Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Léto v malých černých: Nosí je prezidentka Čaputová, boubelka Graham i šedesátnice Paulová

24. července 2021 | 06:00

Slunečné počasí nabádá k optimismu podpořenému jistou dávkou vitaminu D, ale i záplavou zářivých barev, do kterých se po čas léta oblékáme. Máme tak k tmavé barvě šatů jistý odstup, jako bychom se bály, že nám snad zčerná a zesmutní naše nálada. Ačkoliv má barva nepochybně vliv na naši psychiku, proč si neobléknout i v létě černou, když se v ní zkrátka cítíme dobře?

Zabijákem vašeho psychického rozpoložení však nebudou malé černé, ba naopak. Prokážou vám tu největší službu. Proč jsou tolik ikonické a nikdy na ně nezanevřeme? Jsou totiž snadno kombinovatelné, jednoduché, všestranné s puncem elegance. A navíc – polichotí boubelce, starší ženě, dámě malého vzrůstu i té se sportovní postavou. A slavné krásky toto tvrzení jen potvrzují. Do kterých se oblékají?

Do mini, midi i maxi střihu, protože označení „malé“ nesymbolizuje primárně jejich délku, ale právě již zmíněnou jednoduchost. Herečka Jana Paulová se nedávno oblékla do střihu příznačně podobného modelu od Huberta de Givenchy, který si na sebe oblékla půvabná Audrey Hepburn v kultovním filmovém snímku Snídaně u Tiffanyho. Od té doby ohledně Little Black Dress (malých černých) propuklo naprosté šílenství. České herečce – stejně jako Audrey – šaty kopírovaly siluetu a propůjčily jí naprostou ženskost i čirou eleganci. Zbytečnými doplňky outfit nezatěžovala, a tak ho nechala mluvit sám za sebe. Ve svých 66 letech pak dokazuje, že černá roky nepřidává, nýbrž dodává šmrnc.

Tip na video: Co se skrývá za příběhem ikonických malých černých? A jak je vhodně kombinovat? Všechny odpovědi naleznete v módním videu!

Energii, šarm a naprostý sex-appeal si pak konzistentně drží i americká herečka Jennifer Aniston, kterou si snad v ničem jiném než v malých černých nedokážeme představit. Jsou pro ni typické jako líbezný úsměv, kterým jsme se nakazili už v Přátelích, či zlatavá hříva. Nejvíce na herečce kvitujeme pouzdrový střih či ¾ model na tenkých, špagetových ramínkách, který je na aktuálním módním výsluní.

Značně mu však konkurují smyslné průstřihy v oblasti pasu, na které sází mladá zpěvačka Selena Gomez. Nebojí se toho však ani bývalá členka legendární formace Spice Girls Melanie Chisholm, která je známá spíše pod přezdívkou Mel C.

Že ve společnosti okouzluje svým šarmem, jsme psaly v tomto článku:

Podívejte se do naší fotogalerie na outfity slavných krásek, ke kterým jsme připojily inspiraci z aktuálních kolekcí z e-shopů. Naleznete v ní slušivý projmutý model s dlouhými rukávy slovenské prezidentky Zuzany Čaputové, krátce střižené šaty s výstřihem, které vynesla plus size modelka Ashley Graham, nebo saténovou krásu podle moderátorky a zpěvačky Amandy Holden či modelky Kendall Jenner.

Trendy šaty za výhodné ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová