Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tento týden v Ulici: Dopis ze záhrobí, Adamovo tajemství a Vojtův únos

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
10. října 2022 | 06:00

V Ulici se tento týden budou její obyvatelé potýkat s různými osudovými překážkami. Šimon bojuje proti velmi silnému nepříteli, jenž ho šikanuje ve škole, a tentokrát to vygraduje do dalšího levelu. Adam má tajemství, které nechce prozradit, Karlu dobíhají démoni minulosti, a dokonce se objeví vzkaz ze záhrobí.

Být terčem šikany ze strany starších spolužáků dokáže s psychikou oběti hodně zamávat. Na vlastní kůži to poznává také Šimon. V poslední době mu nedají pokoj Viktor a Roman, kteří se ve škole chovají jako protřelí mazáci. Šimonovi tahle dvojice denně znepříjemňuje život. Kluci ho fyzicky i psychicky týrají kvůli pocitu vlastní důležitosti a převahy. Bohužel to zajde tak daleko, že Šimon udělá pod nátlakem něco, co začne hned řešit i ředitel školy, takže se to záhy provalí také u Šimona doma.

Anča má díky vnoučeti Chrisovi stále blízko k jeho mámě Skyler, přestože v minulosti ji právě ona pořádně naštvala, když s Františkem ošklivě zametla, a navíc mu i na čas znemožnila kontakt se synem. To všechno je už ale naštěstí pryč. Nyní spolu Skyler a Anča opět dobře vycházejí. Anča je dokonce jediný člověk, kterému se Skyler otevřeně svěřuje. Teď ji Skyler překvapí zpytováním svědomí kvůli rozchodu s Františkem. Jenže to, co přizná, se dá vykládat různě. Její následný čin proto Anču jen utvrdí v tom, že Skyler má o Františka znovu zájem.

Když si Adam založil profil na seznamce, nic moc od toho nečekal. Teď najednou zjišťuje, že ta, kterou díky seznamce poznal, je prostě skvělá. Přestože se v mnoha ohledech pohybují na tenkém ledě, Adamovi je s ní prostě dobře. Čím víc ji poznává, tím víc si uvědomuje, že je to po dlouhé době holka, která ho opravdu zajímá a která se mu i líbí. Má to ale malý háček – nikdo se o nich nesmí dozvědět.

Karla až nyní zjišťuje, co je Jakub doopravdy zač, jakou hrozbou je pro ni i její rodinu. Jakub už totiž překračuje všechny meze. Využívá toho, že ho Karlina rodina zná, že k ní má hodně blízko. Nejprve si odchytí Máru, pak se zaměří na Vojtu. Díky němu se dokonce dostane ke Karle domů. A nejen to. Právě s Vojtou má Jakub své plány, jež by se klidně daly brát i jako únos. To je pro Karlu už taková výstraha, že začne celou situaci urychleně řešit.

Magdina máma Zdenka se před dvěma lety rozhodla k asistované sebevraždě, v níž viděla jediný prostředek, jak zvítězit nad Alzheimerovou chorobou. Magdu i Tomáše vzpomínky na Zdenku vždy zasáhnou, zvláště v této době, kdy si připomínají její skon. Teď ale Magda dostane do rukou mámin dopis, který na ni čekal už pár let, dopis, jenž měl být dle Zdenčina přání doručen až za rok… Za jakých okolností se k ní mámin list dostane?