Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Beverly Hills 90210 opět spolu: Takhle vypadají hlavní hvězdy po více než 20 letech!

Video se připravuje ...
Beverly Hills 902 10 jako fenomén 90.let - Anketa
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
17. dubna 2023 | 06:00

Jak vzácné setkání! Nedávno se v show 90s Con setkali hlavní hrdinové ikonického seriálu z počátku devadesátých let. Beverly Hills 90210 si obmotal diváky natolik, že rezonuje ještě po více než dvou dekádách od svého posledního dílu v roce 2000. Byl odvysílán v USA. S nostalgií vzpomínáme na slavnou skupinku mladých a půvabných lidí. Se zármutkem však vzpomínáme na Dylana, kterého ztvárnil herec Luke Perry. Ačkoliv uběhly 4 roky od jeho úmrtí, pro mnohé je to stále nevstřebatelná skutečnost. Jak vypadají ostatní hvězdy a kam je život zavedl?

Nešlo mu odolat. Po zhlédnutí prvních dílů seriál diváky doslova ukotvil před obrazovkami a začali prožívat osudy a trable jeho hlavních hrdinů. Zejména divačky si podmanil Luke Perry coby Dylan, který byl absolutním lamačem ženských srdcí. Ze středoškolského frajera s podmanivým, rebelským pohledem a s vizáží Jamese Deana se zkrátka všem podlamovala kolena. Není tak divu, že v roce 2019 všechny zarmoutila zdrcující zpráva o jeho úmrtí. V pouhých 52 letech podlehl silné mrtvici.

Pevné přátelství

Během natáčení seriálového kultu vzniklo mezi hlavními hrdiny silné přátelské pouto. Konkrétně mezi Dylanem a Brandonem. Panovalo mezi nimi až do náhlého skonu Luke Perryho. Jason Priestley (Brandon s dobráckou povahou a silnými morálními zásadami) byl tehdy přirozeně zdrženlivý s vyjádřením na tuto smutnou zprávu. Po několika dnech se odhodlal a na svém instagramovém účtu uvedl: „Trvalo mi to několik dní, než jsem přišel na to, jak toto napsat… Můj drahý přítel, s nímž jsem strávil 29 let, Luke Perry byl jedním z těch výjimečných lidí, kteří se o druhé skutečně starali. Luke nebyl jen hvězda, byl neskutečně jasné světlo, které zhaslo příliš brzy.

Další den poděkoval všem za lásku a neskutečnou podporu a sdělil, že Luke mu nebyl jen pouhým kamarádem, ale že ho považoval i za svého bratra. Jak popsal, byl mu učitelem, životním spoluhráčem, ale i kompasem. Zbožňoval ho za jeho vášeň pro všechno, co dělal, za jeho starostlivost, vřelost, inteligenci, zábavnou povahu i smích. „Miloval vyprávění příběhů a rád se smál… Byl to opravdový gentleman. A bude nám všem chybět, těm, kteří byli požehnáni, že ho poznali a milovali. Odpočívej v pokoji, bratře,“ uzavřel Jason.

Boj s rakovinou

Život není milosrdný ani k herečce Shannen Doherty, která se proslavila v seriálu rolí Brendy. Od roku 2015 totiž bojuje s rakovinou prsu a po veškeré radikální léčbě se zdálo, že ze zákeřného boje vyšla jako vítězka. O čtyři roky později se však dozvěděla mrazivou diagnózu, že se nachází ve čtvrtém stadiu nemoci. Její onkolog jí v roce 2019 dal pouze 30% šanci na přežití v následujících pěti letech. Herečka se však s nemocí pere statečně, snaží se myslet pozitivně a svůj optimismus i osvětu o této nemoci šíří na svém Instagramu. Jak se daří ostatním hrdinům? To se dočtete v našem článku zde:

Diváci vs. Beverly Hills 90210

O zdravotní stav Shannen coby Brendy se zajímají mnohé divačky, které ikonický seriál sledovaly. Jak na něj vzpomínají? Na to se podívejte v úvodu článku!

Autor: Žaneta Podlahová, Prostě fenomén