Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

22. května 2023 | 06:00

Požádal vás nedávno váš milý o ruku nebo jste zjistila, že očekáváte miminko, a chcete tak stihnout svatbu ještě v letošní letní sezoně, na poslední chvíli? Většině nevěst se v takové situaci okamžitě rozbliká v hlavě rudý otazník: Kde sehnat narychlo svatební šaty? Protože času ani peněz vzhledem k neočekávané situaci není nazbyt... Jaké je tedy rychlé, levné, a tedy efektivní řešení?

Věšet hlavu rozhodně nemusíte. Ty pravé, ve kterých budete půvabnou nevěstou, seženete v konfekci! Ať už z kamenných obchodů či e-shopů. Výhodou je nejen úspora peněz, ale i to, že vám tyto krásky zůstanou a budou ve vaší skříni symbolizovat váš den D, den, kdy jste vstoupila do další etapy života – do svazku manželského. Budou vám tak připomínat věčnou lásku. A to je přece velké plus, no ne?

Podívejte se na krásnou svatební inspiraci haute couture: 

Video se připravuje ...
Jak vznikaly svatební šaty Dior Haute Couture? • VIDEO: Dior

Jaké střihy ale letos kralují? Královnami jsou rozhodně dlouhé maxišaty, které naprostou čistotu nevyzařují pouze díky bělostné barvě, ale i minimalistickým střihem. Jejich jednoduchá linie není vykoupena tím, že by působily méně slavnostně. Ba naopak, podpoří váš přirozeně ženský půvab. Ona slavnostní čistota je zpodobněna střihem kopírujícím ženskou siluetu, absencí dlouhé vlečky, přílišné zdobnosti a bohaté nadýchané sukně.

Eleganci, ale i smyslnost vám dodají odhalená záda či ramínka překřížená zezadu, stejně tak spadlá ramena či vrstvené šaty s průhlednými rukávy. Ideálním střihem je bezesporu i takzvaný halter aneb takový střih, který je soustředěn vysoko a těsně kolem krku. Je mimo jiné skvělým výběrem pro dámy výraznějších proporcí, jelikož opticky potlačí přílišné vnady.

Tip redakce: Jak se obléknout na svatbu svých blízkých? Etiketu pro svatebčany naleznete v našem článku:

Vaše volba však nemusí nutně padnout pouze na bílou, na kterou ovšem máte v den D exkluzivní právo. Vybrat si můžete z romantických pudrových i pastelových tónů, jako jsou jemně růžová, zlatá, stříbrná či blankytně modrá. Pokud si potrpíte na větší zdobnost, zvolte flitry, florální výšivky, peří nebo volánky. A vůbec – pokud netoužíte po dlouhých šatech, ukonejší vás krátká alternativa, bílý kalhotový kostýmek nebo kombinace sukně s halenkou, kterou zvolila i jedna španělská nevěsta Carol, a to z obchodního řetězce Zara.

Posuďte sama – za málo peněz a stresu hodně muziky, jelikož tento vydařený, žensky romantický look pořídila pouhé dva týdny před svatbou. Dokazuje tak, že prvotní nemožné lze přeměnit na tu nejlepší možnou volbu!

Sháníte svatební šaty a potřebujete ušetřit? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma.

Svůj vysněný model možná naleznete v naší fotogalerii. Přesvědčte se o tom sama!

Autor: Žaneta Podlahová