Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Petra Bučková o Sex O'Clock: Ze sexuálních scén jsem měla modřiny

15. března 2023 | 06:00

Herečka Petra Bučková (44) je velmi sympatická a rozhovor s ní jsem si opravdu moc užila. Pokud jste se ještě na Voyo nezačali dívat na nový seriál Sex O'Clock, tak by to chtělo napravit. Petra hraje jednu z hlavních postav. Během chvilky se jí život obrátí naruby a dostane se do mnoha šílených situací. Natáčení si prý moc užila a tohle vše mi prozradila nejen o natáčení sexuálních scén!

Petro, bylo to poprvé, co jste viděla to finální dílo?

Ano, všichni už kousky viděli a pořád se mě ptali: "Tak co, dobrý?" A já vůbec netušila, měla jsem dost stažené půlky.

A co tomu říkáte?

No, teď se to teprve rozjíždí. Je to hezky nastavené, myslím, chytlo mě to už od toho prvního dílu a je to nastavený tak, že chci vědět, jak to bude dál, a přitom to vím!

Já musím říct, že mě to taky nadchlo, je to fakt hezky natočené a těším se, co přijde dál, speciálně s vaší postavou!

To nikdo netuší, co tam bude a je to těžké, že nemůžete nic prozradit, ale prostě Juditka, ta toho ještě zažije, už teď toho zažila, že, ale co ji ještě čeká, jak začne bojovat s krizí jako středního věku a všemi těmi situacemi, to je tak realistické. Všichni se v tom nějak najdeme.

Video se připravuje ...
Sexuální výchova po česku! Nový seriál, který vás chytne • VIDEO: Voyo

Takže když na počátku přišla ta nabídka, tak než jste přečetla scénář a jenom jste třeba věděla název Sex O'clock, nevyděsilo vás to?

Ne, naopak, já jsem ráda, že konečně mě někdo začíná tahat do té komiky, protože já jsem velká kominda, ale zatím to po mně chtěli jenom na divadle a v Listování, které hraji s Lukášem Hejlíkem, tak tam se vyřádím, ale na plátně většinou a seriálech hraju maminky, kterým někdo umřel nebo velké tragické věci a situace a tohle je poprvé, kdy mi svěřili komindu.

Takže ten sex v názvu vás neodradil?

Ne, vůbec. Naopak. Já jsem ráda, pojďme být odvážnější, protože všichni to zažíváme. Proč o tom nemluvit? Proč o tom nehrát. Jsem strašně ráda, že do toho takhle naplno jdou a ti mladí, jak do toho šli, úplně se máme co učit od nich.

Hodně je tam používán žargon mladých, musela jste se učit, jakým způsobem vyjadřovat některé věci? Naučila jste se tam během toho natáčení taky něco?

Já vůbec nepochopila spoustu věcí, ale spíš oni chudáci se naučili, když jsem třeba po nich chtěla kompl, jo, tak to neznal skoro nikdo. Se na mě vždycky dívali, jako co to je? Jakože počítač nebo mack nebo já nevím, takže jsem si připadala úplně stará. Takový to, jak si říkáte: "Jo, jo, mládí.." Prostě úlet, už jsem tam!

Takže to bylo jasné ano, když jste si přečetla scénář?

Jasně. Byly tam velice poctivé kamerovky, zkoušky, castingy, dvoukolové, možná i vícekolové, a to rozhodování bylo určitě mezi více zkušenými kolegy, takže si toho velmi vážím, že dali tu důvěru mně.

Trochu mi to samozřejmě připomínalo Sexuální výchovu, která běží na Netflixu. Jen mám pocit, že je to takové umírněnější, cudnější. Rozjede se to?

Já si myslím, že mezi Sex Education je jediný rozdíl v tom, že třeba měli možná americký rozpočet, ale jinak tady, co jsme mohli, jsme ukázali. Takže odvážné sexuální scény budou.

Jak vy prožíváte natáčení sexuálních scén, jste z toho nervózní?

V pohodě, protože většinou dostanu někoho, komu můžu věřit. Tomu týmu můžu věřit a setkávám se teď v poslední době s lidmi v týmu, kteří ví, že to není nic moc příjemného se ukazovat v prádle nebo dělat sex před padesáti lidmi. Většinou to uděláme tak, aby pro vás to vypadalo dobře, ale na tom place to sexy není tedy. Většinou je to dost technické a v reálu opravdu nic moc, důležité je, aby výdledek na kameře byl v pořádku.

Takže jsou u toho spíš komický situace?

Jsou. Mohu vám jenom prozradit, že bude jedna taková scéna v nejmenovaném dopravním prostředku. Týká se mně, ale jinak vám nesmím nic říct. A z toho jsem měla takové modřiny na kolenou, to bylo strašné.

Takže jste při tomhle natáčení vyzkoušela nějaké nové dovednosti?

No, spíš jsem si připomněla, co tedy fakt ne!

Máte tam spoustu mladých, talentovaných kolegů, překvapili vás v něčem?

Miro Mráz, Castingofka, dělal casting a je skvělé, že mu dají důvěru. Já myslím, že to je, to kouzlo, že dají důvěru a on nabídne i nové talenty. Namíchá se to samozřejmě s těmi známějšími našimi kolegy a potom, že mu to televize schválí a dají takový mix dohromady, který takhle skvěle funguje. Je to úžasné moc bych chtěla, aby se to dělo víc.

Myslíte si, že by se sexuální výchově mělo věnovat víc pozornosti?

Teď těžko říct, protože spousta dětí má sociální sítě, dostane se podle mě už ve velmi útlém věku k nějakým informacím, ale nemají kontext. Neví třeba, že porno není úplně to, jak sex vypadá. Nebo, že sex nemusí být jenom jako, jak to říct, "roupačka", že to celý komplex věcí. Myslím, že to mají možná z těch sociálních sítí někdy zkreslené, a tak by bylo fajn, kdyby měli s kým mluvit, možná to nemusejí být někdy rodiče, protože to je moc blízko, ale mít někoho třeba generačně staršího, ke komu mají důvěru, to by bylo skvělé.

Myslíte si, že v dnešní době to mají trošku, třeba právě i tím, že se to na ně hrne ze všech stran, složitější, než jsme to měli my?

Nevím, je fakt, že si zase můžou ledacos vygooglit, to my jsme museli spoléhat na to, jak nám to kdo řekl. Nevím, jak jste to měla vy, ale já jsem občas doslova jenom čuměla a pak říkám, aha, tohle jsem nemusela, nebo to jsem musela, spíš ale to jsem nemusela.

Takže kdo byl tou vaší vrbou, když jste vyrůstala, rodiče fungovali takhle?

Moc ne, jak jsem odešla brzo a naši se taky rozváděli, určitě by byli a třeba s mámou si teďka vrbou jsme. Máme krásný, upřímný vztah, ale v té době té puberty to úplně nebylo, protože oni měli, přesně jako tady v tom seriálu svých starostí dost a najednou já jsem v tom dost plavala sama teda musím říct.

Takže klasický pokus-omyl?

Přesně tak, strašné, pokus omyl a to poměrně do dost vysokého věku, musím říct. Myslím, že to měla spousta žen.

Co je podle vás největší poselství toho seriálu, jestli vůbec tam nějaké je?

Mně přijde, že chvíli se v tom sále smáli mlaďoši, pak zas vybuchovaly nějaké ženské, pak se zas tak chlapi smáli pod vousy. Každý si tam najde něco, poznáte v tom svůj svět a pak zase vidíte ten svět mladých a můžete si ty světy navzájem pozorovat a to je super.

 

Video se připravuje ...