Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jakub Štáfek: Některé projekty dělám jen pro to, abych zaplatil složenky

Video se připravuje ...
VIDEO: Linda Štrobachová
10. srpna 2022 | 06:00

Herec Jakub Štáfek (32) bude opět figurovat v seriálu, na který se můžete těšit na Primě. Tentokrát to bude z prostředí piva a setká se na place s kolegou z Ulice Matoušem Rumlem. Jak moc má sám k pivu blízko a jak tráví tohle léto?

Jakube, co vy tady na tiskovce Primy? Můžeme se těšit na nějakou novinku?

Ono je to už docela pravěk, točili jsme to rok nazpátek a je to seriál, který se jmenuje Hořký svět a je o rodině, která vlastní malý pivovar. Ten jim ale trochu chátrá a oni moc nevědí, co dál s tím. To je tedy to, na co se můžete těšit.

Jakou roli hrajete v tomhle seriálu?

Hraju nadšeného rádoby sládka. On by jím hrozně rád byl, protože je velký nadšenec pro pivo. Mým seriálovým bratrem je Matouš Ruml.

Jste i v životě velkým nadšencem pro pivo?

Nepovažuji se za pivaře, ale jednou za čas si pivo moc rád dám.

Musel jste si kvůli roli nastudovat proces výroby piva?

Já už jsem za svůj život navštívil spoustu pivovarů a viděl jsem opravdu hodně různých procesů, takže jsem nemusel. Ale je pravda, že jsem si toho hodně googlil, když jsem si pročítal scénář, abych si trochu osvěžil paměť a některé věci si připomněl.

Jste ten typ herce, který se opravdu pečlivě připravuje na roli a žije jí?

Jak na co, je to projekt od projektu a nechci nijak shazovat seriály s delší stopáží nebo více díly. Něco člověk řeší jen z hlediska toho, aby poplatil složenky, ale nepřipadá vám to úplně hloupé a pak děláte něco, v čem není moc peněz, jen kvůli tomu, že vás to vážně baví. Prošel jsem si projekty, kdy muselo dojít jak k fyzické, tak mentální proměně.

Zmínil jste Matouše Rumla. Potkáváte se vždycky rád s kolegy, se kterými jste prakticky vyrostl v seriálu Ulice?

Matouš k nim tedy úplně nepatří, protože ten přišel do Ulice relativně pozdě, ale mám ho moc rád. Znám se s jeho bráchou, jeho rodinkou a vždycky ho rád vidím.

Když jsme u té Ulice, nemohu se nezeptat: Je to už pro vás uzavřená kapitola?

Člověk nikdy nemá říkat nikdy, ale teď je to tak v nedohlednu, že se rozhodně nazpátek nechystám.

Jak si doposud užíváte tohle léto?

Je to relativně rychlé. Červen byl ve jménu práce a červenec a srpen mám docela volné, takže si užívám s rodinkou a začnu pracovat zase až koncem srpna.

A jak se cítíte jako ženatý muž?

Fantasticky.

 

 

Video se připravuje ...