Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Lázně po bypassu: Máte nárok na pobyt a budete něco doplácet?

11. února 2019 | 10:18

Jste po operaci bypassu a nejste si jistí, zda máte nárok na lázně? Řekneme vám to a přidáme i spoustu dalších praktických informací – třeba to, jak o léčebný pobyt vlastně zažádat. 

Pokud jste po této náročné operaci srdce, máte nárok na 28denní pobyt v lázních, který plně hradí pojišťovna. Někteří pacienti odjíždějí do lázní rovnou z nemocnice, pokud to ale není váš případ, dejte si pozor na jednu věc. „Do lázní musíte odjet do 3 měsíců po zákroku,“ upozorňuje lékař lázní Libverda Tomáš Kilian. Později už by pobyt neměl tak velký léčebný efekt a pojišťovna by vám ho proto už nepřiklepla.

Jak získat poukaz do lázní?

Lázně vám každopádně vždycky musí schválit odborníci. Pobyt musí navrhnout váš specialista, kterým je v tomto případě kardiolog. Pokračujete u praktického lékaře, který vám na základě doporučení od specialisty vystaví návrh na lázeňskou léčbu. Tu pak musí ještě odsouhlasit revizní lékař pojišťovny. (Podívejte se na to, jak se dostat do lázní, podrobněji.)  Celý postup vypadá samozřejmě jinak, pokud se na léčení přemísťujete rovnou z nemocnice. V tom případě vše zařídí klinika, kde jste byli operováni.

Rehabilitace po bypassu

A co vás v lázních čeká? „Každému pacientovi vytvoříme podle jeho zdravotního stavu léčebný režim na míru,“ říká doktor Kilian. Na nemocné srdce pomáhají např. suché uhličité koupele, skupinové i individuální cvičení nebo třeba léčba chůzí, kdy vám odborníci přesně podle vaší kondice vypočítají, jak dlouho se této aktivitě máte každý den věnovat. Čeká vás i léčebná dieta, psychoterapie, nácvik dechově relaxačních technik a další procedury.

Autor: red

Lázně a wellness

Lázně v ČR Nárok na lázně Kolik stojí lázně Wellness pobyty

Ve speciálu lázně a wellness najdete vše, co hledáte. Co zajímavého nabízí Karlovy VaryMariánskéFrantiškovy nebo Konstantinovy LázněTřeboňLuhačovicePoděbradyLibverdaMšené nebo třeba Toušeň? Víte, kdy máte nárok na lázně, pokud jste např. po operaci kolene, máte astmaartrózu nebo cukrovku? Chcete relaxovat? Našli jsme to nejlepší wellness pro ženypáry i seniory. Projděte si naše tipy na wellness v ČR i na Slovensku.

Video se připravuje ...