Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Černé nehty jsou v kurzu! Jak nosit nesmrtelnou klasiku?

26. října 2023 | 06:00

Už dávno neplatí, že černé nehty nosí pouze frontmani punkových skupin. Dnes jsou černé nehty jedním z nejvyhledávanějších typů manikúr, protože jsou elegantní a hodí se ke všemu. Tipy, jak černou klasiku nosit, najdete ve fotogalerii.

 

Černá barva patří mezi nesmrtelné klasiky. Dá se jakkoliv kombinovat s ostatními odstíny, hodí se pro každou příležitost a i té nejromantičtější duši dodá nádech rebelie. Černé nehty spolu s červenými patří mezi nadčasové beauty trendy a nikdy s nimi nešlápnete vedle.

Černé nehty se nosí kulaté, hranaté, dlouhé i krátké. Základem je dokonalá manikúra. Dejte si proto záležet a zbavte své nehty všech záděrek a vypilujte je do požadovaného tvaru. Pokud použijete na nehty pouze lak, nezapomeňte první nanést podkladový, díky kterému černá vydrží déle. Vyhnete se tak nežádoucím rýhám na nehtech. Následně naneste černý odstín, a to nejlépe ve dvou vrstvách. Na ten naneste ještě vrchní lak, který zabraňuje rychlému odlupování vrstev. Další možností je použít gel lak, který vydrží na nehtech až tři týdny a je odolný proti poškrábání a loupání.

VIDEO: Jak si upravit gelové nehty doma?

Video se připravuje ...
Jak si upravit gelové nehty doma • VIDEO: Videohub

Je černá příliš? Kombinujte ji s bílou

Pokud je to na vás ale příliš, můžete černý odstín zkombinovat s kontrastní bílou, doplnit ho metalickými odlesky nebo můžete zvolit pouze decentní černou francouzskou manikúru. Skvělé vypadá i matná verze. 

Inspirace na Halloween

Černá manikúra se skvěle hodí také na Halloween. Pokud se tedy chystáte obléct si nějaký strašidelný kostým, černé nehty jsou naprostá nutnost. Dohromady s nimi půjdou odstíny oranžové, bílé, hnědé nebo červené. Můžete si tak nehty dozdobit malými dýněmi, duchy, kostlivci nebo třeba pavučinami. 

Velký výběr pestrých laků na nehty najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová