, co mně příliš nevyhovovalo, byla „nijaká“ vůně. Mám ráda výraznější parfemaci, ale chápu, že u výrobku primárně určeného pro atopiky a alergiky není žádoucí.

Známka jako ve škole: 1

Tělový krém LUSH Dream Cream, 545 Kč (250 ml)

Tělový krém LUSH Dream Cream, 545 Kč (250 ml), koupíte na www.lush.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.lush.cz nebo v kamenných prodejnách.

I když se může v kelímku zdát hutnější, nenechte se mýlit. Tento tělový krém se okamžitě vpije do pokožky, zanechá ji hydratovanou a dokonale ji zklidní. Mám citlivou pokožku a tento na ní nepálí, naopak dokáže vymazat drobná začervenání. Bonusem je, že neobsahuje žádné konzervanty a má velmi nenápadnou vůni. Osobně jsem si ho v zimě oblíbila i na obličej, když potřebuji něco opravdu hydratačního a uklidňujícího.

Známka jako ve škole: 1

Kokosové tělové máslo Cocoes, 870 Kč (200 ml)

Kokosové tělové máslo Cocoes, 870 Kč (200 ml), koupíte na www.cocoes.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.cocoes.cz

Tělové máslo české značky Cocoes vás ihned uhrane svou kokosovou vůní. Nemusíte se ale bát, nejde o nic přehnaného. Jeho textura je navíc opravdu příjemná a jemná, nezanechává na pleti žádný mastný film, krásně se vstřebává a pokožka je několik hodin sametová. Jedná se navíc o přírodní značku a díky bio panenskému kokosovému oleji dopřáváte své pokožce všechny potřebné vitaminy, živiny a minerály. Doslova slast pro vaši pokožku!

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...