Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

9 tajemství Pavlíny Pořízkové: Tohle jste o ní možná nevěděli!

  • Pavlína Pořízková
    1. srpna 2023 | 06:00

    Nová láska Pavlíny se jmenuje Jeff Greenstein, znají se šest měsíců a viděli se dvakrát. Svým fanouškům se Pavlína svěřuje, jaké je to prožívat lásku v pozdějším věku.

    Patří k nejkrásnějším ženám světa, přesto se ani ona nevyhnula zklamání. Zažila zradu od muže, kterého celý život milovala, a po jeho smrti se psychicky zhroutila. Aby se dostala z nejhoršího, pustila se do psaní knihy a těsně před šedesátkou začíná nový život. Otevřela se znovu lásce a už šest měsíců randí se scenáristou Jeffem.

    MINI VIZITKA

    Pavlína Pořízková (58) je americká modelka českého původu. V osmnácti letech se stala nejmladší modelkou, která se dostala na obálku časopisu Sports Illustrated Swimsuit Issue. V 80. a 90. letech byla jednou z nejlépe placených modelek světa, její fotografie se objevovaly v časopisech. S hudebníkem Ricem Ocaskem má dva syny. Žije v Los Angeles.

    Co jste o Pavlíně Pořízkové možná nevěděli? To se dozvíte na následujících stránkách. 

  • 1. Proslavila se už v dětství

    Když byly Pavlíně Pořízkové tři roky, odešli její rodiče z rodného Československa. V roce 1968 překonali hranice na motorce a doufali v lepší život. Malou Pavlínu nechali u babičky v Prostějově. Před domem se často objevovali švédští reportéři, kteří psali o ubohé malé holčičce, která nemůže za rodiči. V devíti letech Pavlína konečně dorazila do Švédska a její fotka se objevila na titulkách všech novin.

    VIDEO: Pavlína Pořízková s přítelem Jeffem: Nečekala, že před 60 potká lásku! 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Markéta Reinischová

  • 2. Byla obětí šikany

    Na základní škole na ni spolužačky pokřikovaly „špinavá komunistko“. Toužila zapadnout mezi ostatní dívky, v oblečení ze sekáče se cítila nejistě a nemoderně. A tak si začala vydělávat. Za své první peníze si koupila seprané úzké džíny, žluté tričko s obrázkem třešní, černé conversky a lesk na rty. Když se vydala do školy v novém outfitu, dotáhly ji spolužačky o přestávce na záchod a strčily jí hlavu do záchodové mísy. Mezi vrstevníky nikdy nezapadla, vždy byla ta špatná.

  • 3. Nesnáší svou výšku

    V osmé třídě se vytáhla na 180 cm. Kvůli její výšce jí spolužáci přezdívali Žirafa nebo Los. Několikrát se vyjádřila, že výška ženám ubírá na ženskosti a že by si přála být menší o 25 centimetrů.

  • 4. Pubertu prožila v Paříži

    V patnácti letech se přestěhovala do Paříže, aby se stala modelkou. Byla ještě děvčátko, když měla špulit smyslně rty a odhalovat tělo před světoznámými fotografy. Po příjezdu do Paříže získala seznam univerzitní četby a rozhodla se přečíst všechny knihy v sekci anglické literatury. Chtěla dokázat, že není jen krásná, ale i chytrá.

  • 5. Trpí úzkostnou poruchou

    Když jí bylo něco málo přes dvacet, diagnostikovali jí lékaři úzkostnou poruchu. Měla pocit, že zemře, protože si neustále představovala letecké havárie, domy v plamenech nebo tsunami. Prošla různými terapiemi a díky dechovým technikám se naučila zvládat záchvaty paniky. Pomáhá jí také led, který nosí všude s sebou.

  • 6. Osudový muž jí lhal

    Ric Ocasek opustil kvůli Pavlíně svou druhou ženu, se kterou měl malé syny. Další dva syny měl z prvního manželství. Rockový hudebník byl starší o jednadvacet let, což se Pavlína dozvěděla až před svatbou. Při seznámení si totiž Ric ubral čtyři roky. Vzala si ho v srpnu 1989 na karibském ostrově Svatý Bartoloměj. Konec vztahu ale idylický nebyl. Pro Rica se Pavlína stávala neviditelnou. Když jí bylo padesát let, trpěla nedostatkem sexu, manžel se jí přestal dotýkat. Nakonec svou životní lásku opustila a zamilovala se do někoho jiného. Ale nerozvedla se a dál sdíleli společné bydlení.

  • 7. Našla svého muže mrtvého

    Ric náhle zemřel v září 2019 v rodinném domě na Manhattanu v New Yorku. Měl rakovinu, prodělal náročnou operaci a Pavlína se vrátila předčasně z dovolené, aby se o muže mohla postarat.

    Právě mu uvařila kávu, a vzápětí ho našla mrtvého. Bylo mu sedmdesát pět let a manželé byli na začátku rozvodového řízení.

  • 8. Manžel ji vydědil, a tak se soudila

    V závěti sepsané pár týdnů před operací Ric Ocasek Pavlínu vydědil. Jako důvod uvedl fakt, že ho opustila. Najednou byla odstřihnutá od financí, neměla žádnou hotovost. Správcem manželova majetku byl ustanoven manažer, se kterým se Pavlína následující dva roky soudila.

  • 9. Miluje Instagram

    Svět sociálních sítí byl pro Pavlínu ze začátku velkým šokem. Přestože byla zvyklá pózovat pro fotografy, sama nikdy fotky netvořila. Kouzlu Instagramu propadla, stal se pro ni světem její tvorby. Uvědomila si, že jí Instagram nabízí možnost, kterou během modelingu neměla. Byla to šance dát své tváři i hlas, bez prostředníků a přímo. Dnes má Pavlína přes milion sledujících.

    Další zajímavé články naleznete v tištěném Blesku zdraví. Zakoupit si ho můžete ve vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE

Autor: Eva Rýznerová
Klíčová slova:  vip, ze života hvězd
Diskuse ke článku
.