Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Módní verdikt z Česko-Slovenského plesu očima stylistky: Která dáma byla za královnu?

18. února 2024 | 11:40

Jubilejní 10. ročník Česko-Slovenského plesu naservíroval okulibou podívanou opulentních rób, jež dostály s grácií honosnému dress code black tie. Jak nám potvrdila stylistka Petra Kasalová, společenská módní etiketa se letos značně posunula a fatálních přešlapů bylo již pramálo. Jak si ale vedle dress code poradily známé dámy s konečným stylingem?

Dress code na Česko-Slovenský ples zněl jasně: dlouhé večerní pro dámy, pro pány smoking, který odráží black tie. Ačkoliv se zdá být jasné, jak se zhostit požadavků této společenské módní etikety, ne všichni hosté se jí vždy zhostí na jedničku. V čem leckdy chybují a čeho bychom se měli vyvarovat při jakémkoli plesu? Na to se podívejte v rozhovoru s renomovanou designérkou Dominikou Sedláčkovou:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Nutno podotknout, že při letošním ročníku hosté svým módním výběrem fatálně nepřekročili hranici dress code, což nám potvrdila i stylistka Petra Kasalová. Kdo se dostal do jejího hledáčku a jaký je její módní verdikt?

Michaela Maurerová: Centimetry od titulu královny plesu

Herečka Michaela Maurerová zvolila černou sametovou róbu z konfekce, již si sama lehce poupravila. Ačkoliv absentuje renomované jméno českého designu, na stylu róba – byť sebeméně – netratí. Spadlá ramena i srdíčkový výstřih dodaly na jisté okázalosti. Perfektně je sladila s účesem v podobě pokládaných vln, s líčením i zraky poutajícím náhrdelníkem. „Šperk je ze seriálu Zlatá labuť a já jsem si tuhle napodobeninu originálu vzala z důvodu, že se pak s ostatními předměty z tohoto seriálu bude 20. dubna dražit ve prospěch dobré věci na dobročinném bazaru Kristýny Ryšky, Šárky Krausové a ostatních drahých kolegyň,“ nechala se slyšet herečka exkluzivně pro Blesk pro ženy.

Michaela by si dle mého zasloužila titul královny plesu, ačkoliv by se daly jisté detaily dotáhnout k absolutní dokonalosti. Řeč je o rukavičkách, kterým by pomohlo ještě více centimetrů navíc, neuškodilo by ani výraznější psaníčko, které se v monochromatickém tmavém stylingu lehce topí.

Andrea Růžičková: Líbivé šaty pro jinou příležitost

Jak nám objasnila svůj módní výběr herečka, vybrala si žluté šifonové šaty z dílny Petry Balvínové z důvodu rafinovanosti a zároveň jednoduchého střihu. „Móda návrhářky Petry Balvínové je doslova inteligentní,“ dodala s humorem herečka. Byť jí lehké dlouhé šaty s raglánovými rukávy, vázankou a splývavou siluetou s důrazem na pas velmi lichotí, odstín v kombinaci s krátkými rukávy a s nadmíru lehkým materiálem vzbuzuje dojem modelu vhodného na letní svatbu (pro hosta) či na jinou večerní událost, avšak ne na honosný galavečer tohoto typu. Kolekce přední české designérky obsahují i verzi šatů s dlouhými rukávy, kterou v minulosti na Elite Model Look vynesla Monika Babišová v purpurové barvě. To by lépe odpovídalo této události.

Daniela Brzobohatá: Značné pochybení v doplňku

Dress code dostála i moderátorka Daniela Brzobohatá, která zvolila sametovou dlouhou večerní. K větší okázalosti by opět dopomohly delší rukávy či spadlý střih ramen, jako tomu bylo u Michaely Maurerové. Avšak co je do očí bijící, tak to je absolutně nevhodně zvolené psaníčko. Tato „obálková forma“ není pro tento typ události příslušná, přípustné jsou skořepinové verze.

Bára Nesvadbová: Střih na jedničku, změna barvy vítána

Spisovatelka a novinářka byla oděna v na míru šité róbě od kmotry její dcery – návrhářky Tatiany Kovaříkové. Střihově na nositelce perfektně seděly, diskutabilní je však bělostný tón spolu s lesklým materiálem. Volba jiné barvy – kupříkladu červené – by prokázala lepší službu. Nutno podotknout, že na Báře Nesvadbové vypadaly šaty vskutku luxusně a společensky, ač bělostným tónem evokovaly svatební náladu.

Radka Rosická: Elegance bez námahy

Prudce elegantně vyznívala II. vicemiss České republiky roku 2002 v červené róbě. Vyjímala se barevným odstínem i siluetou mořské panny, která je k tomuto bálu více než příhodná. Nádherný noblesní look bez zbytečných příkras.

Jak to slušelo ostatním dámám, se podívejte do fotogalerie.

Stylový outfit na ples za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová