Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Setkání s Blahnikem i obouvání světových hvězd: Vynese boty Karin Onderkové i královna Camilla?

Video se připravuje ...
Jak se navrhují boty? Příběh Karin Onderkové
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
20. ledna 2024 | 06:00

Ne každý designér obuvi se může pyšnit tím, že se setkal s Manolem Blahnikem, kterého není nutno dlouze představovat, stejně tak tím, že mezi jeho klienty patří hvězdy světového formátu. Na jaké další velké sny, jež stojí za botami, které na sebe strhávají pozornost, si Karin Onderková pomýšlí?

Setkání s Blahnikem: Zážitek i větší motivace k práci

Talentovaná designérka obuvi se setkala v roce 2017 s Manolem Blahnikem, jenž je králem obuvnického řemesla. Pro Karin bylo setkání nejen ohromným zážitkem, ale i nebývalou motivací k její dosavadní práci. „Byl to pro mě zážitek, protože to byl vlastně snad první designér bot, kterého jsem vnímala už jako puberťák. Dost mě inspirovalo, že začal s obuví později, protože často čtete nebo slyšíte o takových těch lidech, kteří začali na něčem dělat už v pěti letech, což je super, ale někdy to člověku bere elán. A Manolo začal s botami ve svých 27 letech, to mě dost namotivovalo,” nechala se slyšet Karin Onderková.

Designérský sen a hvězdní klienti

Karin míří opravdu vysoko a jejím přáním je obout britskou královnu Camillu. „Je starší a ráda bych zkusila pro ni udělat krásné boty, které by ji v jejím věku netlačily, ale lichotily jí,” sdělila designérka podrobnosti o své vizi do budoucna.

Už v minulosti dosáhla velkého úspěchu “za velkou louží”. Vzhledem k tomu, že se při své tvorbě nenechává spoutávat žádnými společenskými ani genderovými konvencemi a její střevíčky ve velikostech 36 až 44 může nosit opravdu každý, uchvátila módního aktivistu a herce Billyho Portera. Stačilo oslovit jeho stylistu a čekat na odpověď. „K Billymu Porterovi jsem se dostala přes stylistu celebrit Sammyho Ratella. Nevím, jestli je ještě jeho stylistou, protože celebrity mají občas více stylistů,” prozradila Karin a dodala, že se z úspěšné spolupráce velmi těšila. Věhlasný herec obul model Andreja, který se vyjímá vysokou metalickou platformou a různě propletenými pásky.

Ve spojitosti s Karin se objevuje ještě jedno věhlasné jméno, a to performerka Lady Gaga. Spolupráce probíhala obdobně, tedy přes oslovení jejího stylisty. Ačkoliv byl stylista z bot nadšený, designérka fotografii svých bot na této světové star zatím neobdržela, jak sdělila své zkušenosti Karin.

Boty pro každou příležitost pořídíte za výhodné ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na celý rozhovor s Karin Onderkovou se podívejte v úvodu článku.

Autor: Žaneta Podlahová, Tereza Víchová