Neděle 29. září 2024
Svátek slaví Michal, zítra Jeroným
Oblačno, déšť 17°C

Mašle bourají trendy! Jak je nosit, abyste v nich ani v 50 nevypadala infantilně?

19. června 2024 | 06:00

V době, kdy trendy spíše rychleji skončí, než se vůbec stačí vyškrábat na samotný vrchol, je až s obdivem, že docela nepatrný módní detail jako mašle si drží značnou popularitu už od minulého roku. Nyní jejich obliba ještě více zesílila a mašle tak vzaly módní svět doslova útokem. Proč se staly hlavní módní estetikou?

Mašle jako mezník prolínajících se estetik

Už v zimním období minulého roku se mašlím víc než dařilo. A vlastně i sezony před ním. Zejména ve večírkové a slavnostní vánoční sezoně zdobily v opulentních rozměrech koktejlové šaty, kardigany, štrasem dekorované pak vysoké podpatky. Postupně se v jarním období přesunuly na balerínky i do vlasových doplňků, kdy rozzářily nejeden obyčejný účes. Saténové, sametové či mašle s perlami se staly absolutním virálním trendem se závanem prolínajících se estetik – od baletní přes ultraženskou, viktoriánskou až po sofistikovaný francouzský vzhled.

Co by vám nemělo chybět ve vašem letním módním šatníku? To se dozvíte v rozhovoru s návrhářem Dominikem Navrátilem. 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Synonymum atraktivity, ladnosti i hyper ženskosti

Jedním z důvodů, proč nabyly takové popularity, je jejich všestrannost. Mají totiž schopnost dostat do každého looku nejen hyper ženskost a romantičnost, ale také nebývalou přitažlivost, jistý nádech hravosti, elegance a čiré sofistikovanosti pojící se s již zmíněnou estetikou Francouzek.

Vázačka

Tyto detaily fungovaly v minulých sezonách jako samostatní solitéři, a nejinak tomu bude i v parné letní sezoně. Ovšem přece jen se už teď objevují jako druhotný vznik z vázání. A to zejména u prudce elegantních oblekových vestiček, vzdušných blůzek, ale i šatů.

Jak je nosit, aby se s nimi cítily dobře i zralé dámy?

Mašle jsou leckdy shazovány za svůj infantilní vzhled s přespříliš dětinským vzhledem. Ovšem nejsou mašle jako mašle, a pokud je zvolíte zejména prostřednictvím již zmíněné vázačky, dodají svěží nádech a mladistvost.

#1 Vestička na vázačku + palazzo kalhoty či pouzdrová sukně

Zralým dámám polichotí světlé odstíny v monochromatické stylingu. Vestička s vázáním na mašle vynikne spolu s pouzdrovou sukní midi či maxi délky a minimalistickými pantoflíčky.

Vesta Zara, 699 Kč

Vesta Massimo Dutti, 2295 Kč

#2 Blůzka s vázačkou + wide-leg jeans

Pakliže vám padla do oka romantická blůzka s mašlemi podél výstřihu a balonovými rukávy, stylisticky ji vybalancujte širokými kalhotami do pasu, které navíc opticky protáhnou siluetu.

Stradivarius, 549 Kč

Mango, 1299 Kč

#3 Šaty s mašlemi + robustní obuv

Šatům s ryze ženským detailem polichotí robustní, mohutná obuv. Řeč je o botách s vyšší, robustní platformou či černé kovbojské boty. Ty vytvoří spolu s mušelínovými šaty v bělostné tonalitě dokonalou symbiózu.

Šaty On the Boat, 3800 Kč

Na ty nejlepší kousky s romantickými mašlemi se podívejte do naší galerie.

Trendy outfit za skvělou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová