Tradiční vajíčková pomazánka z vajec natvrdo je stálicí českých snídaní, svačin i studených večeří. Samozřejmě má spoustu obměn, ale té tradiční, s máslem, majonézou a kapkou hořčice, se žádná jiná nevyrovná.
Suroviny:
- 4 vejce natvrdo
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 2 polévkové lžíce másla
- 1 lžička hořčice plnotučné
- 1 malá cibule
- sůl, pepř
Postup:
Vařená vejce oloupeme, přes mřížku natlačíme do misky nebo nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Všechny suroviny důkladně promícháme dohromady a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s pečivem a se zeleninou.
Pomazánka z vajec podle foodblogerky
Vyzkoušejte ještě jeden recept na vajíčkovou pomazánku. Podívejte se na video, ve kterém vám přípravu této rychlé velikonoční dobroty předvede foodblogerka Mona Jaoua.
Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka, se dočtete ZDE >>>