Čtvrtek 19. září 2024
Svátek slaví Zita, zítra Oleg
Polojasno 22°C

Opravdu je jí 75? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

  • Meryl Streep
    17. září 2024 | 05:00

    Sošky 76. ročníku televizních cen Emmy byly rozdány. A ačkoliv ikonická herečka svoji nominaci za vedlejší roli v komediálním seriálu Jen vraždy v budově neproměnila, vynikala opět svým vytříbeným vkusem. Stěží by jí tak někdo hádal, že nedávno oslavila své jubilejní 75. narozeniny. V čem tkví tajemství jejího stylu a jak vnést do svého vzhledu jistou dávku notného šmrncu i mladistvosti, po vzoru této ikony?

  • Monochromatický styling

    Styling založený na jedné barvě je sázkou na jistotu, pakliže si přílišně nevíte rady s kombinací barev. Navíc dodá do looku nablýskaný vzhled bez námahy. Na monochromatický look vsadila tentokrát i Meryl v pastelové růžové, který ji dodal do tváře mladistvý jas. Bravurně naložila i s mixem pánských a ženských atributů, jako nadměrnou siluetu saka pospolu s opulentní vázačkou na mašli s dívčí estetikou. Tleskáme, aneb outfit na jedničku s hvězdičkou!

    Zajímá vás styl celebrit? To nejlepší z české scény naleznete v pořadu V šatníku slavných. Všechny díly naleznete zde a najdete tam třeba styl Leony Machálkové: 

    Video se připravuje ...
    Leona Machálková vypadá v 57 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Správná délka kalhot

    U modelu zvoleným na 76. udílení cen Emmy Awards ještě chvíli zůstaneme. Chceme totiž poukázat na správnou délku kalhot, která je alfou a omegou při nákupu nového modelu. Důvod, proč nám leckdy nelichotí džíny či kalhoty, je totiž fakt, že si vybíráme menší velikosti, ale i špatnou délku nohavic. U takto elegantních kalhot střihu palazzo by měla jejich délka korespondovat s úrovní bot a neměla by tak vykoukávat jejich značná část či celá délka vysokého podpatku. Jen tak docílíte protáhlé siluety, která vám dodá značné sebevědomí. Pakliže se chystáte na nákup podzimních kalhot, orientujte se tedy nejdříve podle bot, které s nimi budete nosit.

  • V tónech bílé

    Ačkoli nejsou světlé odstíny pro Meryl Streep vždy absolutní výsadou, nutno podotknout, že mají v jejím stylu če(s)tné místo, což zcela kvitujeme. Dámy starších ročníků by totiž na bělostné spektrum barev, ale i na již zmíněné optimistické pastelové, měly výrazně apelovat a vyhnout se s přibývajícím věkem tmavým modelům. Barvy totiž dodají do vzhledu nejen naleštěný a prudce elegantní podtón, ale i značné omlazení. Což zafungovalo i u legendární herečky při zahajovací ceremonii v Cannes.

    Na oslavný rudý běhoun vsadila na kontrastující bělostnou dlouhou večerní luxusního brandu Dior, zavinovací střih a véčkový výstřih podtrhly její siluetu. Příhodně k róbě doplnila psaníčko a sandálky na ultravysoké platformě.

    Ovšem zamilovaly jsme se i do jejího kalhotového kostýmku, který vynesla na předávání hudebních cen Grammy na počátku února letošního roku. Bílý komplet byl totiž ultra cool a hravý zároveň svým blyštivým reliéfem a peřím, jež dekorovalo konce rukávů. Jak osvěžující!

  • Tmavá v jejím podání je vše, jen ne nudná

    Na straně druhé však neopomíjí ani černý či obdobně tmavý protipól. Ovšem nutno říct, že v jejím podání nezavání přílišnou nudou a paradoxně nepřidává na věku. Pakliže totiž volí tlumené spektrum barev, vždy je okoření jistými atributy.

    Celočerným šatům dodá šťávu metalickými doplňky v podobě zlatých lodiček s ostrou špičkou, opulentními náramky a charakteristickými kruhovými náušnicemi. Jindy, při volbě černé košile, dbá na dekorovanou výšivku, leckdy zvolí i výrazný vzor na tmavém podkladu.

  • Základy šatníku s pánským šmrncem

    To, že Meryl nikdy nešlápne vedle, je dáno tím, že sází na fungující základy šatníku aktuálních střihů, jež tvoří kapsulový šatník. Řeč je o košilích či kalhotových a sukňových kostýmcích, které nezavánějí fádností kancelářského vzhledu tím, že je nosí zásadně v oversize verzi. Nebojí se ani smokingového saka s lesklými klopami, které dodávají do vzhledu jistý pánský šmrnc.

  • Ve třpytu

    Herečka se nebojí ani blyštivých flitrů. Těmi byla doslova obsypána na letošním předávání Zlatých glóbů a zvoleným lookem se až nápadně podobala své filmové hrdince z ikonického filmu Ďábel nosí Pradu. Místo šatů vynesla černou maxisukni s vlečkou z módního domu Valentino, kterou geniálně doplnila hedvábnou blůzkou se sofistikovanou vázačkou v kontrastní bílé barvě, která celý look celkově zjemnila. Pajetkami bylo poseté i sako, jež nechala ledabyle viset na ramenou.

     

  • Síla doplňků

    Pro Meryl jsou přímo charakteristické dioptrické brýle. Dříve ji spíše zdobily subtilní modely s kovovými obroučky, nyní si užívá masivní černé variace a nebojí se ani kočičího tvaru, který dodává na jisté koketnosti. A ačkoli s líčením herečka netlačí vůbec na pilu, obroučky ji tak hravě rozzáří.

    Musíme znovu připomenout i kruhové náušnice, které nosí i mimo červený koberec, potrpí si ale také na veškeré metalické doplňky od šperků počínaje přes kabelky až po lodičky. A když sází na nadměrné siluety, vždy se snaží o zdůraznění pasu. Ať už zastrkává vrchní díl do dolního, nebo si u šatů dopomůže opaskem.

    Inspiroval vás styl Meryl Streep? Módní kousky a doplňky za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda, vip, ze života hvězd
Diskuse ke článku
.