Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tyhle boty z nohou už nesundáme! Čím nás uchvátily konopné boty i české designovky?

  • Které boty už nesundáme?
    4. dubna 2022 | 06:00

    Najít boty, u kterých se snoubí design s pohodlím, je téměř nadlidským úkolem. Přidejte k tomu fakt, že vám musí naprosto sednout a netlačit vás, či naopak nevyzouvat se vám, a máte tu nekonečný hon za vhodnou obuví, začarovaný kruh, ze kterého – máme pocit – není úniku. Takovým bezmocným pocitům jsme propadaly i my v redakci, dokud jsme konečně nenašly ony favoritky! O kterých je řeč?

    O volnočasových designových botách, za které mluví nejen jejich vzhled, ale především příběh, česká tvorba a láska k přírodě, planetě a především láska k sobě samotným. Na druhé straně jim konkurují sportovní krásky s multifunkčním přesahem, které lze využít na trek, sport i třeba na hřiště s dětmi.

    Které volnočasové i sportovní boty nás budou doprovázet na každém kroku celým barevným podzimem? Podívejte se na naše recenze a dost možná vám poradíme, jak vykročit ze začarovaného kruhu!

  • Červené boty Picante, Pár, 3450 Kč, koupíte na parprague.com

    Tohle jsou boty s příběhem. Design je jedinečný a český, zaujal mě na první pohled. Pokud patříte k milovnicím barev a šedá nuda vám nic neříká, potom si jistě vyberete svůj Pár! Za touhle značkou se skrývá mladý pár designérů, kteří hledali, kde by své  boty přivedli k životu. Nakonec našli Portugalsko, kde se boty šijí ručně! Měkký a poddajný štípenkový svršek bez podšívky je zapuštěn do stabilní podešve z extra lehké mikroporézní pěny! V realitě to znamená, že tato bota je velmi pohodlná, pro mě to bylo jako chodit v bačkůrkách, a to hned od začátku! Nemusela jsem si je nijak rozšlapovat. Možná je to i tím, že jsou skvěle široké, pro můj typ nožky ideál. Kvůli tomu, že jsou boty bez podšívky, se může stát, že po zapocení vám kůže pustí barvu na ponožku. Jak se o botu starat, to vám poradí přímo při koupi a rozhodně se vyplatí poslechnout! Připravte se na to, že budete v těchto botách svítit na dálku a lidé se budou ptát, co to máte za boty! Jsou dokonalé v každém detailu, například na podrážkách najdete ikonická místa Prahy nebo České republiky!

    Známka jako ve škole: 1

    Tip na video: S čím nosit bílé tenisky?

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Karel Dlabač

  • Růžové tenisky Geo Court II Womens Misty Rose, Vivobarefoot, 3590 Kč, koupíte na vivobarefoot.cz

    Každá z vás, které nejsou lhostejné planeta ani zdraví vašich nohou, bude nadšena z těchto úžasných bot. Lidské chodidlo je poseto nervovými zakončeními, a nejen to – je tu mnoho kůstek, šlach a svalů, jež dohromady tvoří hotové mistrovské dílo přírody. Na to vše tyto boty myslí a můžete si vybrat z těch, které nejvíce vyhovují vašim požadavkům. Boty, které jsem testovala já, jsou vyrobeny z usně z volného chovu a mají tři milimetry tenkou, oděruvzdornou podrážku, která vám zaručí vnímání povrchu, jako byste byla bosa. Boty jsou dostatečně široké, takže se v nich netísníte. Ovšem připravte se na to, že to není jako chození v normálních botách. Musím přiznat, že než si noha zvykne na jiný způsob vnímání povrchů a vůbec na to, jak má fungovat při chůzi, tak to je cítit. Nožky vás budou trochu bolet, ale nevzdávejte to, protože jakmile si noha zvykne, nebudete chtít už nic jiného, jen je důležité nenechat se odradit. Boty mají velmi atraktivní design i barvu, a tak se nemusíte bát, že v nich neuděláte parádu.

    Známka jako ve škole: 1

  • Sportovní boty Facet 30 Columbia, 3699 Kč, koupíte v kamenných prodejnách

    Na tyhle boty nedám dopustit, protože jsem snad nikdy neměla lepšího parťáka na procházky za jakéhokoliv počasí, a to jak ve městě, tak v přírodě. Letos bylo docela dost deštivých dnů a na lítačku v mokré trávě se psem jsem se vždycky musela připravit, věděla jsem, že budu mít boty durch. Ovšem není to tak, pokud máte tyhle boty. Mají totiž speciální povrchovou úpravu, která zaručí voděodolnost, ale přitom se vám v botě noha nezapaří, protože je i prodyšná. Tahle vlastnost boty je pro mě absolutně nejúžasnější. Boty jsou lehké, pohodlné, odpružené, a ještě mají skvělé zavazování. Nemusíte se bát, že se vám rozvážou tkaničky, protože boty jsou vybaveny rychloutahovacím systémem, který jedním tahem zpevní botu – a je to! Posledním důležitým prvkem je to, že bota má podrážky, které se nesmekají, a to ani na mokrém povrchu. Protančila jsem v nich i noc a nohy byly spokojené, bylo to mnohem lepší než tanec v gumákách na festivalu! Také mnohem lépe vypadají, nejsou to žádná velká bagančata, prostě takové „vytuněné“ tenisky!

    Známka jako ve škole: 1

    Tip na video: Které podzimní trendy detaily můžete nosit už teď? 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Konopné barefoot tenisky Hoska Court Low Black-black, Bohempia, 2500 Kč, koupíte na bohempia.com

    Tenisky české značky jsou pro mě úplnou novinkou, protože boty jinak nakupuji v běžných řetězcích a nikdy jsem se moc nezamýšlela nad tím, kdo je vyrábí a odkud pochází jejich materiál. Majitelé české značky Bohempia si vytyčili hlavní cíl v ekologické a sociální udržitelnosti v módě a chtějí svými výrobky znovu zpopularizovat zapomenuté konopí.

