Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Diana a Charles: Celý život ji podváděl a nespali spolu od narození Harryho

29. července 2023 | 06:00

Dnes je to 42 let od svatby Diany a Charlese. Byla to svatba jako v pohádce, nevěsta přijela ve skleněném kočáře a byla nádherná. Přestože měli manželé společně dva syny, jejich soužití nebylo šťastné, provázely ho podvody, lži a aféry.

Diana viděla Charlese jen třináctkrát před tím, než mu řekla své ano. Jeho vyvolená však byla původně Dianina starší sestra Sarah, se kterou mladý princ randil. Jakmile je však představila, mezi Charlesem a Dianou přeskočila jiskra. A tak se Charles rozhodl pro mladší ze sester Spencerových.

VIDEO: Nejslavnější královské rozvody.

Video se připravuje ...
Nejslavnější královské rozvody • VIDEO: Videohub

 

Začali se vídat v roce 1980 a v roce 1981 už byla velkolepá svatba. Dianě bylo v té době pouhých dvacet let, pro tak mladé děvče, které nebylo vychováváno v královských kruzích, musely být začátky velice složité. A také že byly!

Charles a Camilla, Diana a Barry

Manžel Charles Dianu celou dobu podváděl, nemohl zapomenout na svou lásku Camillu a Diana byla velice nešťastná. Měla deprese a prý se několikrát pokusila o sebevraždu. Po její smrti se objevily nahrávky, kde přiznává, že její největší láskou nikdy nebyl její manžel, nýbrž člen ochranky Barry Mannakee. Tento vztah trval asi rok, než byl Barry propuštěn. Za pár týdnů po propuštění zemřel při autonehodě – spekuluje se, že byl zavražděn.

Manželství bez sexu

Diana o manželství s Charlesem prohlásila: „Bylo to nezajímavé manželství, které se rozhodně nevyznačovalo aktivním sexuálním životem.“ Sex s Charlesem prý byl tak jednou za tři týdny a po narození Harryho přestal sexuální kontakt nadobro. Charles prý toužil po dceři, a když zjistil, že jeho druhý potomek je také kluk, a ještě k tomu zrzavý, byl mezi nimi konec. Nějakou dobu se spekulovalo, že Harry je syn Jamese Hewitta, jenž byl Dianiným milencem. 

Rozvod za 3 minuty

Charles a Diana začali žít odděleně po jedenácti letech manželství, tedy v roce 1992, k oficiálnímu rozvodu došlo v roce 1996. Rozvod byl rychlý a bezbolestný, soud je rozvedl za tři minuty. Diana dostala jednorázové odškodnění sedmnáct milionů liber a poté každý rok čtyři sta tisíc liber rentu. V roce 1997 ovšem tragicky zemřela při autonehodě, když unikala před paparazzi se svým přítelem Dodim Al-Fayedem. V roce 2005 si Charles vzal za ženu svou dlouholetou milenku Camillu.