Ploché břicho bez cvičení a bez diet? 10 snadných triků, jak to dokážete!

  • Ploché břicho bez cvičení a bez diet? 10 snadných triků, jak to dokážete!
    24. března  2019 
     06:00

    Několik malých změn může proměnit vaše břicho během několika dnů či týdnů. Nebudete muset konzumovat potraviny, které spalují břišní tuk, jen vylepšíte své stravovací návyky. Díky tomu zmizí nadýmání, zácpa a v dlouhodobém horizontu budete vypadat v oblasti břicha štíhleji.

    Odbornice na výživu Jaclyn London mimo jiné doporučuje, abyste přidali do jídelníčku více zdrojů draslíku, vápníku a hořčíku, které eliminují negativní vliv sodíku (soli). Radí také ubrat luštěniny, pokud vám nedělají dobře a nadýmají vás, a zeleninu, která obsahuje hodně vlákniny. Ta, i když je zdravá, může opět způsobovat nadýmání a zvětšení břicha. Mezitím můžete vyzkoušet tyhle jednoduché změny a vaše břicho bude plošší.

  • Jděte dřív spát

    Autor: istock.com

    Dostat se dřív do postele pomůže vašemu metabolismu, aby pracoval rychleji. Nedostatek spánku spalování kalorií zpomaluje, takže jestli chcete mít plošší břicho, jednoduše jděte dřív spát a pokuste se spát aspoň 7 hodin. Navíc se vyhnete nočnímu vyjídání lednice.

  • Nevynechávejte jídlo

    Autor: istock.com

    Další tip výživářky Jaclyn London je opravdu velmi snadný. Abyste zrychlili metabolismus, jezte každé tři až čtyři hodiny a hlavně nezapomínejte na snídani. Přestože se názory na frekvenci jídel v poslední době velmi liší, výzkumy naznačují, že lidé, kteří vynechávají snídani, zažívají během dne prudký nárůst hormonu ghrelinu (hormon hladu). Ten je zodpovědný za apetit, a tak díky tomu, že budete pravidelně jíst (komplexní sacharidy a bílkoviny), budete mít delší dobu pocit plnosti a tělo bude spalovat kalorie ustálenou rychlostí bez výkyvů.

  • Perfektní držení těla

    Autor: iStock

    Není nic jednoduššího než se narovnat a nechodit s ohnutými rameny. Vaše postava bude hned vypadat lépe. Jak říká trenérka Kim Lyons: když máte dobré držení těla, automaticky zapojujete a posilujete břišní svaly, tudíž pak břicho vypadá plošší a menší. Jde o zvyk, ale stojí za to si ho osvojit.

  • Jezte více H20

    Autor: istock.com

    Ano, čtete správně. Potraviny s vysokým obsahem vody, jako jsou ovoce a zelenina, vás rychleji naplní a nebudete mít potřebu pokračovat v konzumaci kaloričtějších jídel. Začnete jídlo polévkou nebo salátem, před večeří si můžete připravit crudité (malé kousky čerstvé zeleniny nakrájené na hranolky) a trošku pikantního hummusu. Kombinace kapsaicinu (který je obsažen ve feferonkách) a rozpustné vlákniny v cizrně vám pomůže, abyste neměli vlčí hlad.

  • Uvařte si kávu

    Autor: iStock

    Další tip pro plošší břicho. Káva obsahuje kofein, což je přirozené mírné diuretikum, které vám pomůže zbavit se nadbytečné vody v těle. Stimulační efekt kofeinu taky napomáhá pohybu střev, což vede k pravidelnému vyprazdňování a ve výsledku k plochému břichu.

  • Jezte ke svačině ořechy

    Autor: iStock.com

    Výzkumy dokazují, že konzumace ořechů souvisí s menším obvodem pasu. Ořechy jsou totiž bohaté na mononenasycené tuky, což z nich dělá lepšího parťáka než třeba preclíky. Ujistěte se, že budete konzumovat nesolené ořechy, abyste zabránili nadměrnému příjmu sodíku obsaženého v soli. A taky myslete na to, že ke svačině postačí jedna malá hrst, ne celý pytlík.

  • Ke snídani jezte mléčné výrobky

    Autor: istock.com

    Buď si přidejte do sklenice mléko, nebo si dopřejte nějaký sýr, každopádně tím prospějete svému břichu. Potraviny bohaté na vápník jsou výbornými zeštíhlovači, díky kterým se vám podaří cíleně odbourat tuk na břiše i na zadku. Denní dávka vápníku vyšší než 1200 miligramů pomáhá zbavit se tuku hlavně na břiše a v pase – vápník totiž brání usazování tuku v buňkách a zároveň aktivuje odbourávání tukových zásob.

  • Jezte pomaleji

    Autor: istock.com

    Spíše než jíst pomaleji, to raději pořádně jídlo žvýkejte. Před každým spolknutím jídlo nejméně 10krát rozžvýkejte. „Když jíte rychle bez rozmyslu a nežvýkáte, tělo se nestačí připravit na trávení, a dochází tak k plynatosti a nadýmání,“ říká Judith Reichman. Navíc když jíte rychleji, jste náchylnější k polykání vzduchu, který způsobí, že se vaše břicho nafoukne.

  • Konzumujte probiotika

    Autor: istock.com

    Probiotika jsou dobré bakterie, které pomáhají vašemu trávicímu systému zpracovat potravu a zabraňují gastrointestinálním problémům. Ty způsobují nafouklé břicho. Probiotika vám tedy můžou pomoci k plochému břichu. Podle odborníka na výživu Jonnyho Bowdena jsou probiotika jedním z nejúčinnějších přírodních léků na světě. Doporučuje konzumovat denně takové potraviny, jako jsou jogurt, zelí nebo podmáslí.

  • Odpočívejte a procházejte se

    Autor: Shutterstock.com

    Jakmile jste vyčerpaní a přepracovaní, vaše tělo zvyšuje produkci steroidů a stresových hormonů, což negativně ovlivňuje váš trávicí systém. Dochází následně k zácpě a břicho je hned nafouklejší. Navíc stres zesiluje produkci kortizolu, což je „bojový hormon“, který posílá tuky do břicha ve snaze chránit vnitřní orgány. Odborníci doporučují aspoň 20 minut denně relaxování. Vhodná je taky procházka, stačí 30 minut denně obyčejné chůze a dojde k zrychlení metabolismu.

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji