Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tomáš Dastlík: Pokud bude svatba, tak tam si s přítelkyní určitě zatančím

Video se připravuje ...
VIDEO: Videohub
30. září 2022 | 06:00

Tomáše Dastlíka (47) mnoho z vás zná díky seriálu Ulice, kde hraje Martina Maléře. Nyní se pasoval do role, které se zpočátku trochu bránil. Jak to tak ovšem bývá, jakmile se tomu poddal, tak si to zamiloval. Tomáš se totiž zúčastní soutěže Roztančené divadlo, v níž proti sobě bojují herci z různých divadel. Se svou taneční partnerkou Veronikou Jirků si našel cestu k tanci a těší se na každý trénink.

Tomáši, slyšeli jsme tady při tiskovce, že vám chvíli trvalo, než jste na soutěžení přistoupil. Jak to?

Když oslovíte muže, který nikdy netancoval, tak asi hned neřekne ano. Dal jsem to asi na tři telefonáty a dost pomohla i moje přítelkyně, která mi řekla, ať nejsem zaprděný, takže jsem tady.

Takže kdybychom se zeptali vaší přítelkyně, jak tančíte, co by odpověděla?

Tak to by asi řekla, že neví, protože se obávám, že jsme spolu asi nikdy netancovali. My spolu máme dvě děti, ale ještě jsme spolu netančili, to jste mě teď přistihla.

Tak třeba na svatbě!

Pokud někdy nějaká bude, tak tam si asi skočíme.

Který tanec jste si v soutěži vylosovali?

Ono nám to bylo vylosováno a u mě přistály paso doble a quick step.

Kterého tance se bojíte víc?

Možná by se řeklo, že paso doble je takové chytlavější, ale myslím, že je rychlejší a dá se v něm udělat mnohem více chyb. Ještě ke všemu mi paso doble vždycky přišlo legrační, ne-li až trapné – dělat toho toreadora. Když jsem to někde viděl na společenských akcích, tak jsem se smál pod vousy, a teď mě to takhle vytrestalo.

Vy jste tedy nikdy nechodil do tanečních na střední škole?

Chodil, a dokonce jsme se tam učili i quick step, ale bylo to jak pro školku, to nemělo s tím opravdovým tancem téměř nic společného. Mám tedy jen tyhle základy někdy v patnácti, takže to je už hodně let dozadu.

A spíš jste tančil, nebo se ulejval s kamarády, jak to tak bývalo?

Já jsem takový prťáček, takže jsem tančil a nás to bavilo. Já jsem byl na gymplu v humanitní třídě a bylo nás tam šest kluků, takže jsme tam opravdu museli chodit, protože holky by pak neměly s kým tančit!

Myslíte si, že vás to chytne a budete to dál rozvíjet?

Nevím, jestli to budu dál rozvíjet, ale pravda je, že mě to chytlo, a myslím si, že je to i mou taneční partnerkou Verunkou, která je velice vstřícná a umí to předat. Když mi něco nejde, tak jsem sprostý a ona to vždycky tak nějak uhladí. Netušil jsem, že mě to bude až takhle bavit, nevím, jestli mi to jde, ale na tréninky se těším a to je pro mě překvapení.

Kdyby vás tedy oslovili ze StarDance, tak byste kývl?

Byla by to tedy další výzva, ale asi rád...

Pochlubíte se doma s tím, co jste se naučil?

To jí určitě ukážu, jen nevím, jestli mi někdy bude dělat partnerku na paso doble, ale ten quick step nebo něco pomalejšího, to bychom už mohli dát!

Video se připravuje ...