Neděle 23. června 2024
Svátek slaví Zdeňka, zítra Jan
Polojasno 24°C

Vlastina Svátková změnila svůj styl! Jednu věc by podle stylistky ale měla vrátit

Video se připravuje ...
V šatníku slavných: Vlastina Svátková
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
6. června 2024 | 05:00

V šatníku slavných. Pořad, který představuje nejen styl z řad významných dam i pánů naší společnosti, odkryje mimo jiné i poklady z designérské scény. Dnes nám odtajní svůj styl úspěšná žena různých profesí, které se dokonale doplňují. Je spisovatelkou, designérkou šperků, ale i výraznou herečkou, kdy první role v bondovce Casino Royale ji katapultovala do hereckých výšin. A není jí nikdo jiný než Vlastina Svátková, která nás přivítala v lukrativních prostorách udržitelné značky JULIE STORE. Pohodlně se usaďte, začínáme!

Móda jako zrcadlo životních etap

Móda není jen povrchní záležitostí opřenou o líbivé oblečení, jež nás zkrášluje a odlišuje od ostatních. Dokáže být mocným komunikačním nástrojem, být součástí etikety, zejména pak osobního stylu, který jde ruku v ruce s naším charakterem, naší podstatou. Odráží i životní etapy a pocity, které se v nich prolínají. To nám potvrdila i žena různých tváří Vlastina Svátková, jež prozradila, že nyní upozadila ryze ženskou stránku, která odrážela přemíru barev, vzorů, ale i romantických volánů.

„Všimla jsem si, že oblečení, které nosím, vystihuje nějaké moje životní období. Jedno životní období skončí a přijde druhé, a já kompletně změním barvy a šatník. Teď se aktuálně vracím k černé a k nějaké jednoduchosti. Moc se mi nechce hrát na tu holčičku v tom kontextu, že jsem nosívala takové ty volánky a tak jsem se zženšťovala. Teď mám pocit, že té ženskosti mám v sobě už dost, že k té ženě jsem se zase navrátila, a nemusím to tak prezentovat tím oblečením,“ prozradila nám známá herečka svůj vztah k oblečení.

Nyní si libuje v módě s pánským šmrncem, a našla tak zalíbení v oversized střizích. „Čím více to na mně plandá, tím více se v tom paradoxně cítím lépe. Mužům se to asi nelíbí, ale to je mi jedno,“ vysvětlila svůj nynější styl Vlastina Svátková.

Sama sobě návrhářkou

Vlastina se svým stylem nakládá citlivě, a vždy tak vytvoří oku libé modely, které souzní s její postavou i charakterem. Ačkoli nyní inklinuje k minimalistickému oblečení, v šatníku se jí ukrývá nespočet různorodých stylů z již zmíněných předchozích etap. Její šatník ukrývá i poklady, které byly vytvořeny z jejích vlastních návrhů. V kolekcích designérů jí totiž chyběly křiklavé barvy, které se umělcům příliš nevyplatí, na rozdíl od základní palety odstínů, jež se přirozeně lépe prodá.

„Chtěla jsem křiklavě růžové šaty, tak jsem si koupila látku, našla jsem si krejčovou a navrhla jsem si ten model, který jsem chtěla ušít,“ prozradila Vlastina. Vznikly poutavé, výrazné šaty, avšak v nadčasovém košilovém střihu v délce ke kolenům. Takový kousek s osobním příběhem, který vlastní už pět let, bude roky věrným sluhou a obléknout ho může kdykoli, kdy na něj přijde ta správná nálada.

Na dálku zářivé šaty v nadčasovém střihu nejsou jejím jediným zrealizovaným návrhem. Ušít si nechala i opravdu netypický kabát se zvířecím motivem z potahové látky, z níž se vytváří design křesel a gaučů. Její „zoo kabát“, jak ho sama nazývá, je extravagantní a výjimečný natolik, že ji ženy na ulici zastavují a pídí se, kde ho Vlastina koupila.

Ódu na něj pěje i naše renomovaná stylistka Irena Vokrojová, která doprovází svým odborným komentářem celý pořad. „Šití na míru v kombinaci s high a fashion kousky, třeba i z druhé ruky, je prostě nejvíc! Tím si vytvoříte jedinečný styl,“ radí stylistka. Vlastina Svátková tak plně dokazuje, že je chameleonem nejen v profesích, ale i v módě!

Kvalita jako cesta k udržitelné planetě

Herečka, spisovatelka a designérka má již od dětství vztah ke kvalitnímu oblečení, za což děkuje své mamince. Ta ji totiž naučila chodit do sekáčů, kde intuitivně vybírala dražší materiály. To jí tak zůstalo dodnes, a díky tomu natáčení probíhalo v nádherných prostorách, showroomu značky JULIE STORE na pražských Vinohradech. Brand, za nímž stojí Tereza Hošková, odráží ženskost a udržitelnost. Alfou a omegou jsou vysoce kvalitní materiály bez obsahu škodlivých chemických látek, jako je len či biobavlna, které jsou ohleduplné k životnímu prostředí z hlediska výroby i následné rozložitelnosti.

Čeho má Vlastina v šatníku nejvíce a který vzácný kousek ulovila v second handu, zatímco se jeho dvojník ukrývá v muzeu v Paříži? To a mnoho dalších zajímavých věcí se dozvíte v našem pořadu V šatníku slavných v úvodu článku!

Jak se styl známé herečky a spisovatelky proměnil v čase, se podívejte do galerie. 

Stylový outfit inspirovaný celebritami pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová