Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Lázně Karlovy Vary: Vyberte si z více než 100 balíčků a wellness dopřejte i svým dětem!

21. března 2019 | 06:00

Léčebné i relaxační procedury, wellness nejen pro dospělé, ale i pro děti, a spousta výletů v Karlových Varech a okolí. To všechno dělá z lázní, které patří k nejznámějším v Evropě, místo, kde je prakticky nemožné se nudit. Co všechno tu zažijete?

Podle pověsti založil Karlovy Vary císař Karel IV. v roce 1350 poté, co tu náhodně objevil termální a minerální prameny. Dnes se tu léčí pacienti s různými neduhy, například onemocněním žaludku, střev, jater a žlučníku, Crohnovou chorobou, cukrovkou, nemocemi páteře a kloubů nebo i paradentózou.

Léčivé prameny mají světové prvenství

Lázně se mohou pochlubit největší koncentraci léčivých pramenů na světě. Na relativně malém území jich jsou desítky a veřejně přístupných jich je celkem čtrnáct. Jsou vyvedené do pítek a používají se k pitným kúrám. Nejznámnější  a zároveň nejteplější z nich je Vřídlo, které dosahuje 72 °C. Vedle pozitivního vlivu na celý trávicí trakt a pohybové ústrojí podporuje pitná kúra z tohoto pramene čištění organismu.

Procedury: Léčba chladem a pocit beztíže

V Karlových Varech se provádí více než 50 léčebných procedur. Za hlavní je považováno právě pití minerální vody, mezi další metody léčby patří perličkové koupele v léčivé vřídelní vodě, elektroterapie, inhalace, magnetoterapie, plynové injekce… Mezi procedurami je i krytoterapie neboli léčba extrémním chladem nebo třeba i takový floating. To je koupel ve zvukotěsném tanku se stejnou koncentrací soli, jakou má mrtvé moře. Tento intenzivní slaný roztok navodí pocit beztíže, což příznivě působí na regeneraci fyzických i duševních sil.

Wellness pobyt i pro děti

V karlovarských lázních si vyberete z více než stovky léčebných nebo relaxačních balíčků, takže to svoje tu najdou nejen pacienti, ale i zdraví lidé, kteří přijíždějí za wellness. Co třeba detoxikační či antistresový program, nebo třeba týdenní pobyt s ayurvédou? Karlovy Vary si ale užijí i vaše ratolesti. Mají tu totiž wellness pobyt určený speciálně pro děti, které si tak mohou každý den vyzkoušet jednu proceduru – například koupel, masáž, pobyt v solné jeskyni, ale také třeba léčebný tělocvik. V nabídce je i hlídání dětí – to když na proceduru půjdete na oplátku zase vy.

Co dělat v Karlových Varech a okolí?

Pokud se návštěvníkům omrzí brouzdání po kolonádách a pojídání tradičních oplatek nemusí si zoufat. Nabízí se tu nepřeberné množství aktivit. Sportovci jistě ocení první a tedy nejstarší golfové hřistě v ČR - v nabídce lázní jsou pochopitelně i různé golfové balíčky - nebo dostihovou dráhu či ricochet. Velkou atrakcí je muzeum voskových figurín anebo třeba Motýlí dům – tropická zahrada s živými exotickými motýli z celého světa.

Kam na výlet na rozhlednu? Kde najdete skalní město? Kde mají vzácný dřevěný most? Další inspiraci pro výlety v okolí Karlových Varů najdete ve fotogalerii.

Autor: red

Lázně a wellness

Lázně v ČR Nárok na lázně Kolik stojí lázně Wellness pobyty

Ve speciálu lázně a wellness najdete vše, co hledáte. Co zajímavého nabízí Karlovy VaryMariánskéFrantiškovy nebo Konstantinovy LázněTřeboňLuhačovicePoděbradyLibverdaMšené nebo třeba Toušeň? Víte, kdy máte nárok na lázně, pokud jste např. po operaci kolene, máte astmaartrózu nebo cukrovku? Chcete relaxovat? Našli jsme to nejlepší wellness pro ženypáry i seniory. Projděte si naše tipy na wellness v ČR i na Slovensku.

Video se připravuje ...