Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Přešívané oblečení ze sekáče celebrity milují. Koho obléká designérka Jana Horejšová?

Video se připravuje ...
Jana Horejšová: Jaké celebrity obléká pod svojí značkou On the boat?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
26. ledna 2024 | 05:00

Už od dětství věděla, že móda bude jejím životním posláním. Designérka Jana Horejšová, která vystupuje pod značkou ON THE BOAT, vyčnívá na módní scéně svými kolekcemi, jež jsou vyráběny s ohledem na životní prostředí. Proti problémům způsobeným fenoménem fast fashion bojuje výrobou etického, udržitelného a především upcyklovaného oblečení. Svým ekologickým vnímáním luxusní a nadčasové módy oslovila už mnoho módních nadšenců a známých tváří. Kdo ze slavných její kousky opakovaně vynáší?  

I trendy jdou ruku v ruce s udržitelností

Udržitelná značka ON THE BOAT pod vedením designérky Jany Horejšové funguje na české scéně bezmála pět let. Z původní ekologické kolekce založené na výrobě oblečení z organického textilu vybudovala silnou značku luxusního upcyklovaného oblečení. Doménou značky jsou především saka, která vznikají přešitím starých kousků ze second handů. Jana Horejšová tak dává druhou šanci nošeným, vysloužilým věcem z kvalitních materiálů, udělá z nich vždy prvotřídní originální kus, jenž je středem pozornosti na společenských událostech.

Mahulena Bočanová ve stěžejním oblečení upcyklované kolekce

Její modely si totiž zamilovala i řada celebrit. Jednou z věrných klientek je herečka Mahulena Bočanová, která si oblíbila již zmíněná saka. „Mahulena má svůj názor, kousky si ode mě kupuje, nešijeme model jenom na vynesení pro určité události, značku si oblíbila a vždy jí vytvoříme model na míru,“ nechala se slyšet designérka.

Zapamatovatelným atributem je především flower jacket v oversize siluetě, který se na herečce vyjímal při příležitosti karlovarského filmového festivalu. Dominancí tohoto upcyklovaného kousku jsou ručně šité růže, díky nimž nadčasový svrchník povýšil ve své originalitě a poutavém trendy designu. V jejím šatníku má své čestné místo i sako ozvláštněné blyštivými pajetkami a tylem. Vynesla ho na nedávnou premiéru filmu Jak přežít svého muže.

Pánská extravagance, která na naší módní scéně chyběla

Jana Horejšová s oblibou obléká i muže a kvituje na nich zejména to, že jdou proti proudu klasických elegantních střihů. „Baví mě oblékat mladé muže, kteří se nebojí vystoupit z té klasické komfortní zóny obleku a vezmou si na sebe právě nějakou šílenost nebo něco vyzývavého, extravagantního. To si myslím, že u mužů trošičku na naší módní scéně chybělo,“ svěřila se designérka a dodala, že je řeč zejména o zpěvákovi Adamu Pavlovčinovi či o Benovi Cristovao.

Dámské oblečení za skvělé ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Co dalšího prozradila Jana Horejšová o své značce a klientech? Více se dozvíte v úvodním videu.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová