Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak snadno omládnout? Triky, které vám zajistí pleť bez vrásek!

  • 29. listopadu 2018 | 06:00

    Každá z nás by si přála mít celý život pleť bez vrásek, ale bohužel čas zastavit nedokážeme. Existuje však několik triků, díky kterým proces stárnutí snadno zpomalíte. A navíc vám nezruinují peněženku! Které to jsou?

     

    Objevila jste na tváři první vrásky? Není důvod k panice, i ty totiž k životu patří. Pokud si ale přejete proti nim bojovat, prozradíme vám pár fíglů, díky kterým vám to půjde snadno! Co musíte pro svou pleť udělat, abyste oddálila její stárnutí?

  • Hydratujte!

    ...
    Autor: istock.com

    Věděla jste, že dostatečné pití vody zajistí lepší fungování kolagenových vláken, a zvýší tak elasticitu vaší pokožky? Denně byste měla vypít alespoň osm sklenic vody, a to i v případě, že nemáte žízeň. Dehydratace organismu se totiž může negativně projevit na vzhledu vaší pleti, způsobuje předčasné stárnutí, pleť bývá suchá a povadlá – a to určitě nechcete! Hydratovat byste měla také zvenku, a to s pomocí vhodných hydratačních krémů. Ty vaší pokožce dodají vláhu, vyhladí ji a chrání ji před negativními vlivy.

  • Nepřehánějte to s pudrem

    ...
    Autor: istock.com

    Lesknoucí se pleť dokáže každou z nás pěkně otrávit, ale s pudrem byste to rozhodně neměla moc přehánět. Čím více ho na pleť nanesete, tím více zvýrazníte vrásky. Používejte ho proto na místa, která potřebují přepudrovat, a to na čelo, nos a bradu. Tato místa se totiž během dne lesknou nejvíce.

  • Pozor na sluníčko

    ....
    Autor: iStock

    Opálená pleť sice vypadá krásně a většina z nás po ní touží po celý rok, sluneční záření ale pro naši pokožku už tak prospěšné není. Pokud navíc nepoužíváte ochranné opalovací krémy, přispíváte akorát k tomu, že vaše kůže bude předčasně stárnout. Proto pokaždé, když půjdete na sluníčko, použijte krém s ochranným faktorem nejméně SPF 30. 

  • Solárko je tabu!

    ...
    Autor: istock.com

    Pokud patříte mezi pravidelné návštěvnice solária, raději na tento koníček rychle zapomeňte. Jde o zaručený urychlovač stárnutí a své pleti škodíte. Pokud toužíte po opálené pokožce, vyzkoušejte například samoopalovací krém, který můžete smíchat s hydratačním tělovým mlékem.

  • Nezapomínejte na krk a dekolt

    ...
    Autor: istock.com

    Při každodenní péči o obličej často zapomínáme na krk a dekolt. Přitom je kůže na těchto místech mnohem jemnější a zranitelnější a vrásky mohou být výraznější. Proto se také často říká, že krk prozradí skutečný věk ženy. Starejte se o tato místa stejně jako o obličej, dopřejte jim hydratační a anti-age krémy.

  • Používejte kvalitní krémy

    ...
    Autor: istock.com

    Na trhu najdeme nepřeberné množství pleťových krémů, proto nebude problém vybrat si ten správný pro svůj typ pleti. Určitě s kosmetikou neexperimentujte, a pokud najdete krém, který vám sedí, zůstaňte u něj. Míchání několika krémů dohromady může totiž vaši pleť pěkně potrápit. Zaručeným ozdravujícím koktejlem na zralou pleť je krém, který obsahuje hydratační složky, vitamin A, antioxidanty a ochranný faktor.


  • Vyhýbejte se stresu

    ...
    Autor: istock.com

    Stres celkově nepůsobí blahodárně na naše tělo, ale na tváři se občas může projevit nejvíce. Neustálé napětí snižuje proudění krve, a může tak dojít k tomu, že má pleť nezdravý bledý nádech. Sice se to snadno říká, ale hůř plní, ale pokud to jen trochu půjde, snažte se být v klidu a stresu se vyvarujte.

  • Odpočívejte

    ...
    Autor: istock.com

    Stejně jako stres, tak také nedostatek spánku a únava se často projeví na tváři. Nedostatek spánku často zvýrazňuje kruhy pod očima, pleť vypadá unaveně a nezdravě. Odborníci ale také tvrdí, že není důležité pouze to, jak dlouho spíte, ale také to, jak spíte. Pokud totiž ležíte pouze na jedné straně obličeje, může to urychlovat proces tvorby vrásek. Ideální poloha je ta na zádech, ta totiž zajistí, aby gravitace "rozložila" pokožku obličeje ve správných poměrech.

  • Mlsejte čokoládu

    ...
    Autor: istock.com

    Co příjemnějšího může žena pro svou krásu udělat než dopřát si kousek čokolády? Němečtí vědci dokázali, že ženy, které denně konzumovaly kvalitní čokoládu, měly pokožku odolnější proti slunečnímu záření a zarudnutí způsobené UV paprsky u nich bylo jemnější než u žen, které se čokoládě vyhýbaly. Vedle ochranné funkce měla čokoláda i výbornou hydratační schopnost. Už také vyrážíte do obchodu?

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.