Čtvrtek 27. června 2024
Svátek slaví Ladislav, zítra Lubomír
Oblačno, bouřka 28°C

Nejkrásnější česká violoncellistka Terezie Kovalová šokovala stylistku množstvím tenisek! A čím si vylepšuje styl?

Video se připravuje ...
V šatníku slavných: Terezie Kovalová
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
20. června 2024 | 05:00

V šatníku slavných. Pořad, který nejen představuje styl řady významných dam i pánů naší společnosti, ale odkryje mimo jiné i poklady z designérské scény. Dnes nám odtajní svůj styl příležitostná modelka, avšak zejména talentem obdařená hudebnice, violoncellistka Terezie Kovalová. Je pro ni přímo charakteristické nošení černé barvy, ale i oversize střihů, díky čemuž o sobě říká, že je tak trošku vagabund. Jejímu stylu ale značně zvyšují laťku doplňky jako sluneční brýle nebo smyslné popruhy. Ovšem pokud je na něco zatížená, tak na udržitelné materiály  příjemné na dotek, a proto nás přivítala v prostorách značky Afka, za kterou stojí česká designérka Vendula Niklová. Jaké jsou další módní neřesti Terezie Kovalové a proč ji už od puberty lákají sexy harnessy?

Nadměrné siluety s citem aneb Odhalení těla na strategických místech

Terezie svými bílými vlasy a jemnými rysy v obličeji připomíná éterickou bytost, avšak dřímá v ní i velký kus sebevědomé ženy. To se odvíjí i od jejího šatníku, který je postaven především na praktičnosti, udržitelných materiálech příjemných na dotek, avšak nebojí se s módou si pohrávat. I když ji nejčastěji potkáte v černé barvě, její outfity nezavánějí byť sebemenší fádností. Modelům v oversize siluetách totiž spolehlivě dodává jiskru doplňky, které jsou pro ni přímo typické. Řeč je zejména o slunečních brýlích se žlutými skly či smyslných popruzích. Kolik má takových doplňků na svém kontě, na čem si vypěstovala závislost a proč tolik inklinuje k harnessům? To odkryjeme v následujících řádcích.

Ale zpět k nadměrným siluetám, na které je doslova zatížená, jak sama podotýká: „Všeobecně jsem dost zatížená na střihy, mám ráda oversize, který je ale na strategických místech vypasován. Takže i když toho tolik není vidět, tak je to takový ten princip odhaleného kotníčku viktoriánské doby.“

S objemnými kousky tak nakládá s citem, což potvrdila i renomovaná stylistka Irena Vokrojová, která doprovází svým odborným komentářem celý pořad. „Terezina obliba oversize střihů funguje díky její štíhlé postavě a také tomu, že nezapomíná na zvýraznění pasu. Dělá to buď zkrácenými topy, nebo bundičkami, jako jsou její oblíbené bombery.“

Výhody udržitelnosti

Půvabná hudebnice dává přednost udržitelné módě a libuje si v designových kouscích. Proto nás na natáčení pozvala do prostor značky Afka, za kterou stojí absolventka ateliéru módní tvorby na pražské UMPRUM, designérka Vendula Niklová. Ve své tvorbě pracuje s upcyclingem, zároveň dbá na to, aby její produkty měly certifikáty, že splňují přísné ekologické a sociální požadavky, byly vyrobeny s ohledem na přírodu a s minimálním použitím škodlivých chemikálií. Neohrožují tak zdraví lidí, podporují udržitelnost a bojují tak za zdravější planetu.

„Fascinuje mě příběh hlavně za těmi látkami, protože mám hrozně ráda upcycling. Ale tohle je za mě ještě úplně jiná kategorie. Protože to jsou látky z deadstocku, které v té době nikdo nepoužil, a teď třeba zbyde pět metrů něčeho, někde, třeba z devadesátých let. Takže mě Vendula tímhle konceptem úplně dostala. Protože si tím člověk reálně pojistí, že to oblečení neuvidí na více lidech, a taky tím dává život látce, která by už pravděpodobně skončila třeba ve spalovně,“ vysvětlila Terezie Kovalová.

Sběratelka doplňků: Tenisková královna i milovnice slunečních brýlí

Jak jsme již zmínily v úvodu článku, Terezie je vášnivou sběratelkou doplňků i bot. Její looky jsou často doplněné o harnessy, tedy sexy popruhy, a jak nám prozradila, lákají ji už od puberty: „Možná to bude tím, že jsem kvůli zádům strávila pár let ve zdravotnickém korzetu,“ vysvětlila.

Mimo jiné ale miluje i tenisky a přiznala se, že měla neskutečných 60 párů! Ovšem do doby, než se přestěhovala k partnerovi, který ji donutil botník vytřídit.

Co dalšího prozradila talentovaná hudebnice? To se dozvíte v pořadu V šatníku slavných v úvodu článku.

Sháníte stylové tenisky za výhodné ceny? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a ušetříte!

Další díly pořadu naleznete níže. Dozvíte se, jak změnila svůj styl herečka Vlastina Svátková nebo co je na škodu v šatníku krásné modelky Veroniky Kašákové:

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová