Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dřív neměli na jídlo, dnes jsou miliardáři: Které celebrity vyrostly v chudobě?

  • Dřív neměli na jídlo, dnes jsou miliardáři: Které celebrity vyrostly v chudobě?
    2. dubna 2023 | 06:00

    Jejich životy sice provází sláva a bohatství, někteří z nich si ale museli své místo na výsluní tvrdě vydobýt. Které celebrity rozhodně neměly na růžích ustláno a vyrůstaly v chudobě? Tato jména vás možná překvapí.

    Je těžké uvěřit, že Halle Berry někdy přespávala s bezdomovci nebo že Jim Carrey musel v patnácti přerušit školu, aby šel do práce a pomáhal své rodině. Často máme pocit, že tyto celebrity mají celý svůj život zalitý sluncem, i ony však zažily krušné chvíle. 

  • Hilary Swank (48)

    Hvězda filmů jako P.S.: Miluji tě nebo Million Dollar Baby má dnes na kontě miliony, nebylo tomu ale tak vždycky. Otec ji opustil jako malé dítě, vyhodili ji ze školy a její matka přišla o práci. "Vyrostla jsem jako outsider, protože jsme neměli peníze. Spousta rodičů nechtěla, aby si jejich děti se mnou hrály, i když jim bylo úplně jedno, jestli jsem bohatá, nebo ne," vzpomíná na své dětství herečka. Společně se svou matkou se rozhodla odjet do Kalifornie, kde několik let přespávaly u různých známých, v motelech a ubytovnách. Poprvé se na Hilary usmálo štěstí, když získala roli v seriálu Beverly Hills 90210. Pak už následovala role za rolí a dnes je obdivovanou herečkou, která má doma dva Oscary a řadu dalších ocenění.

    VIDEO: Slavné české modelky, které dobyly svět...

    Video se připravuje ...
    Slavné české modelky, které dobyly svět • VIDEO: Videohub

  • Selena Gomez (30)

    Když bylo Seleně Gomez pět let, její rodiče se rozvedli. Zpěvačka zůstala se svou matkou, která však měla velké finanční potíže. Odmítala veškerou pomoc, chtěla se o svou dceru postarat sama, a proto měla hned tři zaměstnání. Selenu pravidelně brávala do muzeí a na koncerty, protože si přála, aby Selena poznala svět. "Vzpomínám si, že jsme neustále trčely někde v zácpě a sháněly jsme peníze, protože nám došel benzin," uvedla v rozhovoru Selena Gomez. Dnes má zpěvačka na kontě několik alb, má svou kosmetickou značku, stala se nejsledovanější ženou na Instagramu a dodělala si maturitu, kterou kvůli nedostatku peněz neměla.

  • Jim Carrey (61)

    Také oblíbený herec Jim Carrey vyrůstal v chudobě. Pochází z velké rodiny a je nejmladší ze čtyř dětí. Všichni vedli poklidný život v kanadském Ontariu až do chvíle, kdy jeho otec dostal vyhazov. Rodina tak brzy přišla o všechny úspory a následně také o dům. Několik měsíců všichni žili v dodávce. Jim v patnácti letech skončil se školou a šel do práce, aby mohl své rodině alespoň trochu pomoct. Živil se jako skladník, uklízeč nebo noční hlídač. A dnes je z něj jeden z nejlepších a nejobsazovanějších komiků.

  • Demi Moore (60)

    Demi Moore se narodila v Novém Mexiku. Její biologický otec ji a její matku opustil ještě dřív, než se stačila herečka narodit. Náhradní otec nebyl také žádná výhra. Byl těžký alkoholik a pila s ním i Demiina matka. Rodina žila v přívěsu, měli dluhy, a protože její náhradní otec střídal neustále zaměstnání, museli se pořád stěhovat. Ve své autobiografické knize Inside Out Demi uvedla, že kvůli stěhování vystřídala třicet různých škol. Nejenže měla problémy ve škole, ale trpěla také doma. Rodičům neustále chyběly peníze, a když měla Demi patnáct let, znásilnil ji skoro padesátiletý muž, který její matce zaplatil 500 dolarů. Jednoho dne toho na Demi bylo už příliš, odešla a začala se živit modelingem. Následovaly kurzy herectví a krátce nato se jí rozjela filmová kariéra.

  • Mark Wahlberg (51)

    Oblíbený herec vyrůstal v chudé rodině v Bostonu jako nejmladší z devíti dětí. Žil v jednom pokoji se svými pěti bratry a jejich soužití rozhodně nebylo jednoduché. Sám Mark byl velmi problémové dítě. Měl potíže s drogami, rasistické sklony a jednou zbil do bezvědomí muže vietnamského původu a druhého oslepil na jedno oko. Za tyto zločiny byl obviněn z pokusu o vraždu, odsouzen byl ke dvěma letům vězení. Nakonec si odseděl 45 dní. "Uvědomil jsem si, že tohle od života nechci. Skončil jsem na nejhorším místě, na kterém jsem mohl být, a už nikdy jsem se nechtěl vrátit." Dnes je z něj spořádaný muž a hlavně talentovaný herec, který má na svém kontě hned několik trháků.

  • Halle Berry (56)

    Otec od rodiny odešel, když bylo Halle teprve pět let. Její matka se tak musela sama postarat o dvě děti. Když byla herečka dost stará, rozhodla se odjet do New Yorku a začít nový život. Vydělávala si modelingem, ale příjmy nebyly tak velké, aby se mohla pořádně uživit. Zavolala proto domů a prosila matku o pomoc. Ta jí však odmítla poskytnout jakékoliv finance, a herečka tak skončila v zařízení, kde přespávali bezdomovci. Dnes na to vzpomíná jako na nejlepší lekci, jakou v životě dostala. Ta ji totiž nakopla, zocelila a díky ní se stala úspěšnou herečkou.

  • Sarah Jessica Parker (58)

    Hvězda seriálu Sex ve městě se narodila jako nejmladší ze čtyř dětí. Rodiče se brzy rozvedli a její matka si našla nového manžela, který měl také čtyři děti. Najednou se tak museli starat o početnou rodinu, a často tak neměli peníze na zaplacení účtů. Brzy se ukázalo, že má Sarah Jessica Parker herecký talent, a její maminka ji v tom začala podporovat. Své dceři chtěla zaplatit hodiny herectví, a proto si našla druhou práci. Nakonec se to ukázalo jako skvělá investice. Sarah svou první roli získala už v jedenácti letech.

  • Kate Winslet (47)

    Rodiče Kate Winslet se museli hodně otáčet, aby uživili svou rodinu. Její maminka pracovala jako chůva a servírka, tatínek se snažil prorazit jako herec, navíc však musel brát příležitostné práce, aby měl nějaké peníze. Celá rodina tak často byla odkázána na jídlo zdarma a pomoc různých charit. Proto je pro herečku dobročinná pomoc velmi důležitá a sama se snaží aktivně pomáhat tam, kde je to potřeba.

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.