Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neuvěříte, že tyto topmodelky letos oslaví padesátku! Koho ještě čeká jubileum?

2. ledna 2023 | 06:00

Některé známé celebrity letos čeká významné životní jubileum. Roky nás oslňují svým talentem, ale i nehynoucím půvabem. Padesát svíček na dortu si sfouknou nejen slavní zpěváci, herci, ale také topmodelky, které s přibývajícími roky netratí na svém půvabu. O kom tu vedeme řeč?

Tyra Banks. Zvučné jméno, které ani dnes neutichlo. V devadesátých letech se řadila mezi významné osoby showbyznysu, protože modelky byly v tehdejší době ikonami, osobnostmi, ke kterým se vzhlíželo. Ještě teď si vzpomínám na svůj dětský, obdivný pohled na tolik půvabnou, talentovanou a spravedlivou mentorku v ikonické reality show Amerika hledá topmodelku. Tyra, která modelingovou soutěž založila, a byla tak její hlavní tváří, ale i porotkyní a moderátorkou, předávala mladým dívkám své letité zkušenosti ze světa modelingu. Pomáhala jim vyrůst, objevovala v nich skryté talenty a byla jim nekonečnou oporou. Není tak divu, že se tento formát stal úspěšným na poli reality show a vzniklo bezmála 23 sérií.

Které české modelky dobyly svět? Na to se podívejte ve videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Slavná modelka, která začala koketovat s modelingem už v 15 letech, se stala vůbec první Afroameričankou pózující na obálce časopisu Sports Illustrated. Poprvé tomu bylo v roce 1996, a to spolu s argentinskou supermodelkou Valeriou Mazza, o rok později už Tyra zdobila cover oslavného časopisu sama. Historie se však opakovala a před třemi lety se opětovně stala hlavní tváří tohoto magazínu. Své nadšení neskrývala a nechala se slyšet, že návrat na obálku po 22 letech vnímá jako velký krok kupředu. Chtěla totiž dokázat, že dnešní modeling již není stereotypní a že konečně otevírá brány ženám bez ohledu na věk i tělesné proporce. Tyra, která celý život bojovala se svou váhou, ať s příliš štíhlou postavou či s plnými tvary, je na své křivky konečně pyšná a bojuje za body positivity.

Ačkoliv se už modelingu nevěnuje, některým nabídkám přece jen neodolá. Mohli jsme ji tak spatřit v nejnovější a také nejdiskutovanější kolekci značky Skims pod taktovkou Kim Kardashian. Hvězda showbyznysu oslovila pro svou kolekci spodního prádla opravdové ikony, jak zní v jejím názvu: ICONS ONLY! Tedy v překladu: POUZE IKONY! Jde o čtveřici slavných modelek ve znění Tyra Banks, Heidi Klum, Candice Swanepoel i Alessandra Ambrosio. Kampaň se však neobešla bez valné kritiky. Fanoušci si totiž všimli, že právě Tyřiny křivky prošly pravděpodobně úpravou, a její pas se zdál být štíhlejší, než ve skutečnosti je. Vzhledem k tomu, že je protagonistkou již zmíněného body positivity, byl tento fakt pro mnohé značně matoucí.

Tyra nebude však jedinou padesátnicí mezi modelingovými hvězdami. Letos se k ní přidá i již zmíněná Heidi Klum, které protkalo její profesní kariéru více profesí než jen modeling – stejně tak jako u Tyry. Modelka, moderátorka, herečka i královna Halloweenu je poslední dobou známá právě jako porotkyně talentové soutěže. A nebude chybět ani u nové série America’s Got Talent All-Stars 1, která se dočká své premiéry již 2. ledna 2023.

Padesát svíček na dortu si sfouknou i kupříkladu americký herec Jim Parsons, známý jako Sheldon Cooper z oblíbeného sitcomu Teorie velkého třesku, nebo herec Neil Patrick Harris alias sukničkář Barney ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku. 50. narozeniny také oslaví zpěváci Sean Paul, Pharrell Williams, Akon, herečky Tori Spelling či Kate Beckinsale.

A co české hvězdy?

I naše rodná země se pyšní půvabem dam, které mají zvučné jméno ve světě modelingu. Konkrétně supermodelka Eva Herzigová, která doteď září na přehlídkových molech předních světových značek. Stejně lze stěží uvěřit, že padesátka klepe na dveře i modelce Simoně Krainové.

Životní jubileum čeká též českou herečku s vytříbeným vkusem Jitku Schneiderovou, herečku, modelku a moderátorku Alici Bendovou, herce Hynka Čermáka, zpěváka Bohuše Matuše, herečku a moderátorku Adélu Gondíkovou, herečku Simonu Babčákovou, novinářku Světlanu Witowskou, herce, komika a moderátora Aleše Hámu, herce Romana Zacha a další.

Na oslavence se podívejte v naší fotogalerii: 

Autor: Žaneta Podlahová