Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jednou bude vládnout Evropě. V pouhých 11 letech už ale švédská princezna kraluje módě!

8. února 2024 | 05:00

Švédská princezna Estelle jednou usedne na trůn. Je druhá v pořadí, a to po své matce Viktorii. Dospívající dívenka, která na konci února oslaví své 12. narozeniny, je však už nyní v centru pozornosti. Do popředí zájmu se dostává svým okulibým stylem odrážejícím královskou noblesu. Inspirací je tak nejen pro své vrstevnice vzhledem k tomu, že věrně supluje matčin styl.

Ve svém věku si vysloužila nálepku módní ikony. Jde svým stylem ve šlépějích své matky, korunní princezny Viktorie. Ačkoliv švédská královská rodina není tak ostře sledovaná jako ta britská, noblesou a vytříbeným vkusem její členové nezůstávají opodál. Ba naopak, mladičká princezna sází na ikonické kousky jako princezna Kate.

Tip na video: Jak šel čas s princeznou Kate? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Profimedia/BPŽ

Základ kapsulového šatníku

V roce 2020 při slavnostním otevření Zlatého mostu – Slussbron – byla dokonalou kopií své matky. Vsadila totiž na obdobný kvalitní kabát velbloudí barvy vyjímající se svou elegantní prostou siluetou. Ve svém stylingu se oproti korunní princezně nezaměřila na jednu barvu různých odstínů, tedy na monochromatický look, ale osvěžila ho černou šálkou, odpovídajícími rukavicemi a džínami v lehce se rozšiřujícím flare střihu (zvonový střih). Tyto módní atributy dokazují, že nepodléhají času, a patří tak k nadčasovým kouskům kapsulového šatníku vzhledem k tomu, že i po čtyřech letech jsou stále módní alfou a omegou.

Camel coat si oblíbila i již zmíněná princezna Kate, která ho kupříkladu při příležitosti návštěvy města Scarborough vynesla spolu s úpletovými rolákovými šaty a doplňky v totožné barevné tonalitě.

O tom, jak tímhle modelem tehdy učarovala, se dozvíte v našem článku zde:

Módní faux pas se nekonají

Švédská princezna se nedopouští ani základního přešlapu, který v ulicích hojně vídám zejména v této sezoně. Je jím opomenutý zašitý zadní šev na kabátu, který je na kabátech z důvodu skladování a přepravy, aby kabáty držely tvar. Po zakoupení svrchníku je nutné ho rozstřihnout, aby nám nebránil v pohybu a neprokázal nám nelichotivou službu.

Více o tomto častém faux pas se můžete dočíst v našem článku zde:

Trendy obdoba i nepodceněné doplňky

Estelle sází i na více trendy svrchníky s mladistvějším nádechem, jako je huňatý kožíšek. Doplňuje ho basic svetrem, sukní v áčkovém střihu a především punčochovými kalhotami, které jsou pro ni charakteristické.

Obecně je její styl doveden k dokonalosti na základě doplňků, jako jsou nejrůznější punčochy, ale také trendy kabelky roztomile malých velikostí, jež oplývají netradičními reliéfy, jako je například vzor hravého vlnobití.

Výjimkou nejsou ani okázalé vlasové doplňky v podobě mašlí. A právě ony současně patří mezi ty nejvíce cool doplňky. Mladičká princezna se nebojí sáhnout ani po výraznější paletě barev, a tak leckdy vyčnívá v davu energickými červenými a exkluzivními olivovými modely.

Dětské oblečení za skvělé ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na její styl v detailu se podívejte v naší fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová