Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Buďte Carrie! Tyhle lodičky vypadají jako její oblíbené a seženete je za pár set korun

20. července 2021 | 06:00

Pokud jde o oblíbené lodičky Carrie Bradshaw, nemusíme dlouze přemýšlet, o které se zrovna jedná. Legendárním párem bot se nepochybně staly Hangisi od Manolo Blahnika, které se nám okamžitě vybaví. Královsky modré skvosty do špičky zahalené v lesku a doplněné o blyštivou sponu. Neodolatelná kombinace, která pobláznila svět a také Instagram. Hit, za který ovšem nemusíte zaplatit 20 000 korun, ale jen pár set! Kde je seženete?

Saténové lodičky se třpytivou sponou omámily i po letech všechny "straky" a ženy s vášní pro módu, a není proto divu, že zažívají poněkolikáté svůj opakovaný comeback. Tohle módní vzkříšení však nemohlo přijít v lepší čas! Nyní, kdy jsme dychtivé po nových snímcích z natáčení pokračování seriálového fenoménu, který se přejmenoval ze Sexu ve městě na And Just Like That (Prostě jen tak), je prostě ten správný čas na to, pořídit si tenhle ikonický kousek.

Podívejte se na první záběry z natáčení pokračování kultovního seriálu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Profimedia

Ačkoliv nám při prvním pohledu na zestárlé hrdinky, jimž se věk vepsal do tváře, tak trochu zatrnulo, nemůžeme se přesto dočkat nové inspirace pro zralé ženy nejen na poli módy, ale i sexu. Jde o hold současnému otevřenému vnímání, světu, který je shovívavější, svobodnější než kdy dříve, který přijímá diverzitu a přirozenost. Protože za přirozený proces stárnutí, za stříbrnými nitěmi protkanou kštici se netřeba stydět, ba naopak je možné přijmout tento fakt s grácií! Protože ženy ve zralém věku nepatří na vedlejší kolej!

Jak se inspirovat podle Carrie, Mirandy či Charlotte? Na to se podívejte v našem článku:

Ale zpět k našim ikonám, které se vepsaly do historie i našich srdcí. K tomu, že se staly legendou, nepřispěli jen design a věhlasný módní návrhář Manolo Blahnik, ale i fakt, že s nimi pan Božský opětovně žádal Carrie o ruku. Vnímáme je tedy jako klenot, klenot, který však nenasazoval na prst, ale nazouval na ladnou nožku naší hrdinky.

Toužily jsme tenkrát po nich všechny a nyní jsou opět tady. Avšak za tu dobu nejen jejich majitelka, ale i tyto boty samy prošly značnou proměnou. Nejsou trendy v podobě klasického typu lodičky, avšak ve slingback stylu, s volnou patou a na nižším podpatku. Nemusíte však za ně zaplatit přes dvacet tisíc korun jako za originály, v konfekcích, jako jsou Zara, Shein či CCC, je seženete za pár set korun.

Jejich obdobu si oblíbily i mladé influencerky, jež udávají současný módní směr. Jednou z nich je Emili Sindlev, dánská módní influencerka, které se – jak příznačné – přezdívá nová Carrie Bradshaw. Vždy totiž září v pestrobarevných outfitech, které si stěží můžeme představit samy na sobě – avšak v jejím podání vždy daná módní souhra ladí do nejmenšího detailu, jenž inspiruje.  

Stylové lodičky za výhodné ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na ty nejvěrnější kopie ikonických bot i zdařilých iterací se můžete podívat do naší galerie! Vydáte se vstříc novému dni jako Carrie?

Autor: Žaneta Podlahová