Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sako podle Spice Girls: Jediný kousek, který vám vydrží až do zimy

  • Spice Girls

    Fotogalerie

    1 fotografie

    21. července 2021 | 06:00

    Pětadvacet let! Tolik roků uběhlo od uvedení první písně Wannabe, která vystřelila britskou dívčí skupinu Spice Girls do pěveckých výšin. 8. červenec byl tímto magickým datem, jímž jsme zavzpomínaly na toto významné výročí. Spice Girls byly ikonami 90. let, které jsme z celého srdce zbožňovaly – lze říct, že až uctívaly, dle plakátů vyvěšených ve skříních a napodobování jejich stylu. A jejich slávu si připomínáme dodnes, když vidíme jednotlivé členky bývalé legendární formace.

    Třeba při pohledu na nedávné svatební fotografie Emmy Bunton, která se po zhruba dvaceti letech vztahu provdala za Jada Jonese, jsme se naprosto rozněžnily. Od o 25 let mladší Baby Spice se však Emma moc neodlišila. V bílých krátkých šatech s průhlednými rukávy, roztomilou květinovou čelenkou, s rozpustilým kukučem a líbezným úsměvem byla prostě tak sladká jako před lety.

    Nebo při příležitosti 150. výročí londýnské koncertní haly Royal Albert Hall se objevila Mel C v něžném bílém kompletu opřeném o palazzo (široké a dlouhé) kalhoty a dvouřadý blazer. A přesně ten spojuje všechny naše „Spajsky“. To, že je základem udržitelného šatníku a je to jeden z hlavních pilířů nejen letního, ale i všech dalších období, potvrzuje fakt, že je součástí garderoby jinak spíše sportovně ladících nadšenkyň, jako je právě Melanie.

    Jak ho tedy nosí naše devadesátkové holky v novém století?

  • Sporty Spice: Bílá něžnost

    Při pohledu na Mel C nám spadla čelist. V bílém kompletu byla naprosto elegantní dámou. Outfit nedoplnila žádnými výraznými doplňky a nechala mluvit volbu oblečení samu za sebe. Dokonalost, čistota a perfekcionismus s tajemným podtónem. I to je druhý pól Melanie se zvláštní jiskrou v očích. Takto excelovala i lehce navlněnými vlasy střiženými do bobu a bezchybnou, prozářenou pletí. Druhá strana zpěvačky se totiž neliší od jejího dávného přízviska Sporty. Ve volných chvílích se cítí nejlépe v teplácích či jiných volných kalhotách v kombinaci s basic tričkem, mikinou či bomber bundou. Ve zvoleném společenském looku tak téměř padesátiletá Melanie dokázala, že světlé či krémové barvy přispívají k mladistvému vzhledu.

  • Posh Spice: Nesmrtelná kombinace s džínami

    Victoria Beckham nebyla vždy módním vzorem, především v počátcích nového tisíciletí. Byla totiž neukotvená ve svém stylu, což naznačovala i početná prezentace měnících se vlasových kreací, přehnaných módních kombinací, jež kýčem bodaly do očí, ale i dekoltů odhalujících umělé poprsí. Touhu po dokonalosti a snahu o upoutání pozornosti za každou cenu však naštěstí opustila a přišel posun k přirozenosti a naprosté sofistikovanosti. I ona nás nyní učí, že sako je nedílnou součástí ženského šatníku. Ať už ho zvolíte v kostýmku, k midi sukni nebo džínám. Tuhle módní položku má současná ikona stylu v oblibě, především v kombinaci se zvonovými denimovými kalhotami či s těmi mírně rozšířenými.

    Jak se vyvíjel styl Victorie? Na to se podívejte ve videu!

    Video se připravuje ...
    Módní styl Victorie a Davida Beckhamových • VIDEO: Videohub

  • Baby Spice: V kostýmku

    Již zmíněná Emma neupustila od svého "Baby sladkého" vzhledu nejen při volbě svatebních šatů, ale ani při výběru saka. Jaké jiné sako by slušelo půvabné blondýnce lépe než pastelové růžové, které si vzala k širokým kalhotám totožné barvy a bílé košili zapnuté vysoko ke krku, jež svítila zpod saka?

    Jaká saka sluší boubelkám i štíhlým ženám? Podívejte se na módní pořad Souboj velikostí S vs. XL!

    Video se připravuje ...
    Souboj velikostí S vs. XL: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám? • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

  • Scary Spice: Na vlně vzorů

    Mel B svým vzhledem dodnes vyčnívá z davu. Nebojí se totiž třpytivých aplikací na oblečení, jež září do dáli, ani divokých vzorů či nápisů, nevyjímaje neonové křiklavé tóny barev. Pokud se však tedy máme odvázat a nutně se neukotvit v unitárním vzhledu, pak je tu Mel se saky se zvířecím vzorem či florálním motivem. Jestliže budete volit sako s výraznými obrazci, doplňte ho jednobarevným oblečením – čehož se držela i známá zpěvačka.  

  • Ginger Spice: Tvídový Chanel

    Jediná zrzka skupiny na sebe upozorňovala tolik odlišnou barvou vlasů a nechala se strhnout rozverností devadesátek – divokými oblečky a vlasovými kreacemi. Ze zrzavé divošky Geri Halliwell se však stala dvojnásobná maminka a vdaná paní Horner. Se změnou přišla i proměna šatníku, ten je nyní založen na elegantní módě. Elegance vyznívá i z jejích vypasovaných sak, která se značně odlišují od oversized verze Victorie. S oblibou nosí tvídovou verzi – materiál, jenž je typický pro ikonický Chanel.  

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.