Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šprti z Hollywoodu: Které celebrity studovaly na vysoké škole? Jejich obory vás překvapí!

  • Šprti z Hollywoodu: Které celebrity studovaly na vysoké školy? Jejich obory vás překvapí!
    29. července 2023 | 06:00

    Může se zdát, že je herectví to jediné, co tyto hollywoodské hvězdy umí. Ve skutečnosti mají mnoho zajímavých koníčků a mnoho z nich studovalo na vysoké škole. Jejich obory vás možná překvapí!

    Jsou úspěšní, talentovaní, a navíc velmi chytří. Co vystudovali představitel Mr. Beana Rowan Atkinson, Emma Watson nebo Natalie Portman?

  • Dwayne Johnson

    Autor: profimedia.cz

    Jeden z nejobsazovanějších herců současnosti nejčastěji ztvárňuje role drsňáků. Není tak velkým překvapením, že i na vysoké škole studoval poměrně drsný obor. V roce 1995 získal na vysoké škole University Of Miami bakalářský titul z obecných studií kriminologie a fyziologie. Na studia však nevzpomíná úplně nejlíp. V té době totiž bojoval se silnými depresemi. Snil o tom, že jednou oblékne dres týmu NFL. To se však nestalo a herec se tím dlouho trápil. Nakonec se ze všeho dostal a dnes se často věnuje tématu mužského duševního zdraví.

    VIDEO: Páry, které se daly dohromady během natáčení.

    Video se připravuje ...
    Páry, které se daly dohromady během natáčení • VIDEO: Videohub

  • Rebel Wilson

    Autor: profimedia.cz

    Oblíbená komička si řadu let utahovala ze své nadváhy. Všem vytřela zrak, když prošla obrovskou proměnou a shodila přes 35 kilogramů. Kromě toho, že má obrovský smysl pro humor, je také velice chytrá a vzdělaná. Po dokončení střední školy navštěvovala University Of New South Wales, kde v roce 2009 získala bakalářský titul divadelních studií, ale také práv.

  • Adam Sandler

    Autor: profimedia.cz

    Adam Sandler byl vtipálek snad už od narození. Po dokončení střední školy se po nějaký čas živil na newyorské univerzitě pravidelným vystupováním v klubech a kampusech. Na této škole také vystudoval umění, a přestože mu jeden z profesorů řekl, že herectví není pro něj, a radil mu, aby se vydal jinou cestou, z herecké dráhy neuhnul. Pro herce to byla zpočátku velká rána, nevzdal se a dnes je jedním z nejúspěšnějších herců Hollywoodu.

  • Emma Watson

    Autor: profimedia.cz

    Stejně jako byla Hermiona Grangerová, tak i její představitelka Emma Watson je studijní typ. Od roku 2009 studovala anglickou literaturu na Brownově univerzitě v Providence na Rhode Islandu v Nové Anglii. Vedle toho začala studovat také psychologii a filosofii. Během studií absolvovala roční studijní pobyt v Oxfordu. K tomu, že opravdu chce být herečkou, dospěla až na univerzitě.

  • Natalie Portman

    Autor: profimedia.cz

    Držitelka mnoha ocenění, včetně Oscara a dvou Zlatých glóbů, začala svou kariéru už ve dvanácti letech. Úspěšná kariéra ji však neodradila od toho, aby vystudovala vysokou školu. Od roku 1999 do roku 2003 navštěvovala Harvardovu univerzitu, kde získala bakaláře z psychologie.

  • Rowan Atkinson

    Autor: profimedia.cz

    Nejznámější britský komik měl převzít rodinnou farmu, nakonec se rozhodl pro studia. Na oxfordské univerzitě získal magisterský titul v oboru elektrické inženýrství. Během studií psal a předváděl humorné skeče a na škole poznal svého osudového přítele Richarda Curtise, se kterým vytvořil legendárního Mr. Beana.

  • Lisa Kudrow

    Autor: profimedia.cz

    Vedle toho, že je představitelka ztřeštěné Phoebe z kultovního seriálu Přátelé vtipná, je navíc také neuvěřitelně chytrá! Promovala na Vassar College s diplomem z biologie a brzy začala pracovat se svým otcem na klinickém výzkumu, ve kterém zjišťovali, zda má na bolest hlavy vliv to, jestli je člověk pravák, nebo levák. Jejich studie ukázala, že to pravděpodobně roli nehraje. Přestože mohla Lisa ve vědě dokázat velké věci, nakonec u ní zvítězila vášeň pro hraní.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.