Středa 26. června 2024
Svátek slaví Adriana, zítra Ladislav
Oblačno, bouřka 28°C

Kate po dlouhé době na veřejnosti: Její outfit i gesta vysílaly skryté signály!

  • Kate po dlouhé době na veřejnosti: Její outfit i gesta vysílaly skryté signály!
    18. června 2024 | 05:01

    Tradiční vojenská přehlídka Trooping the Colour, jejíž historie sahá až do 17. století, představuje pro Brity nejen oslavu narozenin panovníka, ale celé monarchie. A ačkoli byla upřena ta největší pozornost na princeznu Kate, která se poprvé od oznámení své diagnózy objevila na veřejnosti, svými gesty i výběrem oblečení nechtěla zastínit svého tchána, jak vysvětlila expertka na řeč těla.

  • Neuvěřitelná odvaha

    Princezna Catherine šokovala v březnu tohoto roku celý svět videovzkazem, ve kterém oznámila ranou fázi léčby rakoviny. Nemoc lékaři odhalili po operaci břicha, kterou podstoupila v lednu. „Je mi dobře a každý den jsem silnější,“ nechala se tehdy slyšet všemi oblíbená Kate. Tím, že o zákeřné nemoci promluvila, navíc v době, ve které byla pod velmi intenzivním tlakem pozornosti, prokázala neuvěřitelnou odvahu. Tehdy to uvedl i ve svém prohlášení král Karel III., kterého taktéž rakovina postihla.

    Nyní, po třech měsících léčby, vydala oficiální prohlášení o svém zlepšujícím se zdravotním stavu, ve kterém však stojí, že má přirozeně lepší i horší dny a její léčba bude ještě několik měsíců trvat. Dala ale jasně najevo své kroky k návratu i účast na tradiční oslavě panovníka. „Těším se na to, až se tento víkend zúčastním královy narozeninové přehlídky (oficiální název The King’s Birthday Parade, pozn. red) se svou rodinou a doufám, že se během léta připojím k několika veřejným povinnostem,“ zaznělo mimo jiné v prohlášení. Prokázala tak opětovně svou odvahu, odvážný návrat do veřejného života při tak velkolepé státní události, avšak nikdo by jí nevyčítal, pokud by se rozhodla zůstat stranou.

    VIDEO: Princezna Catherine promluvila o své rakovině.

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Instagram

  • Uklidnění veřejnosti

    To potvrzuje i expertka na řeč těla Judi James, která vysvětlila, že se Kate se svou neverbální komunikací odhodlala uklidnit veřejnost. „Byla elegantní, klidná a vyrovnaná bez sebemenšího náznaku sebelítosti nebo dramatu. Její vzpřímená záda a typický úsměv ukázaly odolnost a vyrovnanost,“ stojí v The Sun.

  • Snaha o odvrácení pozornosti aneb Decentní gesta rukou

    Náznakem diskrétnosti, jak na sebe nestrhávat ještě větší pozornost, bylo dokonce i mávnutí směrem ke koruně i gesta rukou na balkoně, kdy její pohyby byly decentní, rychlé a prsty spíše sevřené, než roztažené, naznačující opětovnou touhu se vyhnout ukradení pozornosti při oslavě králových narozenin.

  • Pevný vztah s Williamem

    Specialistka na neverbální komunikaci však ještě upozornila na láskyplný vztah Kate a Williama, kdy se na balkoně zahleděli do očí, což značilo radost, že mohou být na veřejnosti opětovně bok po boku. „Williamovy oční vrásky i svaly kolem úst prozrazovaly jeho vnitřní hrdost a možnou úlevu, že má svou krásnou ženu znovu po svém boku. Zatímco Kate se v této fázi viditelně uvolnila a na tvář se jí vrátil široký a láskyplný úsměv s dolíčky,“ popsala dojemné vyznání lásky.

  • Signály stvrzené výběrem oblečení

    Princezna na velkolepé oslavě vypadala prudce elegantně v bělostných šatech z dílny britské návrhářky Jenny Packham. Údajně je vynesla již před rokem, a to na slavnostní oběd s guvernéry království a premiéry, který se konal den před korunovací krále Karla III. Vzdala tím tak hold svému tchánovi a tedy spojitost šatů s oslavou samotného panovníka. Šaty byly na letošní oslavu upraveny o sofistikovanou mašli a dekor v pase za pomoci stuh.

    Hlavní módní atribut přitom stylizovala v monochromatické bílé tonalitě, ke kterému přidala šikmý klobouk od Philipa Treacyho a lodičky v ostré špičce. Bělostný odstín pak symbolizuje již výše zmíněné. Tedy čistotu, nevinnost, upřímnost i pravidla. Tato barva navíc uklidňuje, brnká pozitivně na naši náladu a ochraňuje před negativními energiemi.

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda, vip, ze života hvězd, princezna Kate
Diskuse ke článku
.