Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Civil dopadl lépe než červený koberec! Čím zaujaly slavné krásky v ulicích Varů?

  • Civil dopadl lépe než červený koberec! Čím zaujaly slavné krásky v ulicích Varů?
    25. srpna 2021 | 06:00

    Kdo není ve Varech, jako by nebyl. Otřepané klišé potvrzující fakt, že se po loňské odmlce Vary staly opět středobodem zájmu široké veřejnosti. Půlkulatý jubilejní ročník mezinárodního filmového festivalu odstartoval v čele s hercem Jiřím Bartoškou, jenž vykročil vstříc novému ročníku po boku své půvabné ženy Andrey, ale především také se speciálním hostem – sirem Michaelem Cainem, legendou filmového plátna.

    Na oslavném červeném koberci však filmové velikány zastínily dámy s tradiční přehlídkou honosných rób. Přílišnou vznešenost ale dlouhé večerní připomínaly jen vzdáleně. Místo toho bylo mnoho povyku pro nic, večer se nesl na vlně stylistických přešlapů i nepřílišné velkoleposti hodné méně věhlasného bálu, nikoliv ostře sledovaného běhounu nejočekávanější tuzemské kulturní události. Avšak otázkou je, zda někdy (nejen) filmová událost u nás dosáhne módního přesahu vyhovujícího mezinárodním měřítkům, či se máme předem spokojit pouze s adekvátním standardem.

    Od nejdiskutabilnějších modrých šatů herečky Jitky Čvančarové se ale odvrátíme k nositelnému civilu – bez posměchu. V čem české krásky okouzlily kolemjdoucí? Vsadily na nadčasovost za doprovodu ryzích podzimních trendů. Atributy, které jdou letos ruku v ruce.

  • Kostýmek bez nálepky kancelářské krysy

    Kalhotový kostým rozhodně není unitární nuda! Už dávno sloupl nálepku kancelářské šedé myšky a povýšil na nejvíce flexibilní a stylový oděv vítaný i mimo pracovní stůl! Cigaretové společenské kalhoty v tlumené paletě barev se přeměnily na široké elegantní kalhoty s puky, jež vytvářejí efektní nařasení, a sako kopírující siluetu nahradilo to oversized s ramenními vycpávkami. Protože i dámy mají ramena! Avšak zvolit můžete druhý střih, jemuž bude obstojně dominovat crop – neboli zkrácená délka odhalující pas. Smyslný prvek, který navazuje na letní trendy a bude tu s námi i v té chladnější etapě. Sako rafinovaně odhalující bříško zvolila i modelka Aneta Vignerová, byla v něm nepřehlédnutelná. Sytě modrá byla totiž svěžím osvěžením, ke kterému přispěly i evergreeny mezi botami – bílé tenisky. Že se mistr tesař někdy utne, není nikdy Anetiným případem. Potvrzuje, že má styl pevně v rukou.

    Které sako sluší boubelkám i štíhlým ženám? Na to se podívejte v Souboji velikostí S vs. XL! 

    Video se připravuje ...
    Souboj velikostí S vs. XL: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám? • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

  • S náznakem pánského šatníku

    Vedle Anety však neméně excelovala herečka Petra Nesvačilová na tiskové konferenci k seriálu Osada. Zvolila podobný typ modelu žádoucí pro danou příležitost, avšak v oversized verzi s lehkým pánským nádechem, ten evokoval právě nadměrný střih. Černý top vyčnívající zpod kontrastu bílého saka dodal looku eleganci, hnědé mulesky (boty s otevřenou patou) pak jistou neobyčejnost.

  • Atraktivní pomeranč

    Pamatuji si doby, kdy oranžová sklízela valnou kritiku, posměšky a na kontě měla nálepku cestářské barvy, byla tolik nelíbivá, nejedna žena nad ní ohrnovala nos. A o několik sezon, ba dokonce dekád později drží prst na tepu doby a povýšila na ikonu stylu mezi barvami. Mimo jiné bude udávat hlavní podzimní trendy tohoto roku. K odstínu zbarveného listí má však daleko, bude vyznívat především v barvě šťavnatého pomeranče. Protože dost bylo tlumených barev, které negativně ovlivňují náladu s přicházejícím (plačtivým) deštivým obdobím. Herečka Jitka Čvančarová v ní zářila na kolonádě v podobě dlouhých splývavých šatů s lodičkovým výstřihem a dlouhými rukávy, ve střihu, jenž lichotil její postavě a korespondoval s její černou hřívou. Oblékla ji několik hodin před nechvalně proslulými modrými šaty.

    Jak vypadal letošní red carpet v Cannes? 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Profimedia

  • Magická Hana

    Poslední dobou se s fialovou doslova roztrhl pytel! Slavné krásky tato výrazná, magická barva v nejrůznějších odstínech doprovázela na červený koberec, ale i jiné společenské události či jim dělala doprovod v městské džungli. Hanu na oslavný běhoun doprovodila světle žlutá v podání skromných elegantních šatů s průstřihy od návrhářky Victorie Beckham, s fialovou však zaujala před slavnostním zahájením. Působivě vyznívala na šatech v délce nad kolena s dlouhými balonovými rukávy, které doplnila koženými žabkami. Topmodelka rok po porodu dcerky Stelly vypadá fantasticky natolik, že v ní stále vidíme magickou krásku zahalenou ve vodních šatech v zapamatovatelné reklamě na minerální vodu Mattoni – s přijatelnou a rafinovanou dávkou erotiky.

  • Zamilovaná Burešová

    I jeden čerstvě zamilovaný pár – herečka Eva Burešová s kuchařským mistrem Přemkem Forejtem – vyrazil na filmový festival. Působili tolik harmonicky i sladěně, co se módy týče. Eva totiž se svým bílým asymetrickým topem ladila s Přemkovou bílou košilí. Originální svršek doladila béžovým kostýmkem s dominancí dlouhých palazzo kalhot. Monochromatický look (outfit laděný do stejné barvy různých odstínů) rozstřelila červenými retro brýlemi zúženého tvaru. Bravo!

    Stylový outfit za nejvýhodnější ceny pořídite na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.