Úterý 17. září 2024
Svátek slaví Naděžda, zítra Kryštof
Oblačno, déšť 18°C

Carmen Mayerová vypadá v 80. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

  • Carmen Mayerová vypadá v 80. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?
    11. září 2024 | 06:00

    Charismatická herečka, jež exceluje na divadelních prknech dekády let, slaví 11. září nádherné životní jubileum, a na dortu si tak sfoukne 80 svíček. To, že je věk opravdu jen číslo a lze stárnout s naprostou grácií, je Carmen Mayerová zdárným příkladem. K jejímu mladistvému vzhledu ji značně dopomáhá i její vytříbený vkus, především však stylistické triky, které dokážou i docela obyčejné looky povznést do módních výšin. Co tedy stojí za jejím módním stylem?

  • Paleta barev

    Výrazné barvy sehrávají velkou stylistickou roli ve svěžím, tolik mladistvém vzhledu. A talentovaná herečka si je toho plně vědoma. Nebojí se vynést ani na dálku výraznou fialovou barvu, kterou několikrát oblékla při příležitosti významných společenských událostech, jako udělení státního vyznamenání. Barva se vyjímala na šatech z dílny renomované designérky Štěpánky Pivcové, tvořící pod značkou The May Studio, jejíž modely Carmen Mayerová pravidelně vynáší. S oblibou však nosí i královskou modř, nebo pastelovou růžovou, která je u starších světlovlasých dam absolutní sázkou na jistotu.

    Zajímá vás styl celebrit? V tom případě jste na správné adrese! Pořad V šatníku slavných přináší nejen tajemství vkusu významných českých celebrit, ale odkrývá i tamní designérkou scénu. Všechny díly naleznete zde, kde uvidíte kupříkladu Leonu Machálkovou:

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Monochromatický styling

    Looky založené na monochromatickém odívání, tedy outfitech v jedné barvě různých odstínů, zavání lukrativním, vskutku drahým dojmem bez toho, aniž byste museli být oblečeni v luxusních značkách od hlavy až po paty. Dodává ale také do celkového vzhledu šmrnc, v případě volby světlých odstínů pak jistou dávku mladistvosti. Na tu vsází slavná herečka, výjimkou však nejsou ani looky v modrých, šedých či černých odstínech.

  • Když černá není nuda

    Černá je přitom starším ženám leckdy odpírána a démonizovaná vzhledem k tomu, že přidává na věku. Ovšem základní stylistické pravidlo je založeno na tom, že je zapotřebí míchat mezi sebou materiály jednotlivých kousků tak, aby ani mladá dáma nevypadala v celočerném looku jako jeden slitý flek nebo vsadit na černou v zajímavém pojetí, tak jako Carmen. Ta ji doplňuje opulentními šperky nebo vsází na zajímavé textury.

  • Síla doplňků

    A právě šperky a doplňky v obecném pojetí jsou hlavní doménou jejího stylu. Dokazuje tak, že i na malém detailu záleží. Kvalitní kabelky, brože, výrazné náhrdelníky, prsteny, ale i barevné šátky mají v jejím šatníku če(s)tné místo. Malé kousky, které však v cuku letu změní celkovou náladu outfitu a povýší ho do módních výšin.

  • Nadčasové kousky

    Šatník významné herečky je založen na nadčasovém šatníku, jednolitě barevných prvcích, ačkoliv ani vzory u ní nejsou výjimkou. A tak je lze mezi sebou hravě kombinovat. Řeč je o sofistikovaných blazerech, rolácích, palazzo kalhotách, trendy teniskách, minimalistických blůzkách či šatech v midi střihu. Jedny z nejdůležitějších atributů, které tvoří kapsulový šatník a tedy kvalitní, vytříbený vkus.

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda
Diskuse ke článku
.