Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

I dámy královského dvora šlápnou občas vedle! Kdo ještě chybuje a kdo má módu v malíčku?

19. července 2021 | 06:00

Dámy z královských rodin si v módě počínají velmi dobře a mohlo by se zdát, že spolu s urozeností se u nich dědí i cit pro styl. Přesto se stává, že při výběru outfitu nemají právě šťastnou ruku – stejně jako "obyčejné smrtelnice" z řad VIP osobností. Která z krásek je v módě jako ryba ve vodě, a kdo naopak v minulosti občas přestřelil?

Sesterský souboj

Princezna Catharina-Amalia Nizozemská, princezna Oranžská, dcera nizozemského krále Viléma-Alexandra a jeho manželky Máximy, sáhla v minulosti po naprosto nevhodných šatech. A to nejen vzhledem ke svému věku, postavě, ale také svému postavení jakožto dědičky trůnu. Průhledné průstřihy pod poprsím působí až vulgárně a nelichotivě. Áčkový střih sukně je vhodně vybrán, dobré jsou i tělové lodičky opticky prodlužující postavu. Ačkoliv je její sestra Alexia mladší jen bezmála o 2 roky, zvolila o dost sofistikovanější vzhled, který si měla vybrat i Catharina-Amalia. Košilové šaty a jejich modrý vzor s náhrdelníkem odpovídají jejímu věku.

Tip na video: Jak se změnil styl vévodkyně Kate? 

Video se připravuje ...
Jak šel čas s Kate Middleton: Od roztomilé holčičky až po nejsledovanější ženu světa • VIDEO: Profimedia/BPŽ

 

Michelle Obama vs. Marie Dánská

Délku šatů a jejich typ zvolily dámy zcela úměrně ke svému věku. Problém ale nastává se vzorem a střihem. Korunní princezna Marie Dánská zdůraznila svou ženskou siluetu páskem. Tím se měla inspirovat i Michelle Obama, a ačkoliv je bývalá první dáma Spojených států amerických velmi půvabnou dámou, vždy perfektně oblečenou, tady šlápla přece jen vedle. Orientální vzor, oversized střih a ven směřující pruhy jí zbytečně rozšiřují postavu. Pokud by šaty byly stažené opaskem a disponovaly by vertikálními proužky, byl by to poměrně zdařilý look. Černé lodičky do špičky a jemné šperky vhodně zvolily obě dámy.

Dcera vs. matka

Vévodkyni z Cambridge zvolené šaty s červeným vzorem na bílém podkladu velmi sluší. Působí svěžím a mladistvým dojmem. Červené lodičky, k nim odpovídající psaníčko a perlové minimalistické náušnice vkusně doplňují celý vzhled. Malou neplechu dělají jen blyštivé hodinky. Ty ostatně zvolila i její maminka Carole Middleton, která šaty bohužel navíc doplnila i nevhodnou obuví, jež šatům vůbec nelichotí. Působí kvůli ní laciným dojmem.

Kontroverzní klan Kardashianů vs. královský dvůr

Červené šaty jsou samy o sobě velmi provokativní, sexy a výrazné. A v kombinaci s lacinými vysokými podpatky na platformě jsou hodny tanečnic ve strip baru, sofistikovaně rozhodně nepůsobí. Kim Kardashian by si měla vzít příklad od vévodkyně z Cambridge a doplnit je umírněnější obuví. Masivní náhrdelník celý outfit sráží ještě o další level níže. Ani Kylie Jenner nezvolila vhodnou obuv k šatům a kabátku. Místo skate tenisek by byly vhodné kotníkové boty vojenského stylu, pokud ženy chtějí jít pohodlnější cestou než cestou vysokých lodiček. Letizii Španělské nelze nic vytknout.

Anglie vs. Amerika

Ivana Marie Ivanka Trump, dcera prezidenta Spojených států amerických, podnikatelka a politička, má silný cit pro módu. Je si vědoma své štíhlé postavy a aktuální trendy má v malíčku tak stejně jako vévodkyně z Cambridge. Dámy předvedly rovnou tři trendy v jedné podobě, a to midi délku šatů, puntíky a košilový střih. Šaty perfektně ladící k oběma postavám! Ivanka navíc zdůraznila svůj pas bílým širokým opaskem, který šaty příjemně osvěžil.

Podívejte se do fotogalerie velmi zdařilých outfitů královských dam!

Autor: Žaneta Podlahová