Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jak se starat o koženou kabelku? S těmito tipy od designérky vám vydrží roky!

Video se připravuje ...
Lucie Kalousová: Jak pečovat o kabelku
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
23. ledna 2024 | 06:00

Kožené kabelky jsou nejen nezbytnými praktickými doplňky, ale také zpodobňují životní parťačky, které jsou po našem boku každý den. Svým nejcennějším módním atributům ale leckdy nevědomě ubližujeme nedostatečnou péčí. Jak tedy docílit dlouhověkosti vašich oblíbenkyň?

Kožené kabelky prvotřídní kvality a designu jsou chloubou a zároveň slabostí nejedné ženy, zpodobňují praktický doplněk, jenž je zároveň třešničkou na dortu finálního looku. Vzhledem k tomu, že se s nimi pojí i větší finanční investice, bychom měly s nimi nakládat s náležitou péčí. Co je tedy alfou a omegou?

Impregnace je alfou a omegou

„Určitě bychom měly kabelku pravidelně impregnovat, protože stejně jako naše kůže stárne. O ni se staráme, abychom oddálily proces stárnutí, tak tu koženou kabelku bychom také měly impregnovat ideálně jednou měsíčně nebo alespoň jednou za sezonu,“ nechala se slyšet renomovaná designérka kožených kabelek Patrick Poppet Lucie Kalousová.

Designérka však dodala, že přípravky určené k péči o kožené kabelky jsou odlišné než ty na boty. „Měly by to být určitě přípravky právě na galanterní useň, a nikoliv přípravky na péči o boty, jako jsou krémy na boty, měly by to být speciální přípravky. Je ještě dobré samozřejmě znát původ té usně – čili znát toho, od koho kabelku kupujete, aby vám k tomu řekl ještě nějaké pozadí,“ dodává Lucie Kalousová.

Základem úspěchu je i správné skladování

Pokud máte kožených kabelek více a odlišujete je sezonně, při jejich uskladnění je nutné je vycpat nějakým výplňovým materiálem. „Může to být třeba hedvábný papír nebo nějaká bublinková fólie, která vám zbyla z nějakého balíčku, ale samozřejmě to musí být čisté. Takže vycpat, idálně uložit do prachového sáčku, což většinou ty dražší kabelky mají jako součást balení, a vložit do poličky nebo do skříně a samozřejmě už nepřikrývat ničím dalším, nedávat na kabelky další věci, aby se nezdeformovaly,” radí designérka.

Velký výběr trendy kabelek za skvělé ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Jak ještě prodloužit jejich životnost? To se dozvíte v našem úvodním videu.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová