Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fialová je nová barva celebrit! Komu neuvěřitelně sluší, a kdo v ní naopak totálně propadl?

18. srpna 2021 | 06:00

Poslední dobou se s fialovou doslova roztrhl pytel! Slavné krásky tato výrazná, magická barva v nejrůznějších odstínech doprovázela na červený koberec, ale i jiné společenské události či jim dělala doprovod v městské džungli. Kdo jí ale propůjčil čirou důstojnost, atraktivitu a výjimečnost, a kdo ji naopak znehodnotil?

Jakmile si obléknete fialovou, jste naprostým středem pozornosti. Je totiž výrazná, až hypnotická a eskalující do tajemna. Není divu, že je symbolem budoucnosti, spirituality a duchovna. Nenabízí však pouze jediný výrazný tón, který se nám dere ihned na paměť, ale vyniká i v jiných spektrech odstínů. Třeba v jemné levandulové, která je naopak křehká, či v zářivé magentové, jež udává moderní styl.

Jaké barvy by měla mít v šatníku každá žena? 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Nepochybně zaujme v jakémkoliv barevném tónu, a tak není divu, že je oblíbená mezi slavnými kráskami. Pokud v nás v souvislosti s konkrétní osobou právě levandulová evokuje křehkost, nevinnost a výslovnou eleganci, pak se jí dokonale zhostila česká mladá herečka a influencerka Anna Kadeřávková. Na premiéru filmu Známí neznámí oblékla krátké levandulovo-bílé šaty s halter výstřihem (vysoce posazený kolem krku) a áčkovou sukní. Střih nejen elegantně ladil s každým jejím pohybem, ale i zdůraznil její ženskou siluetu. Doplnila je zlatými sandálky na podpatku a kabelkou tělové barvy.

Navíc na červeném koberci souzněla i se svou kolegyní, herečkou Klárou Issovou, která se zahalila do dlouhé večerní okázalosti totožné barvy. Ve filmu hraje Klára Issová její matku, slovenský herec Tomáš Maštalír pak otce. Půvabná blondýnka si však fialovou oblékla i na nedávné otevření kamenné pobočky módního obchodu. Tehdy ji zvolila v podobě letních košilových šatů.

A co takhle neotřelé barevné kombinace? Ty rozhodně nejsou cizí pro slavnou sexy zpěvačku kosovsko-albánského původu! Rita Ora na slavnostní akci Art Show Opening Night Gala v Los Angeles sladila fialové kalhoty s puky v lesku s výrazným tyrkysovým topem s dominantními volány. Tečkou za dokonalou souhrou byly pak červené lodičky do špičky. Rita je zářným příkladem toho, že pro oživení šatníku stačí kombinovat a hrát si s barvami. Fialovou však neoblékla v minulém měsíci pouze jednou. Na nedávné premiéře dobrodružného filmu Jolt ji na sobě měla v podobě topu s velmi hlubokým výstřihem. Ten však nepůsobil vulgárně, nýbrž za doprovodu sametových kalhot s vysokým pasem a saka s výraznými rameny vypadal velmi rafinovaně a smyslně.

O vulgaritu se postarala nepříliš úspěšná herečka Phoebe Price. Je známá svými nestydatými outfity odhalujícími poprsí i pozadí, a to přímo v ulicích Los Angeles. Nedělá jí problém se odhalit v síťovaném modelu, ale ani se stylizovat do „kovbojky“ či lascivního zajíčka. Nedávno vyrazila do ulic v průhledných fialových plážových šatech s opulentními růžovými květy. Ty však nezahalily nic, nýbrž odhalily podprsenku i kalhotky na titěrných šňůrkách. Nevkusu pak nasadily korunu kotníkové kozačky western stylu a velký slamák.

Nepříliš zdařilý outfit oblékla snoubenka UFC zápasníka Conora McGregora Dee Devlin. Pro rodinnou večeři zvolila velmi krátký model s fialovými květy, který s kotníkovými zlatými botami na jehlovém podpatku zaváněl kýčem.

Adekvátní módní inspiraci naleznete u moderátorky, zpěvačky a tanečnice Ashley Roberts, která fialovou ladí do monochromatického looku (outfit založený na jedné barvě různých odstínů), či u návrhářky Victorie Beckham, která ji volí především v podobě doplňků.

Originální outfit laděný do fialové barvy pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Které krásky mají módu v malíku, a které naopak? To posuďte sama v naší fotogalerii!

Autor: Žaneta Podlahová