Hodit pečínku jen tak na pekáč by byla škoda. Proto se inspirujte našim receptem a maso pořádně naložte.
Suroviny:
600 až 800 g jehněčí kýty
8 lžic panenského olivového oleje
šťávu z 1 citronu
1 stroužek česneku
sůl, čerstvě mletý černý pepř
5 kuliček jalovce
2 bobkové listy
3 snítky čerstvého rozmarýnu
700 g menších brambor
Postup:
1. V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, rozmačkaný česnek, sůl a koření. Maso na několika místech propíchejte vidličkou, aby mohla marináda proniknout dovnitř. Vložte ho do nádoby, ve které se bude marinovat, maso potřete a zapíchejte do něj kousky větviček. Zakryjte fólií a nechte v chladničce odležet do druhého dne.
2. Omyté neoloupané brambory rozkrájejte na půlky, osolte je a pokapejte olivovým olejem a rozložte je na větší pekáč. Kýtu položte na brambory, přidejte kolem snítky rozmarýnu a bobkové listy, které zbyly z marinády.
3. Troubu předehřejte na 180 °C a pečte pětačtyřicet minut. Aby se maso nevysušilo, podlévejte jej během pečení marinádou. Před podáváním nechte zakryté odpočinout ještě na deset minut.