Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Džíny, které ovládnou rok 2024: Budete je milovat i nenávidět!

  • Džíny, které ovládnou rok 2024: Budete je milovat i nenávidět!
    27. ledna 2024 | 06:00

    Džíny jsou jedním z nepostradatelných nadčasových kousků, které lze nosit po celý rok, a jsou součástí nespočtu outfitů nejrůznějších stylů. Přinášíme vám tak ty nejžhavější kandidáty pro letošní rok. Na které střihy bude letos upřena ta největší pozornost?

    Zbystřit by měly všechny maximalistky toužící po extravaganci. Potěší je totiž zraky poutající netradiční siluety, ale i metalické odlesky. Milovnice jednoduchých siluet a minimalismu dost možná podlehnou tajemné indigo barvě či trendy šedé nebo pohodlným širokým džínům. Které modely se ještě objeví na letošní scéně nadčasového denimu?

  • Příjemné světlé osvěžení

    Bílé či krémové džíny budou sílit ve své intenzitě s blížícím se jarem. Nejsou však doménou pouze teplých měsíců, i když uznáváme, že s volnou košilí zastrkanou do kalhot a s jednoduchými sandálky či teniskami vypadají opravdu skvěle. Na přízeň počasí tak čekat nemusíte, světlé tóny zkombinujte s šedou úpletovou vestičkou navrstvenou na košili, doplňte vlněným kabátem a hnědými kozačkami. Svěží kombinace do ponurých dní, která dodá do tváře jistou dávku mladistvosti. Nejvíce vyniknou v rovném střihu s prodlouženými nohavicemi končícími těsně nad zemí.

    VIDEO: Na džíny z Tuzexu se vydělávalo na brigádě. Jaká historie se ještě pojí s tímto módním atributem? 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videoredakce ženských webů

  • Tmavý denim i stylistický trik

    Pokud se ve světlých tónech necítíte příliš komfortně, a navíc je vnímáte jako velmi nepraktické vzhledem k ušpinění, potěší vás příjemné tóny šedé palety barev. Šedá bude jednou z hlasitých barev denimu, která není tolik vážná ani fádní jako její černá obdoba, na druhou stranu není příliš klasická jako tradiční modrá. Dost možná vás ale omámí i nepříliš obvyklá indigo barva, tedy opravdu tmavý odstín, jenž mísí modré i fialové tóny. Tmavé indigo navíc vynikne s ohrnutým lemem. Tento drobný kontrastní prvek bude hlavním módním tahounem. Je jen na vás, zda si ho stylisticky vytvoříte sama nebo si pořídíte džíny s defaultně ohrnutým sešitým lemem.

  • Puddle jeans

    Puddle jeans v doslovném překladu znamenají „džíny do louže“, což nezní příliš přitažlivě, avšak v praktické rovině je tato interpretace dokonale vystihuje. Značí fakt, že vzhledem k jejich enormně dlouhým nohavicím je můžete ráchat po zemi v loužích v nepřízni počasí. Což mě uvádí zpět v čase, a to do přelomu devadesátých let a nového tisíciletí, kdy jsem měla permanentně promočenou půlku nohavic svých oblíbených džínů. Pokud se toho chcete vyvarovat, sledujte předpověď a vyhodnoťte nejzdařilejší variantu modelu nebo k nim zvolte boty na podpatku.

    Puddle jeans dost možná v obchodech či na e-shopech naleznete pod označením baggy či wide-leg jeans. Baggy však vyznívají o dost uvolněnějším vzhledem, wide-leg jsou charakteristické pro své široké nohavice, jak sám název napovídá, ovšem ne všechny střihy budou enormně dlouhé.

  • Zvonáčům ještě neodzvonilo

    Na módní scéně se daří už nějakou tu dobu džínům s rozšířenými nohavicemi. Pokud jste menšího vzrůstu, flare jeans – alias staré dobré zvonáče, které se od kolen dolů značně rozšiřují a disponují vysokým pasem – vám vytvoří nohy snů. Navíc jsou i skvělou volbou pro ženy plnějších tvarů.

  • Barrel jeans

    Ne nadarmo se těmto džínům přezdívá barrel, jejich střih totiž opravdu připomíná barel neboli sud. Jsou vypasované, v oblasti stehen pak široké a nohavice jsou zúžené. Neobvykle zakřivená silueta je tak bezesporu nejspecifičtější, která letos bude na módním výsluní. Buď ji budete milovat, nebo nenávidět.

  • Neposedné švy

    Ve spojitosti s barrel jeans jsme si nemohly nevšimnout trendy neposedných švů. Švy totiž v tomto střihu více zasahují do oblasti stehen, nelinou se tak přímo od boků směrem dolů. I jiné střihy kalhot však budou mít konečné sešití na jiných místech – nejčastěji se sešití bude objevovat přímo uprostřed nohavic.

  • S dírami

    Rozporuplné pocity budou nastávat i u džínů s dírami. Pokud tak máte ve své skříni tento model, vytáhněte ho z útrob šatníku. Ovšem i tento trend má své jisté hranice, pokud se nechcete cítit nepatřičně. Roztrhání v hojné míře snad nebude už nikdy cool (pevně doufáme), elegantnější způsob zpodobňují velmi decentní a čisté trhliny na koleni či v oblasti stehen – nikoliv párání po celé délce.  

  • Metalický lesk

    Jeden z denimových trendů, které se překlenuly z minulého roku, tvoří džíny s metalickým reliéfem. Stříbrná tak ještě definitivně neřekla své poslední sbohem a bude excelovat zejména na rovném střihu kalhot. Ten je kompromisní siluetou pro většinu různých postav.

    Sháníte nové džíny a potřebujete ušetřit? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma!

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda
Diskuse ke článku
.