    Klasické látkové tenisky samozřejmě občas nosím, proto jsem byla zvědavá na tyto z konopí, jestli budou opravdu odvádět lépe pot z chodidel, což se v létě hodí. Nejvíc zvědavá jsem ale samozřejmě byla na jejich měkkou a ohebnou podrážku. Měla jsem strach, že přes ni "všechno ucítím" a chůze mi nebude pohodlná, ale opak je pravdou. Podrážka je sice opravdu maximálně ohebná a tenká, ale to právě přidá na komfortu nošení, protože souzní s chodidlem. Maximální pohodlí zajistí i nezvyklá šířka boty typická pro barefoot boty. Kdo je dosud nevyzkoušel – jako třeba právě já – pro toho bude chůze sama o sobě odpočinkem. Nohy se v nich opravdu méně potí, a pokud přece jen, tak díky prodyšnému materiálu boty vlhkost odvedou a doma po odložení rychle vyschnou.

    Shrnuto, podtrženo! Barefoot tenisky mě mile překvapily a spojení tohoto trendu v obuvi posledních let a české firmy Bohempia, které záleží na životním prostředí a na české výrobě, je prostě skvělé.

    Známka jako ve škole: 1

  • Konopné barefoot tenisky Vikla 2.0 Slip-on Pink-white, Bohempia, 2400 Kč, koupíte na bohempia.com

    Pohodlné slip-on boty, které můžu vzít na procházku, s dětmi na hřiště i do práce. Skvěle sedí, jsou měkké, při chůzi se nevyzouvají a nedřou na patách! To pro mě vůbec není samozřejmost, protože právě odřeniny od bot jsou mým častým problémem, mám je často i od bot značek, od nichž bych to vůbec nečekala. Jsem naprosto spokojená!

    Známka jako ve škole: 1

  • Adidas Solarglide 5, 3599 Kč, koupíte na www.adidas.cz

    Je o mě známo, že jsem běžec začátečník. Už několik let. Zkouším to prostě stále dokola a vždycky mě namotivují nové boty. Stejně tomu bylo i u těchto krásek Adidas Solarglide 5, u kterých ale nejspíš ještě hodně dlouho zůstanu, protože běhání je s nimi najednou zábava! Díky mezipodešvi adidas Bubble Boost jsou dokonale uzpůsobeny chodidlu a hlavně jsou určeny pro každodenní běh. Musím říct, že jakmile do nich jednou vklouznete, už je nebudete chtít sundat. Běhá se v nich totiž jako v papučkách. Často jsem mívala při běhu pocit, že mi nohy těžknou a po nějaké chvilce samotný běh nebyl vůbec pohodlný, s těmito kráskami se ale nic takového nestalo. Navíc nejsem úplně fanoušek křiklavých barev, takže tohle barevné sladění je pro mě naprostá pecka. Jeden malý tip na závěr: Vyneste je klidně i na procházku, skvěle totiž vypadají i k džínům!

     

  • Tenisky Cell Vive Clean, Puma, 1899 Kč, koupíte v kamenných prodejnách

    Miluju tenisky! Mám jich doma několik a stále si pořizuji další. Když se mi do rukou dostal model Cell Vive Clean od značky Puma, okamžitě jsem do nich chtěla vklouznout. Už na první pohled vás totiž přesvědčí o tom, že se v nich bude chodit jako v papučkách. A taky že ano! Primárně jsou určeny na běh, já jsem je zvolila ale i pro běžné nošení a jsem opravdu nadšená. Součástí tenisek je stélka s paměťovou pěnou SoftFoam, která poskytuje vynikající odpružení a díky níž se při každém kroku cítíte opravdu jako v bavlnce. Bota je lehká a prodyšná, takže se vám v ní nezapotí noha. Neonkově lososová barva je pak třešničkou na dortu. Ať už si tyto boty vyberete pro běh, do fitka nebo na procházku, v žádném případě vás nezklamou, a ještě v nich budete nepřehlédnutelná!

    Známka jako ve škole: 1

  • Trailové boty On Running Cloudventure Waterproof, 4790 Kč, koupíte na sorrygravity.cz

    Pokud běháte ráda v terénu a zároveň máte ráda výlety a lehčí treky, tohle jsou přesně jedny jediné boty, které potřebujete. Lehké, vodotěsné, prodyšné a extra pohodlné. Jediná věc, která vás může trošku obtěžovat jako mě, jsou kamínky až kameny, které se občas chytnou v podrážce. Bála jsem se, že na poměrně vysoké a tvrdé podrážce budu nestabilní, ale opak byl pravdou. Díky podrážce boty skvěle tlumí dopad i na různorodém povrchu. Nekloužou a umožňují svižný odraz i v mokru, navíc jsou nepromokavé, takže v terénu vydrží opravdu hodně. To vám do nich spíš naprší nebo nateče vrchem, než aby propustila vrstva stěn. Navíc jsou super prodyšné, takže se vám v nich noha jen tak nezapotí. Taky jsem měla obavy z tenkých tkaniček, že se budou rozvazovat, ale ani tahle moje obava se nepotvrdila. Jsou ideální pro ty, kdo mají neutrální došlap. Co je velké plus v terénu, je i pogumovaná pevná špička, která chrání prsty.

    Známka jako ve škole: 1

    Ulovte si své vysněné boty na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Klíčová slova:  trendy, móda, boty, tenisky, podzimní móda
Diskuse ke článku
.