Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lázně Libverda na nadváhu i problémy s otěhotněním. S čím vám tam ještě pomůžou?

7. února 2019 | 09:34

Lázně Libverda se nacházejí na Liberecku v podhůří Jizerských hor. Jsou vyhlášené díky léčivým uhličitým pramenům, klidnému prostředí, ale třeba i výletní restauraci ve tvaru obřího sudu. S čím vším vám v lázních pomůžou?

Do Libverdy přijíždějí pacienti s onemocněním srdce a cév, řeší se tu například i dýchací potíže, diabetes, onkologická a neurologická onemocnění.

Komplexní lázeňská péče řeší i psychiku

V léčebných pobytech najdete i ty zaměřené na potíže, které jsou pro spoustu z nás aktuální. Třeba program nazvaný Hubnutí a vnitřní očista organismu nebo pobyt na podporu plodnosti. Je určený pro ženy, kterým se nedaří otěhotnět nebo mají problém s donošením miminka. Podstatné je, že u těchto pobytů lázeňští lékaři spolupracují s libereckou Klinikou komplexní péče a důležitý je tedy celostní přístup zaměřený nejen na tělo, ale i psychiku. Mezi procedurami tak najdete i psychosomatickou konzultaci s psychoterapeutkou apod.

Wellness pobyt pro seniory i zapálené sportovce

Pokud jde o wellness, vyberou si opravdu všichni, od seniorů, kteří mohou relaxaci v lázních nakombinovat s procházkami po okolí, až po sportovce. Ty nadchne Libverda v každém ročním období. V zimě jsou v okolí skvělé podmínky pro běžkování a lyžování, v létě pro turistiku a cyklistiku. A jaké procedury lázeňské wellness nabízí? Několik druhů koupelí, rašelinové obklady, masáže (v nabídce je třeba i antistresová masáž nebo medová detoxikační se zábalem), baňkování, oxygenoterapii a mnoho dalších.

Obří sud a spousta výletů v okolí

Možnosti, jak trávit čas mezi procedurami, jsou zde rozmanité. Sportovat se dá nejen v okolí, ale i přímo v areálu lázní, kde jsou k dispozici tenisové kurty, minigolf, fitness i rehabilitační bazén. Milovníci památek si určitě prohlédnou barokní klášter v Hejnicích nebo zámek Frýdlant. Určitě musíte navštívit místní dřevěnou raritou – výletní restaurací Obří sud, a také si projít naučnou stezku Vyhlídky nad Libverdou. A třeba přehrada Bedřichov láká kromě koupání i na rybaření.

Další inspiraci na výlety v okolí lázní Libverda najdete ve fotogalerii.

Autor: red

Lázně a wellness

Lázně v ČR Nárok na lázně Kolik stojí lázně Wellness pobyty

Ve speciálu lázně a wellness najdete vše, co hledáte. Co zajímavého nabízí Karlovy VaryMariánskéFrantiškovy nebo Konstantinovy LázněTřeboňLuhačovicePoděbradyLibverdaMšené nebo třeba Toušeň? Víte, kdy máte nárok na lázně, pokud jste např. po operaci kolene, máte astmaartrózu nebo cukrovku? Chcete relaxovat? Našli jsme to nejlepší wellness pro ženypáry i seniory. Projděte si naše tipy na wellness v ČR i na Slovensku.

Video se připravuje ...